Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
máte nějakou radu jak dostat do dítka ATB nebo sirupky?Vždycky mi část vyplivne..podávám pipetkou dozadu na kořen jazyka..našla jsem i radu mezi tvář a dáseň, ale stejně to plive ![]()
Už si nevím rady jak jí přimět to polknout:( ![]()
Ahoj Boudice
,
malej měl tenkrát antibiotika někdy v sedmi měsících a též augmentin. Dávala jsem ho injekční stříkačkou - malého jsem položila na záda, znehybněla jsem ho, strčila mu malíček jedné ruky do pusinky a on začal polykat a druhou rukou jsem mu pomalu ze stříkačky dávala ty antibiotika. Ať se brzy uzdravíte ![]()
Kromě Klacidu, který je nepředstavitelně hořký a hnusný, mi už děcka sirupky polykají dobře a samy. Ale dřív to tak nebylo a nepomohlo žádné vysvětlování. Už kvůli tomu, že ATB se musí dávat na čas, jsem dítko zaklekla, aby nemlelo ručičkama a stříkačku od Panadolu jsem mu dala až na kořen jazyka a na dvě až tři zmáčknutí jsem sirup vpravila dovnitř a volnou rukou pokaždé přitlačila bradu, aby to nevyplivlo. Jinak to prostě nešlo ![]()
Ať jste brzo zdraví!!! ![]()
Taky jsem buď stříkala, některé sirupy mu i chutnaly a jinak jsem dávala do mléka do flašky.Pokud teda nekojíš..To já jsem bohužel nemohla:-(
Díky holky..malé bylo 6měsíců..sirupy jako panadol nebo ibalgin mi plive taky…
Dávám jí ten augmentin pipetkou od Ibalginu…
No je to boj..sem zvědavá jak to dopadne dneska ráno ![]()