Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, chci se jen zeptat, jsem 21. tt a asi před třemi týdny mi začaly natýkat prsty na rukách a teď už i ruce..vždy večer, je to teda dost nepříjemný, nevíte, zda je to normální nebo jde o něco vážnějšího???ať kdyžtak hned nevolám zbytečně k doktorovi, díky moc.T
Ahoj, já měla to samé, a úplně nejoteklejší jsem měla prsty ráno, to jsem je ani nemohla ohnout a přešlo to vždycky tak do hodinky po probuzení… Doktorka mi na to předepsla nějaké prášky (už si bohužel nepamatuju název), ale stejně moc nepomáhaly. Okamžitě po porodu jako když utne.
Vážného to nic není, v těhotenství to bývá. Ale určitě by to měl/a vědět tvůj/oje gyndr. Tomu to řekni co nejdříve…
Jak pisi holky nic vazneho.Me se nato doktor pri kazde kontrole ptal.
dík, je to teda fakt nepříjemný
..já potkala na kontrole holku tesně před porodem a ta chudák měla nohy a ruce, jak soudky..přitom byla štíhlá, úlně mega oteklý..jsem si jen říkala:tý jo, jak to je drsný…doufám,že mě to nečeká
Je to normál, hlavně si sundej zavčasu prstýnky, pak by ti nemusely jít sundat. Pár týdnů po porodu se k nim zas vrátíš. ![]()
Jo presne jak pise Luca.Sundat prstynky.No ja se priznam ja jim nejak uz odvykla.Jo a mimochodem po porodu jsem mela nohy takle vice nez behem tehu
.A to jsem si myslela ze vic to nejde. ![]()
Ja mam zato ze me az posledni mesic.Ale uz si to moc nepamatuji.Ja si spis pamatuji svoji nohu po porodu ![]()
..jakto, že po porodu??to už snad má okamžitě začít vše odeznívat… ![]()
Ahojky,já má 2 dny do TP.Nohy mám jak konve.Když si je mažu a máčknu na ně tak to bolí,jako když tam mám modřiny.Musela jsem si koupit pantofle s nastavitelným páskem,jelikož jsem se do žádných bot nevešla. ![]()
Všechny boty jsou mi malé,jako bych je měla o 2 čísla menší.
Ruce a prsty mám také nateklí,ale to není taková hrůza.Nejhorší je to ráno.To nemůžu ani sevřít pěst.Všechno mi padá z rukou.Je to jako když mi na ně někdo šlápnul.
Vše začalo tak před měsícem.Prstýnky už dávno nenosím.
Doktorka mi napsala kapky Secatoxin forte.Beru je 3×denně 20 kapek.Ale vůbec mi nepomáhají. ![]()
Doktorka říkala,že na to zabere jedině porod ![]()
Ty prstýnky raději nenoš.Pokud je budeš mít nafest,tak ti to spíš přitíží.
A pokud máš nateklé nohy,tak nenoš uplé kalhoty a ponožky s pevným lemem.A samozdřejmě se zbytečně nervy do bot.A zapomeň na vysoké podpadky.Nejlepší jsou opravdu pantofle.Prostě nízké a rovné boty.Já pokud to jde,tak nosím volné tepláky,naboso a boty pantofle.Povolené pásky co nejvíc to jde.
Jo a nohám ulevíš,když je hodíš nahoru.Říkají,že by nateklé nohy měli být víš než je srdce.Ale stačí hodit na stůl.Vyvaruj se i dlouhému stání a nebo dávání nohy přes nohu.
U mě to občas dojde až do takového stádia,že je musím chladit studenou vodou.
Tak držím palce.Bohužel to k těhu patří. ![]()
Tam je pak nejake obdobi par dnu ale ty nohy jsme mela dvojnasobny
.Mam zato ze to do tydne odeznelo mozna 14dnu ale natekle byli v kuse ne jen vecer
.podle me tak telo reaguje na nove skutecnosti spusteni laktace apod .............
Jojo, po porodu to bylo něco. Ale zmizelo tak do týdne až 10 dnů. A to jsem v těhotenství nebyla nateklá vůbec, takže jsem už s tím vůbec nepočítala.