Sousedce vadí hluk od našich dětí na zahradě, jak řešit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34
11.4.26 21:46

Sousedce vadí hluk od našich dětí na zahradě

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda někdo řešil podobný problém a jak se na to dívají jiní. Dříve jsme bydleli v bytě, ale po několika letech hledání jsme si koupili domeček s obrovskou zahradou. Máme tam po předchozích majitelích malé dětské hřiště (houpačky, skluzavku). Bydlíme tady asi půl roku a když se venku konečně udělalo hezky, byly děti o víkendu odpoledne cca 2 hodiny na zahradě, kde si hrály, občas trochu křičely, ale za mě to je běžný hluk od dětí jako třeba na hřišti. Hned v pondělí na mě zvonila sousedka, že v rámci dobrých sousedských vztahů by byla ráda, kdyby děti byly více ticho a zeptala se mě, zda bychom si to dětské hřiště mohli přesunout na jiný konec zahrady, protože je prý hned v blízkosti jejich oken. Ještě nás upozornila, že bývalí majitelé měli taky děti, ale že o nich ani nevěděli, protože měli samé kroužky a na zahradu prý moc nechodili…cca 2 týdny zpět na naše děti křičela přes plot, at jsou potichu, že tady není žádné hřiště. To mi potom doma říkaly děti. Dnes jsme šli po týdnu zase na zahradu, já sadila ovocné stromy a děti se houpaly na houpačkách a za 10 minut na mě sousedka začala křičet, že jestli si můžeme konečně to hřiště někam odsunout a že jim řveme pod okny, že ona má náročnou práci (učitelka) a že to nechce poslouchat. Její syn se prý učí na zkoušky a minulý víkend jsme dokonce vzbudili jejich vnučku, když na zahradě spala…taktéž se naše děti na zahradě neustále hrají a honí s naším psem a volají na něj. Já už nevim, co mam dělat, ale myslim si, že je to docela drzost, neustále nás obtěžovat tím, že si máme překopat hřiště někam dál od jejich oken. A ani se nám do toho s manželem nechce. Nasadili jsme si spoustu ovocných stromů a to hřiště by se muselo vykopat a dát jinam, přitom ani není pořádně kam. A to máme z obou stran zahradu obehnanou hustými tújemi vysokými přes 2 metry. Dům jsme si koupili, protože jsme snili o velké zahradě, kde se děti pohrají, bude nám hezky, budeme si pěstovat, grilovat, atd…ale vše ničí sousedka s nesmyslnými požadavky. Stěžovala si i na sousedy vedle nás, že mají 2 kluky a jsou hrozně hluční a sprostí a že je na ně podána i stížnost na obci. Přitom sousedi jsou super, děti mají hlučnější, ale nám to vůbec nevadí. Celkově nemáme problém s ničím, nevadím nám psi, slepice, sekačky, děti….zato nám vadí protivní sousedé, kteří nás neustále obtěžují svými požadavky. Co se týče toho hluku od našich dětí, tak na zahradě přes týden moc nejsme, o víkendu třeba denně odpoledne 2-3 hodiny. Žádné večerní párty neděláme, v noci jsme ticho…ráda bych na tuto situaci znala názor jiných a jak byste to řešily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75903
11.4.26 21:58

@Zirafka5 nic neporušujete, noční klid je od 22 do 06, takže v pohodě, sousedka je přecitlivělá, asi bych nedělala nic a žila i s dětmi dle sebe, klidně aŤ sousedka dá stížnost na obec, pošlou ji s tím někam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
11.4.26 22:01

Těžko radit. Záleží, jak hluční opravdu jste. Pokud chce sousedka absolutní klid, tak musí bydlet někde na samotě. Ale taky chápu, že pokud jí někdo řve pod okny, tak jí to vadí. To musíte vyhodnotit vy.
V rámci dobrých vztahů, bych děti krotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14556
11.4.26 22:06

Řeknete sousedce, že vaše předešlá sousedka byla tissi A ze jste o ni vubec nevěděli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15357
11.4.26 22:12

Hele upištěný a hlučný děcka jsou problém jak v bytě, tak v baráku … A poslouchat to třeba několik hodin, a ještě třeba každý den ( už bude hezky ), budu vzteklá taky …
I když to není noční klid, měla by sis děcka trochu krotit. Ono to fakt příjemný není …
A pokud máte obrovskou zahradu, tak by se s tím přesunutím hřiště jistě dalo něco udělat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
11.4.26 22:13

@cverunka jenže my jsme na zahradě jen pár hodin za celý víkend. Sousedka maji tepelné čerpadlo napojené na soláry a hučí to celý den. Což je nám úplně jedno. Proto si myslím, že třeba by stačilo, kdyby si zavřela okna, po dobu, co jsme na zahradě. A neustále upozorňovat děti, ať jsou ticho, tak to mi přijde nesmysl. Asi by měly být celý den zavřené doma, aby náhodou nedělaly hluk. Máme 4 děti a za 15 let života v paneláku si nikdy nikdo nestěžoval. Proto mě tato situace docela dost překvapuje. Myslim si, že sousedka po nás chce nemožné a taky je zvláštní, že si vzdy stěžuje jen ona. Její manžel se do diskuze nikdy nezapojil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
11.4.26 22:19
@Zirafka5 píše: Více

A děti jsi zkusila krotit? Vysvětlit jim, že nemusí každý vědět, že jsou zrovna na zahradě? Nebo to hřiště zkusit prostě přesunout? Jasne, deti jsou deti, ale zase chapu, ze proste kraval ruší, taky mam dite a krotím ho, i kdyz kolem nikdo neni. Fakt nemusí hlučet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
11.4.26 22:20

@Šmoulice ano, zahrada je obrovská, ale nebudu stěhovat hřiště kvůli přecitlivělé sousedce, která má asi ráda drama a vadí jí i sousedi vedle nás. Asi jí vadí všechno. Děti neustále okřikovat nebudu, nedělají žádný šílený hluk, jak už jsem psala. Je to běžné hraní dětí, občas zakřičí, volají na psa, ale žádné hulákání celý den to není. Pokud chce mít hrobové ticho, tak má bydlet na samotě. Máme vysoké túje a dle mě to nemůže být tak šílené. Má možnost si zavřít okno, ale to nechce. Tak asi vyloženě chce prudit. Jinak si to neumím vyložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21086
11.4.26 22:22

Ta by potrebovala lecbu nervu, ocividne. :D
Ma smulu, tohle je hluk, ktery tzv patri k zivotu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5314
11.4.26 22:23

@Zirafka5 Neřeš to, jestli máš čisté svědomí.

I kdyby vaše děti byly nejrozjívenější děti na světě a ječely na zahradě od rána do večera, tak s tím ona nic nenadělá a vy zase nic nenaděláte s tím, že byla doteď asi zvyklá na větší klid a teď se musí smířit s hlukem navíc. Někomu to dětské křičení trhá uši a některým lidem to leze na nervy i z jiných důvodů (například znám paní, co má profesní deformaci a říká, že se nemůže zbavit pocitu, že na ty děti musí mrknout, jestli se něco neděje, že to má z dob, kdy byla učitelka).

Ale pokud je někdo ochotný kvůli pár hodinám týdně vážit cestu a věnovat energii nějaké konfrontaci kvůli normálním dětem, co si občas hrajou venku, tak se pravděpodobně nezavděčíte, ani kdybyste pouštěli děti na zahradu jen jednou do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6894
11.4.26 22:24

Ono je tohle strašně subjektivní. Všichni rodiče budou tvrdit to, co Ty - jen pár hodin o víkendu atd. atd. Fakt ale je, že jak je víc než jedno dítě, prostě řvou. Řvala děcka jedněch, druhých, třetích sousedů, než prostě odrostla, zalezla dovnitř s mobily a je klid. Musí se to přežít, co jinýho. Teď řvou naše, tak se je snažím krotit, protože vím, že je to sakra nepříjemný, když je konečně víkend a pod okny ti nonstop řvou cizí haranti. Opravdu to obtěžuje, tak zkus nějak vyjít vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
11.4.26 22:25

No tak půlka odpovědí by si mohla se sousedkou podat ruce. Celý svět už se zbláznil. Lidem vadí i veselé a spokojené děti. Taky jsme byli malí, na sídlišti byla hřiště pod okny a celé odpoledne byl slyšet dětský křik. A nikomu to nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6894
11.4.26 22:26
@TRG píše: Více

To fakt myslíš to první souvětí vážně? Že je v pořádku, když jeden obtěžuje od rána do večera druhého? Hmm. Chápu, že hrající si děti je těžké krotit, ale taky by měla být nějaká soudnost a ohleduplnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6894
11.4.26 22:29

Ahá, takže jsi chtěla jen potvrdit, že jsi v právu a máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75903
11.4.26 22:29
@Lojzísek píše: Více

jak od rána do večera? zakladatelka píše, že děcka jsou na zahradě 2 hodiny odpoledne ve víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí