Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, prosím o rady a zkušenosti. Náš malý syn, má necelých 5měsíců a asi před třemi týdny jsem si všimla menší bulky pod pravým ouškem, hned jsem šla k dr, ta to přikládala k tomu, že jsme pár dní před tím byly na očkování a že to bude zvětšená uzlinka, že pokud to do 2týdnů nezmizí, dá nám žádanku na sono. Nezmizelo to, tak jsme šli dneska na sono a šok, prý to není uzlinka, ale útvar o velikosti cca 2cm na 2cm, kt se nachází v příšní žláze a je hodně překrvená. Byly jsme v Motole a vůbec netuší co to je, takže nás nejspíš čeká magnet. rezonance. Mam strašný strach, co to může být. Malej je jinak v pořádku, prospívá,je usměvavej, hraje si… Máte s tím některá zkušenosti? samozřejmě se nejvíc bojím rakoviny, ikdyž dr. tvrdí, že by to být nemělo, ale není si ničím jistá…Nejhorší je ted to čekání… díky moc za vaše odpovědi
většinou to bývá s očkování ale neboj mam druhyho syna a ten má na krku dvou centrimetrovou uzlini a je velika a byli sme na orl a tam nam rekli nic to neni kluci na to dost trpí neboj nic to nebude to uz by se projevilo v krvy a utakhle malyho miminka byse něco zaclo dit
držím palce, ať se nepotvrdí žádná špatná hypotéza, snad někdo bude mít zkušenost, která tě uklidní
chápu tvoje obavy nech malýho vyšetřit a budeš klidnější .doktoři to poznaji na omak
my byly dneska v Motole, na ORL, znova na sonu a nepoznaly nic, jen to, že uzlinka to nebude, mluvily o zánětu, hemagionu a dalších věcech, ale nejsou si jisti…Prý je to ohraničené, což je dobře a je to uvnitř té ušní žlázky.. Proto mam strach ![]()
já si myslím že se bát opravdu nemusíš pokud byse jim něco nezdálo tak vás domu s takhle malým miminkem nepustí jak říkam kluci na to trpi a je to pohyblivé?
nechci tím nikoho strašit, sama jsem dost vystrašená, takže se předem omlouvám
MR píše:
my byly dneska v Motole, na ORL, znova na sonu a nepoznaly nic, jen to, že uzlinka to nebude, mluvily o zánětu, hemagionu a dalších věcech, ale nejsou si jisti…Prý je to ohraničené, což je dobře a je to uvnitř té ušní žlázky.. Proto mam strach
pokud je to zánět tím líp to se dá vyřešit práškama
nenulka píše:
já si myslím že se bát opravdu nemusíš pokud byse jim něco nezdálo tak vás domu s takhle malým miminkem nepustí jak říkam kluci na to trpi a je to pohyblivé?
ano je to pohyblivé, malinko tvrdé,nezvětšovalo se to, co o tom vím, sledovala jsem to a nerostlo to…
neboj nesstraších já sem se kvuli to mu natrápila ale chce to čas a to zmizi
tak to je o.k. věř mi nic to nebude to jsou kluci fakt věř mi
náš maly tomu jsou 4 roky ma opravdu 2cm a je hodně vidět ale je to pořád stejny uz dva roky ale časem kolem školního věku to vymyzi muj manžel to měl taky je to dědičny
já moc doufám, ale bojím se té rezonance, budou ho muset uspat, jsem z toho fakt dost špatná…
chápu to je normálni ale ber to pozitivně budeš mít jistotu je dobře že to řeší ale určitě to nic nebude jsou to děti a to sou i bohužel starosti zase bude dobře ![]()