Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Tatínek má pravdu, v nájmu jen vyhazujete peníze. To, že už máš půlku částky je skvělé, hypotéka nebude tak drsná. A to, že je byt v původním stavu je také výhoda, zrekonstruuješ si byt podle svého vkusu. Rekonstrukce je sice nepříjemná záležitost, ale slušná firma to udělá na klíč, o nic moc se nemusíš starat.
No na takovou rekonstrukci počítej klidně půl roku a mezitím stejně musíš ještě bydlet v nájmu. Takže si to počítej, jestli najít už hotový a samozřejmě dražší a nemusí být podle tebe, nebo jít do toho sama, ale musíš mít štěstí na firmu a bude to stát čas a nervy. Jetli ti vyhovuje místo, rozloha atd
Litovat ve svém nebudeš, pokud dobře vybereš
@884135 píše: VíceŘemeslníci máme v okolí a taťka by také s něčím pomohl, jako je koupelna, záchod. Bourací akce by byly na odbornikovy. Kolega v práci je truhlář, tak kuchyň bych měla od něj. Pokládka podlahy zvládne také táta. Barák postavil a teď staví brácha, tak mu tam pomáhá.
Ceny půjdou stále hore. Ať se nestane, že máš sice něco předschváleno a pak to nebude stačit. Už na koupi bytu nedosáhneš nebo jen na nějaký menší, než by původně mohl být. Ale je to tvá volba, jak a kde chceš, budeš žít. O svém životě rozhoduješ sama.
Tak to není co řešit. Běž do toho. V bydlení bude už jen hůř.
No, pokud je kolega truhlář a má teda dvě práce, tak bych tu kuchyni od něj asi nechtěla
kvalita bude hrozná, nebo na to budeš čekat věčnost..
@pikola píše: Více
Tím si jsem vědoma, že to bude na dýl. Rozloha je dobrá o ulici dál, než teď v nájmu. Před pár měsíci se prodával byt, který byl top. Žádná rekonstrukce by se nekonala. Dispozičně byl v jedné lajně, což pro mě nejvíc vyhovující, protože v každé místnosti jsou okna včetně koupelny ( na větrání po koupání). Byt byl za stejnou cenu jako tento. Ale první zájemce bral ![]()
Děkuji za názor. Kuchyň bych řešila až by byly ty hlavní akce udělané
Koupit byt k rekonstrukci byla super volba, protože jsme si to udělali přesně dle našich představ. A ve výsledku to vyšlo levněji než koupit už zrekonstruovaný. Navíc dost věcí se dá dělat za pochodu, před nastěhováním jsem řešila jen věci, co by se dost blbě dělali, když už bychom tam bydleli. A věci v hodně špatném stavu. Kuchyň jsme měli ucházející, tak jsem jen vyměnila pracovní desku a pořádnou jsme si pořídili za pár let.
@Kelsey1 píše: Více
V bance jsem už byla. Tím, že mám dost našetřeno a příjem je slušný, tak hypotéku by schválili. Tak snad tomu v bance rozumí.
Já tomu nerozumím, jak postupně? Takovou zásadní rekonstrukci budeš dělat po částech? To tam hodláš bydlet? A máš už vůbec firmu, která tu rekonstrukci udělá, byt viděla, a udělala rozpočet? Dočetla jsem, takže reko svépomocí, na nevím jak dlouho.
Příspěvek upraven 18.04.26 v 11:28
No já zase třeba kuchyni řešila dlouho dopředu, aby se podle toho pak daly udělat rozvody a počítej i 3 měsíce výroba a ne každý má čas jak ty potřebuješ.
Dělala jsem to úplně stejně. Koupila byt v původním stavu, a udělala komplet rekonstrukci. Měla jsem architekta, který zakreslil všechny moje nápady, plus sám udělal nějaké návrhy, takže jsem přesně věděla, kde bude linka začínat a končit, v celém bytě kde budou zásuvky a vypínače, na kterou stranu se budou otvírat jaké dveře, která stěna se vybourá, případně posunou dveře a pod. Nejlepší investice v životě, byt je kompletně na míru, nemusely se dělat dodatečně žádné kompromisy.
@ugluk píše: Více
Taky to tak mám v plánu. Bourání stěny, záchodu a koupelny by byly před nastěhováním. Pokládka podlahy ta asi taky že? Bych pak musela vše zase stěhovat, aby byla zem volná ![]()
Dveře taky výměna, futra jsou železný, tak taky bourání. Tak když tak přemýšlím, tak skoro vše před nastěhováním
Hezký sobotní den. Jdu se sem vypsat a zároveň slyšet vaše názory na moji situaci. Bydlím s dětmi v pronajatém bytě a sháním byt ke koupi 3+1. V našem malo městě se celkem dost prodávají. Teď se jeden naskytl. Celková rekonstrukce bude nutná už skrz koupelny, kde ve sprchovým koutu je plíseň, takže vybourat a dát nový a zabudovat odvětrávání. Záchod je z dob dřívějších, splachování na šňůru. Postupně by se udělal zbytek včetně kuchyně, podlah a jedna zeď by se probourala, aby se spojila kuchyně s jídelnou. Teď k tomu podstatnému, neustále mě táta tlačí do koupě, že smrdím v nájmu a že vybírám až přebírám. Finančně mam víc jak půlku na byt našetřenou, zbytek si musím půjčit v bance. Hypotéku mám předschvalenou.
Mám strach, že budu litovat koupí, byt se zdá super, až bude zrekonstruovaný, ale ty věci okolo rekonstrukce mě děsí.
Jsem fakt přebíravá nebo mám oprávněné obavy?