Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
K doktorce musíš určitě, ta musí zaevidovat, že měl neštovice a taky ti pak dá papír do školky, že už neni infekční.
ahojky,ja myslim ze nejlepsi je ten detský tekutý pudr,tim jsme matlali vsechny deti
zavolej dr,ale myslim ze ti rekne at nechodis…
muzem prijit na navstevu,at to mame za sebou
hezky den......
Vnoučci je měli v červnu, s prvním kloučkem byla dcera u dr a poťukávala genziánkou., to samé i u druhého.
Tekutý pudr se nedoporučuje, puchýřek pod ním mokvá a déle se hojí. Na infekčním ty velké potírají genciánkou a menší nechávají vyhojit se sami. Je to prý nejrychlejší způsob, jak se puchýřků zbavit.
K dr. určitě běž, dopředu jí zavolej a určitě nechoď do čekárny. Většina dr. má pro tyto případy ještě jiný vchod do ordinace nebo jednu místnost mimo, kde ošetřují infekční případy.
Nám se u obou dětí osvědčily na vysychání puchýřů 2× denně krátké koupele ve slaboučkém roztoku hypermanganu a fenistilové kapky proti svědění.
Starší byl totálně bez strupů za 10 dní, mimčo asi za 12 dní, nic rozdrbaného, bez jizev.
K dr. nemusíš, stačí jí zavolat a informovat o tom, že má syn neštovice!
Neštovice se natírají tekutým pudrem, teď dělají i mentolový a ten krásně chladí!
Jinak neštovice ve vláskách, na obličeji, na pindíkovi … se natírají fialkou.
Já jsem Kubíkovi dávala ještě dithiaden proti svědění a bylo to v pohodě.
14 dní nesmíte na sluníčko, ale to momentálně není moc aktuální ![]()
Ať má malý co nejlepší průběh ![]()
Jooo a ve školce mi poradily, že je dobré dát lžičku alkoholu, že se neštovice vyrazí všechny najednou a budou se i najednou hojit ![]()
Musím potvrdit, že to k něčemu je ![]()
Kubíkovi jsem to dala a do 2 dnů měl všechny vyskákané, Karolínce jsem nedala a ta se osypávala týden a taky se jí to podstatně dýl hojilo ![]()
Když mělasyn neštovice, tak jsem k doktorovi jen zavolala a on mi sám řekl, že pokud nebudeme mít problémy, tak chodit nemusíme. takže jsme to zvládli bez doktora.
My jsme k doktorce nešli. Jen jsme volali, že má neštovice. Pak jsme šli až na kontrolu po neštovicích. S oběma dětma.
Já je měla 2 týdny po porodu a pak je chytil po dalších 2 týdnech kluk ( starší) a jelikož jsem byla furt na drátě s dr dětskou ( bála se že to chytí malá¨) tak jsem k ní nešla, ale jinak bych asi zašla. držte se! ![]()
Šema píše:
A dobrý je tekutý pudr, dobrý je prý s mentolem
my také měli tekutý pudr a k tomu nám dr napsala kapky fenistil a malej se ani jednou nepoškrábal jsou bezvadný proti svědění
Jj, náš si to taky neškrábal. A musím říct, že měl užasný průběh. Proti teda mě. Mě bylo hrozně! A to musim říct, že vydržím hodně. To bylo něco šílenýho- než jsem vylezla první neštovice, pak to bylo už ok. ![]()
No co vám budu podívat tady jsem byla asi tři týdny po porodu a takhle krásnááááá
A to jsem je měla všude. V puse, díry v dásních, na chodidlech, dole
no všude ![]()
Já s dcerou k dr.šla a jediné pozitivum to mělo v tom, že mi dala Fenistil, ten jí moc pomáhal a napsala OČR. Asi bych zatelefonovala a uvidíš, co řekne mudra.
Tekutý pudr pomáhal jen psychologicky - ten rituál, že jsme mazaly a ani genciánka nebyla lepší.
Pak jsem je chytla i já a na sobě jsem experimentovala, že jsem stejně vyražené neštovice mazala jedny pudrem, jedny genciánou a jedny nechala jen tak. Rozdíl v hojení naprostá nula. Takže teď bych naprosto s klidem dítě, kterému mazání vadí - má třeba horečku a studí to - nemazala.
Mně pomohlo jediné - jednou večer jsem nemohla vydržet svědění na zádech (mně Fenistil nepomáhal, moje dr. mi dala tablety a z těch mě po větší dávce bolelo břicho, možná jsem měla neštovice i tam
), tak jsem zagooglovala a vynašla babský recept - koupel v rozpuštěné sodě. Ten večer jsem měla sody jen jeden pytlíček, tak jsem jí rozpustila v umyvadle, namočila ručník a dala na záda a do rána se všechny neštovice na zádech zatáhly a už nesvědily. Bohužel to se povedlo jen u těhle a už se mi to nepodařilo zopakovat a všechny ostatní se hojily a svědily mnohem déle ![]()
Zdravím, dnes jsem si vyzvedla večer ze školky 6ti letého syna osypaného neštovicema… už má puchýřky, napočítali jsme asi 30. Včera mi večer brzo zalehl, ale ráno byl ok a ničeho jsem si nevšimla.. Už si připravuji heřmánkový odvar na první natření a chystáme se zítra zavolat Dr. zdali tam máme přijít a kdy, ať nenakazíme děti v čekárně s jinou nemocí. Máte nějaké tipy jak nejlépe na neštovice? A je nutné je řešit s dr.? Díky