Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Věrko, ještě mám jednu poznámku, nechci se tě dotknout, ale při své práci se zabývám kyberšikanou a není moc dobré dávat na net fotku syna pod nickem ve spojení s nateklým pindíkem. Víš, fotky a vůbec všechny informace na netu jsou nesmrtelné a někdy by to někdo mohl vyhrabat a tvému synkovi se posmívat nebo jinak ho šikanovat. Nebyl by to jediný případ. TAk se nezlob, že to tu píšu, vím, že to sem nepatří, myslím to dobře.
Ženy, za jak dlouho to měli vaši chlapečci zahojené. U syna jsem si toho všimla až jsme museli na pohotovost, tak mu to vyčistili, namazali. Oplachovala jsem heřmánkem, dávala optalmo, koupele v heřmánku, po týdnu byl pořád trochu opuchlý, šli jsme teda k mudře, tak že dobré, at pokračujeme a bude to ok. mažu, koupu, oplachuju a je to pořád stejné. neplače, sem tam řekne, že to bolí(má 20m), ale jinka si nestěžuje. Hnis nemá, ani krvavou, nebo popraskanou předkožku, jen se mi to pořád zdá napuchlé, u kořene je to prostě vidět. Nějakou radu, kromě řepíku, heřmánku. Jen teda na té kontrole mi napsala normální framykoin. ![]()
Měli jsme něco podobného (syn 10 měsíců). Večer oteklý penis a ráno už mu vytékal hnis. Sice neměl teplotu, ani ho to nebolelo nebo to neměl zarudlé, ale doktorka hnis vymačkala. Důvod problému prý malý otvor na čůrání. Doporučila mě proplachy borovou vodou a poslala ještě na dětskou chirurgii. Doktor potvrdil ukázal mě jak se to proplachuje. Máme proplachovat 5× denně. Prý se to do 3 dnů srovná. Doporučil mě proplachy i po vyléčení 1× denně večer při koupání. Synek vůbec neplakal ani nejevil známky nějaké bolesti při proplachu a doma to jde taky v pohodě. Tak uvidíme. A ještě mě doktor kladl na srdce, že do 3 let nepřetahovat předkožku. Jo a prý hlavně nemazat mastičkou.