Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky,potřebuju radu ohledně kočárku,nevím jaký.Dorjan Dany Sport,Hoco Big Foot nebo Deltim?Jde mi o to,aby vyhovoval tak nějak celkově,možná o něco víc ve sportovní úpravě,ta se přece jen používá delší dobu.děkuji předem za rady.
z tyhle „trojky“ bych ja osobne vypbrala Hoco Big Foot, ale jinak mam zkusenost a vrele doporucuji Quinny nebo Jane znacky.
ono záleží na tom, jestli bys chtěla otočná kola vpředu. není to k zahození, kočár je lépe ovladatelný, zatočíš na pětníku. fixní kola jsou lepší do sněhu, do terénu, ale otočná jdou taky dobře.
Hoco big foot není špatný, deltimy bývají docela těžké a obecně v poslední době trochu zmizely.
dorjan je hodně kupovaný, ale má pár vad - co jsem si vypsala tak
zatáčí doleva
brzda se zasekává, musí se do ní kopnout
dost často vrže i po promazání
kola se blbě nafukují, někdo s tím jezdí k benzince - musí se použít pumpička se šlauchem.
horší přístup do košíku
plusy jsou velká korba, otočný sporťák, dobrá cena.
ale bohužel, sama jsem nejezdila ani s jedním, takže rozsoudit je nemůžu.
můžu ti přidat ještě jedno dilema - firkon verano long. v téhle verzi má i velký sporťák,, 80tkovou korbu. v poslední době mi přijde, že na něj slyším jen samou chválu. navíc je kombinovatelný s bezpečnou autosedačkou Cybex/maxi cosi, což je velké plus. autosedačky co se prodávají v kombinaci s kočáry deltim a dorjan jsou slušně řečeno na dvě věci, nejsou testované, tudíž se neví, zda jsou bezpečné!!!
No mě právě tyhle kočárky nabídly kamarádky po svych dětech,takže bych nemusela kupovat nový.bydlím na vesnici,do města jedu tak 2krát týdně na nákup,občas k rodičům,takže vesměs by byl používaný v terénu.Hlavně mi jde asi o ten sporťák,aby byl dost velký a pro dítě pohodlný,malá se narodí v únoru.Autosedačku mám Chicco
Kompatibilní s kočárkem být nemusí,moc bych nevyužila.
aha, tak to je jiná situace.
já osobně mám raději Hoco, přeci jen, je to držák. u deltimu záleží na modelu. Dorjan bych z druhé ruky nebrala, podle mého se jeho vady stářím prohlubují..
ale samozřejmě, konkrétní kočáry jsem neviděla a nevím, v jakém jsou stavu.. ![]()
Díky moc za rady.Takže asi ten Hoco.Natašo,obdivuji Tvůj rozhled,co toho o kočárcích víš a umíš poradit.Klobouk dolů ![]()