Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, prosím, SOS.
Nevím, co se mi stalo, ale předevčírem jsem tahala malého (16kg) a byla jsem k sobě asi dost nevybíravá, táhla jsem ho na autobus a z autobusu, páč jsme měli málo času a chtěla jsem urychlit proces. Cítila jsem už ten den, že jsem to přehnala a moje záda budou trpět. No a včera v noci jsem se vzbudila bolestí na hrudníku. Bolí mě jakoby prsní svaly a ta kost uprostřed, ale šíleně, bolí to i na dotek a vystřeluje to do zad. Nebo z těch zad do hrudníku, nevím… Byl to pocit jak na infarkt, bolelo to i při hlubokém nádechu. Tak jsem se posadila, rozchodila to a zdálo se, že už to bude dobré, ale dnes v noci zase. Jakmile si lehnu a ty svaly se natáhnou, tak řezavá bolest projíždějící skrz celý hrudník. Skoro jsem se nevyspala. Nevím, jestli jsem si něco zablokovala, nebo natáhla, natrhla
Samozřejmě už jsem párkrát měla natažené svaly, ale třeba na mohou, na rukou a to byl úplně jiný druh bolesti, tohle řeže a bolí to fakt hodně moc
Nestalo se to některé? A když to nepřejde, kam s tím zajít? Pomůže fyzioterapie? Je to hrozný a začínám být zoufalá ![]()
Začala bych u praktického lékaře.
Ten poradí léky na akutní problém a doporučí co dál.
Vzala bych si ibuprofen a uvidis. Asi blokle zebro. Kdyz to po 2-3 dnech nepolevi, tak asi praktik a fyzioterapie.
Skříplý nerv u žeber, zrovna nedávno jsem tím týden trpěla i při nádechu. Víc se protahuj, dělej jednoduché cviky celého těla… ono se to zase odblokuje. ![]()