Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,ráda bych se zeptala,zda někdo nemá podobnou zkušenost.Mám téměř pětiměsíčního syna a včera při koupání jsme si všimli,že má trochu nateklou kůži nad pindíkem.Je to jakoby pruh,který je měkký,na dotek ho nebolí ani není červený.Nevím,zda to patří k vývoji nebo ne,první mám dcerku
Přečetla jsem si o kýle,ta je prý spíše v třísle,varleti nebo šourku.Vůbec nevím,co by to mohlo být,nechci nic zanedbat a zároveň plašit u doktora
Díky za radu.
A varlatka ma obe v sourku? Jedine co me napada je cestujici varle nebo kyla… zas tak moc moznosti neni… jo a jeste nic…tedy jako ze to nic neni ![]()
Holky,varlátka má vpořádku.Dnes mi to připadá jakoby se mu celý pindík tím pruhem ohraničoval,tak nevím.Je to furt stejné,má to celý den.30.8.jdeme na očkovaní,tak to asi počká,že?Díky.
Valkil,kolik je malému?Já si nějak myslím,že su mu asi pindík vyvíjí,protože ještě před týdnem to neměl.Tak snad to nic nebude.Ale díky trochu za uklidnění.
Oživuji diskusi… Synkovi je 17 měsíců a asi 4 dny má nateklou kůži nad pindíkem. Přesně jak píše zakladatelka : Je to jako by pruh, který je měkký, na dotek ho nebolí ani není červený. Nevím, jestli je to normální, nebo raději naklusat k Dr., aby na to mrkla. Máte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji za rady.
@strašpytlík Jak to tehdy dopadlo u vás?
Nevím jistě, každopádně syn měl teď zánět předkožky - nejprve natekla horní část penisu u těla, až po pár dnech začal hlásit trochu bolest, pi dalších pár dnech větší bolest. Takže jsme šli asi zhruba po 1. příznacích za 10 - 14 dní k Dr. a byl to tedy velký zánět předkožky. Dr. to jen vypláchla, dala framykoin. Měli jsme vyplachovat adi 5× denně buď heřmánkem nebo řepíkem, nejméně po každém čůrání. Další den na kontrole nám Dr. předepsal framykoin, dávali jsme ho do předkožkového vaku týden a všd bylo OK. Výplachy ani podání framykoinu nebolí, ani výplach od Dr. nebolel. Jděte na dětskou chirurgii. ![]()
@Levandule121 Moc děkuji za odpověď. Nakonec jsem dnes přece jen došla za Dr. Naštěstí má synek pindíka i okolí v pořádku
, a jedná se jen o tukový převis. Kdyby to prý, ale měl na každé straně nestejnoměrné, jednalo by se o tříselnou kýlu.