Horečka, nucení na zvracení

164
16.8.11 07:22

horečka, nucení na zvracení

Dobrý den, naší dceři 1,5 roku se od včerejšího časného rána 3:30 hod. vrací horečky po cca 6ti 8mi hodinách na 38,5 - dnes v noci se přidalo nucení na zvracení - jak postupovat? Na horečku dávám Panadol baby - ten zabere do půl max hodiny. Včera odpo teda v jednu chívli nemohla nic a po tom Panadolu tu lítala jako, že má vyhráno. Večer usnula normálně, ale v půl třetí se vzbudila již opět s horečkou, avšak i nucením ke zvracení - víceméňe asi 4× uplivla, neměla moc co zvracet. Dostala Panadol a trochu čaje, do rána byl klid, teď ji to nutilo znova. Samo chystám se jít k dr. - včera jsem ho vynechala, protože jí právě po noci klesla teplota na 37, no a při dalším měření už bylo pozdě kvůli ordinačním hodinám. Co mám třeba dávat jíst? Sestra z dětského mi po telefonu poradila co se týče léků střídat ty nurofenové s paracetamolovými po 3 hodinách, ale to snad není třeba, když jí interval podání Panadolu na snížení horečky po 6ti stačí, že? Jen čípky koupit to jdu hned od doktora. Jak dlouho mám takhle shazovat teploty doma? Kdy do nemocnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12262
16.8.11 08:36
HeHo píše:
Dobrý den, naší dceři 1,5 roku se od včerejšího časného rána 3:30 hod. vrací horečky po cca 6ti 8mi hodinách na 38,5 - dnes v noci se přidalo nucení na zvracení - jak postupovat? Na horečku dávám Panadol baby - ten zabere do půl max hodiny. Včera odpo teda v jednu chívli nemohla nic a po tom Panadolu tu lítala jako, že má vyhráno. Večer usnula normálně, ale v půl třetí se vzbudila již opět s horečkou, avšak i nucením ke zvracení - víceméňe asi 4× uplivla, neměla moc co zvracet. Dostala Panadol a trochu čaje, do rána byl klid, teď ji to nutilo znova. Samo chystám se jít k dr. - včera jsem ho vynechala, protože jí právě po noci klesla teplota na 37, no a při dalším měření už bylo pozdě kvůli ordinačním hodinám. Co mám třeba dávat jíst? Sestra z dětského mi po telefonu poradila co se týče léků střídat ty nurofenové s paracetamolovými po 3 hodinách, ale to snad není třeba, když jí interval podání Panadolu na snížení horečky po 6ti stačí, že? Jen čípky koupit to jdu hned od doktora. Jak dlouho mám takhle shazovat teploty doma? Kdy do nemocnice?

možná je to střevní chřipka co teď řádí, nás tohle postihlo celou rodinu vč. příbuzných, předáváme si to takhle pěkně už 3 týdny. horečka, zvracení a někdy i průjem a co vím teď v létě to řádí. myslím že ta horečka nebyla tak hrozná abys hned letěla do nemocnice, k doktorovi zajít to jo ale určitě hned nešílet s nemocnicí, jen pokud by to bylo opravdu velké zvracení nebo to trvalo víc dnů a dítě bylo dehydratované tak se to řeší nemocnicí. já snižuju teplotu zábalem a paralenem či nurofenem. horečka po těchle dvou věcech skoro zaručeně klesne takže určitě nedávej další čípek dřív jak po 4. hodinách ale radši dodržuj ten 6. hod. odstup.
a najídlo? no to samé co u dospělého, čaj, nějaký rohlík, mlíko asi moc nedávat spíš ten rýžovomrkvový odvar (prodává se to ) ale stejně si myslím že prcek moc jíst nebude při nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
16.8.11 12:40

Ahoj! My to taky máme. Dcera (22m) pouze zvracela, já mám i teplotu a průjem. Jestli dítě pije, tak je to v pohodě. Jestli ne, tak po lžičkách ledový čaj a až začně pít, tak přidat dietní jídlo. Žádné mléčné výrobky. Tak mi to řekla doktorka, když jsme to měli minule. Při teplotě, srážet od 38.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
16.8.11 13:37

Díky za info. Byla jsem u dr. řekl, že má malá trohcu nafouklé bříško, teploty snižovat tím co máme doma (čípky nebo Panadol), ona se malá poměrně drží - Panadol jí zabere vždy na cca 12 hodin od podání, teprve potom jí to opět stoupá k 38 nebo lehce přes. Pije černý čajík s cukrem nebo glukopurem poměrně dobře, takže dehydratace snad nehrozí. Dietku necháme minimálně dnes, zítra možná už brambory. Já do nemocnice nespěchám, jen jsem si nebyla jistá, po jak dlouhé době shazování teploty s eventuelním neúspěchem je čas na změnu, ale doktor si nás pozval za tři dny pokud vše nepřejde, takže doufám, že do té doby budem v cajku. Přeju ať i vy ostatní, kteří jste na tom podobně, bojujete statečně. A ještě jednou díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí