naušnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3952
11.1.10 13:58

Naše Barča má náušnice od 3 měsíců (povolila Dr. po první Hexavakcíně a poslala nás do kadeřnictví, kam posílá všechny „svoje“ miminka. Trochu jsem se bála, ale bylo to úplně v pohodě. Malá se spíš lekla, slzička ukápla, ale odcházely jsme už zase rozesmáté :-) takže pohoda, u druhé to chci udělat stejně.

Baba tak třeba já náušnice neměla a dost jsem tím trpěla :-) záviděla jsem holčičkám už od školky a jednou mi taťka omylem přivezl odněkud náušnice a já řvala, že si je nemám kam dát :-) půjčovala jsem si máminy klipsny (AU!) a nakonec jsem si náušnice dala píchnout od mojí zubařky, když mi bylo 11. Navíc spousta mých kamarádek (teda asi 3), co neměly od malička, taky vždycky chtěly, ale bály se :-) takže šly postupně teĎ.. jedné jsem to musela dát k narozeninám, protože by se sama neodhodlala.
Myslím, že holek, co by nadávaly rodičům, že mají náušnice, je opravdu hooodněě málo. Případně je nosit nemusí. Ale teĎ je to sranda a později člověk víc váhá a jak říkám.. mně to bylo fakt dloooouho líto, že je nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
11.1.10 14:01

ja sama mam nastrelenou nausinici - v 15ti letech - a nebolelo to vubec ! takze kdyz uz, tak nastrelit. ale jinak ja nejsem priznivcem delani otvoru do deti, nastesti mame chlapecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
11.1.10 14:12

Nám je nastřelovala sestřička v 7m.Je to hned a za chvíli o tom děti neví.
Určo pozdě není a určo nastřelit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
11.1.10 14:30

Ahoj! Souhlasím se všemi maminkami! Určitě naušničky nastřelit!Náš doktor je dceři nastřeloval když měla asi 5 měsíců. Malá skoro nebrečela. Při prvním oušku se lekla a u druhého začala trochu plakat, protože už to čekala. Je to šetrnější a přesnější než nějaké drastické propichování! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9556
11.1.10 14:34

dekuju za nazory, taky se priklanim k nastreleni, nase dr to nedela a pokud pry chci nastrelit, tak mam jit nekam do salonu, takze jeste musim zjistit kdo to u nas dela…
jinak nausnice na holkach se mi taky libi, ale nejak extra na tom netrvam (ja sama jsem nausnice prestala uplne nosit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
11.1.10 14:47

ahojky

taky se přidávám do klubu nastřelovacích náušnicí !!!

já jsem si v 18 nechala píchat ucho normálně na ORL a teda maso :-? to nemluvím o hojení - u nastřelených naušnic Helence krev netekla, neměla ucho červené, nic … i s tím brekem to bylo jak už holky napsaly - jen zabrečela chvilinku spíš kvůli leknutí …

a my máme píchnuto už od 2 měsíců v kosmetickém salonu (kam nás poslal pan doktor) - podle našeho pediatra stačí zahojený pupíček a ramínko :nevim:

Babu - jak tu už párkrát padlo, na holčičky prostě neušnice patří, a dělá se to tak … spousty věcí děláme jen proto že se „to dělá“ ne :nevim: takže píchnuté naušnice jsou jedna z mála věcí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
11.1.10 14:48

Taky chci nechat malé nastřelit naušnice až se narodí. Sice jsem proti nastřelování (sama mám piercing v pupíku a něco jsem o nastřelování a propichování četla, takže propíchnutí je jaksi přirozenější), ale vím, že to propíchnutí je pomalejší a víc by trpěla.

Raději propíchnout hned než nechávat na potom. Spousta lidí má strach z jakékoliv bolesti natož pak děti a miminko o tom za chvíli neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
11.1.10 15:40

Tak já nechala malou píchnout a naprosto v pohodě, když mi jí přinesli do čekárny tak už neplakala a ani pak doma při protáčení nebo když si na to šáhla. Takže v tom problém nevidím, píchali jí ouška ve 3 měsících.

A proč jsem to udělala - ne že se to tak dělá ale já jsem zase zastánce názoru, že teď si tu bolest nebude pamatovat a rychle se jí to zahojí. Až by byla větší sama by musela hledat odvahu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.1.10 15:50

Osobně bych taky dala naušnice až si sama holčička o ně řekne, ale pokud na tom Hanulko trváš, raději zajdi k doktorovi (kožař, jiný dětský, gynekelog…), který dělá to nastřelování. Prý to stojí tak do 300 :nevim: . Budou rádi, že si trochu přivydělaj, naše mudr taky nenastřeluje a naušnicchtivé maminky též vyhání jinam :mrgreen: Salonu bych se s děckem celkem bála, nikdy nevíš jak na tom jsou s hyenou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
11.1.10 16:02

Ahoj. Naopak teď je ta nejvhodnější doba. A určitě nastřelit. Naše dětská nám „dohodila“ dětskou z vedlejší ordinace, sama to nedělala, ale doporučovala až ve větší pauze mezi očkováním, nám to vyšlo kolem 7.měsíce. Anežka ani necekla, brečet začala, až ji doktorka pochválila, jak je statečná (a to už bylo po všem). Žádná krev, žádné hojení. Jen jsme měli nějakou dobu nechat ty nastřelené (jsou z chirurgické oceli) a pak jsme je měnili za zlaté (bílé zlato). Cena byla stovku za nastřelení jedné náušnice a nejsem si jistá, jetli to nebylo i s tou náušnicí, nebo náušnice stála další stovku. Ale myslím, že celkem jsem platila něco přes dvě stovky a dokonce jsem si mohla vybrat z několika různých náušniček.

Měla jsem i srovnání - kamarádka nechala dceři ucho klasicky propíchnout (také u pediatričky). Komplikace myslím neměla, ale několik dní musela nosit čepičku, aby si nestrhla náplasti, o krvi ani nemluvím (kamarádku poslali na to samotné propíchnutí radši ven z ordinace). Pokud budeme mít druhou holčičku, tak jedině nastřelit. A dřív než kolem toho půl roku spíš ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
11.1.10 20:46

Baba, já také zastávám názor, že k holčičkám naušničky patří, moje kamarádka na základce je neměla a moc po nich toužila, záviděla nám ostatním, které jsme měli uši píchnuté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
11.1.10 23:40

Nechávali jsme nastřeli na ORL v šesti měsících. Holka byla statečná, jen rochu kvikla jak se lekla, ale sestřička hned vytasila nějakýho maňáska a bylo po bolesti :palec:

Jinak já naušnice neměla a záviděla jsem všem, které je měly. Tak mi je máma nechala píchnout v 1. třídě a to bylo maso - děsný krve, pořád to hnisalo a bolelo. Nakonec jsem je asi po půl roce trablů vyndala a dírky nechala zarůst. V 16ti jsem si je nechala nastřelit a žádné problémy. Takže jsem holku chtěla uštřit vzpomínky na aplikaci. A když je nebude chtít nosit, tak přece nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
12.1.10 00:05

**ahoja,

píchám náušničky asi 15 let a posledních deset už jen nastřeluji.. **
rozho nastřelení, je ot mžik a požívají se sterilní náušničky, tak se hodně eliminuje vnik infekce.. takové to naložení do lihu je naprd, zastávám názor líh raději vypít a použít sterilní náušnice ;-)

nastřelení je vhodné od 2m a téměř do konce života.. od očkování postačí den dva, pokud není reakce… plavat se po nastřelení dá s odstupem pár dnů.

v žádném případě se nejdená a nějaký rasantní zákrok, přirovnávám to k odběru krve.. co do bolesti, ale trvá to oproti odběru mžik. většinou nejdéle trvá naznačení teček pro dírky, aby byly princezny stejnoměrně onaušničkované..

kdybys měla nějaké dotazy, klido mi napiš …

pááá marjánka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
12.1.10 11:36

My taky ještě nemáme naušničky jako malinkému miminku jsme to nestihli a teď už jsou nám 3 měsíce a já opravdu nemám sílu ji trápit pícháním vím jak to bylo hrozné u první dcery,ale to nastřelení mně zaujmulo. Jenže nevím kde se to tady dělá a dá se to pak vyměnit za jiné naušnice? Kdyby jste někdo věděl poraďte jsme z Kladna. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.1.10 18:08

Janinko, v Kladně naušnice nastřeluje Mudr Květová v Kročehlavech (ul Herbenova), nedavno mi hlásila kamarádka, že byly u ní. Je to pediatrička, tak zkus zavolat, telefon určo najdeš na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí