Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ze včerejška na dnešek v noci zvracení, doznívalo to ještě dnes dopoledne, od dnešního odpoledne šílený průjem co pořád trvá a nyní zvýšená teplota 37,6. Bolí mě celý tělo.
Napíše mi lékařka na pár dní neschopenku když jí zítra zavolám? Já nevim jestli budu schopná dojít do ordinace.
moje doktorka by napsala, nedá se pracovat s průjmem
Neschopenku může vystavit až 3 dny zpětně. Je to i pro tyto případy, kdy není pacient schopen dojít do ordinace v akutní fázi nemoci. Jen na základě telefonátu by podle mě vystavit neměla, k vůli zneužívání.
@Anonymní píše:
Ze včerejška na dnešek v noci zvracení, doznívalo to ještě dnes dopoledne, od dnešního odpoledne šílený průjem co pořád trvá a nyní zvýšená teplota 37,6. Bolí mě celý tělo.
Napíše mi lékařka na pár dní neschopenku když jí zítra zavolám? Já nevim jestli budu schopná dojít do ordinace.
O to mi právě jde, jestli dostanu neschopenku po telefonu, já neměla neschopenku asi 12 let tak vůbec nevím jak to chodí. Já bych se pokusila jít do ordinace, ale všude píší, že v takovém stavu mám zavolat. Třeba si vezmu jen pár dní dovolený. Uvidím co mi řekne paní Dr.
@Anonymní píše:
O to mi právě jde, jestli dostanu neschopenku po telefonu, já neměla neschopenku asi 12 let tak vůbec nevím jak to chodí. Já bych se pokusila jít do ordinace, ale všude píší, že v takovém stavu mám zavolat. Třeba si vezmu jen pár dní dovolený. Uvidím co mi řekne paní Dr.
určitě tam volej, u nás se teda doktorce píše sms, ona se ti vrátí hovorem, vyptá se tě na symptomy a pošle e-recept a vystaví e-neschpenku - nevím co by na tobě nakoukala, když máš průjem - pokud je aspoň trochu rozumná, tak tě do ordinace nepožene
Moje by napsala neschopenku, ale ona ví, abych šla na neschopenku, to musí být opravdu velká katastrofa. Za pracovní život bych to spočítala na jedné ruce. Ještě v tom byl žlučník operace a 2× Covid karanténa mezi očkováním. To jsem byla na neschopence a houby mi bylo. Žádné zneužívání. K tomu jsem byla donucená. Takže opravdu nemoc 2× za x let.
Ty prostě ráno zavolej do ordinace a uvidíš.
@Anonymní píše:
To má každý doktor jinak. ![]()
Zavolej rano doktorce, se strevni virozou se pracovat neda. Urcite tam rovnou nechod (i pokud bys byla schopna).
Naše doktorka by to taky zvládla po telefonu. Vždy se ptá, zda potřebujeme její pomoc nebo nám stačí jen neschopenka - i při virózách atd. Jsme domluvení, že když nezabere domácí léčba, že přijdeme pro pomoc. Stejně by nám řekla, ať si kapeme do nosu a pijeme horký čaj a odpočíváme.
Na střevní virosy vcelku vystavujeme, ono nikdo netouží po tom, aby to tam dotahli a nakazili půlku čekárny
navíc je vidět, že to je vzácné, nestává se mi, že by u jednoho bylo třeba vystavovat na střev virosu každou chvíli, takže OK
je to hodně nakažlivé, takže si řekneme varovné příznaky a nikam nechodit, hlavně NE na nákup, omatlavat rohlíky a taaaak ![]()
@Anonymní píše:
spíše ano, bezpečnější je tam nechodit, kvůli tomu abyste nenakazila dalších x lidí
infekční ješzě pár dní budete, opravdu je rozumné pobejt ještě chvíli doma na neschopence a opravdu se izolovat plus dieta
na průjem je výborné carbo, ale nevím jestli je, byl velký výpadek, zda už dorazilo, to nevím
klidně 9 - 10 tablet během dne
Každý doktor to má jinak, ale dnes je už skoro všude všechno elektronické. Mně stačí když zavolám a vystaví mi to na dálku. Pošle to rovnou do práce a ani tam nemusím. Hodně se to rozjelo když byl covid, že to takto začali dělat. Možná se s tebou domluví třeba na nějakou kontrolu potom nebo na dálku ukončí zase, ale pokud ti je zle, tak to určitě půjde takto a jestli ne, tak to jde vystavit i zpětně 3 dny tuším.
@Anonymní píše:
zavolej do ordinace. Já na akutní průjmy po telefonu vystavuji, protože ty lidi fakt nejsou schopni přijít do ordinace. Pokud nejsi osoba co má neschopenku několikrát ročně, tak většina lékařů bez problémů vystaví i po telefonu.