Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, male je pul roku a jeste nemame nausnicky - tatinek ji tim zatim nechtel trapit
dnes jsem se ptala detske mudry jetsli je moznost je ted nekdy pichnout a ona se na me tvarila znechucene, ze teda jsem si vzpomnela brzo, ze to uz jsme mely mit davno pichnuty, ted ma mala uz silu a blbe by se jim to delala, no a dalsi hromada vymyslu…takze jsem z toho akorat otravena.....
kdy jste nechavaly pichnout ouska vasim hocickam? a je lepsi klasicky pichnuti nebo nastreleni?
Určitě nastřelit! My jsme Viktorce nechali nastřelit naušničky v necelých 7 měsících. Dělal to jeden Dr. dokonce chirurg ![]()
U nás se naušnice píchají po druhé hexavakcíně, tedy asi ve 4 měsících. Vendulka to zvládla perfektně a dr to měl rychle hotové.
Nastřelit!!!U nás to dělá kožní lékařka,je to téměř bez bolesti,bez pláče,bez trápení,bez hnisání..Je to rychlé,dítě se jen lekne,proto zapláče.
A vůbec není pozdě.U nás se nastřeluje nejdřív po první hexavakcíně.Malá má náušnice od 4 měsíců..Na píchání je pozdě určitě.Píchá se jen co nejmenším miminkům.
My dávaly na ušním normálně propíchnout a jestli bude ještě jednou holčička
tak už to neudělám,byla to hrůza,a měli s malou co dělat i na 3,5měsících
.Takže určitě nastřelit!! ![]()
Taky jsem jedině pro nastřelení, dokonce o tom byl i jeden pořad Sama doma. U nás to dělá Dr. na ORL, ale musí být splněny 2 podmínky: 1)minimálně 6 měsíců (takže nevím, co má tvoje Dr. za problém) a 2) píchnutý min. 3 Hexavakcíny.
urcite neni pozde, my jsme taky musely cekat az na prvni hexu, tu dostala skoro az v 7 mesicich, pak musel byt asi 2 tydny odstup a teprve pak jsem ji je nechala klasicky pichnout, doktorka s tim zadny problem nemela,
samozrejme byl rev, ale vydrzely jsme to ![]()
Ahoj já je nechávala nastřelit když Lucce bylo skoro 6 měsíců, píchnout bych je nenechala, potom co jsem viděla jak řvala u toho nastřelování, já jsem řvala s ní. U nás to dělají na alergologii.
Taky hlasuju pro nastřelení, jen u nás nějak nemůžu sehnat doktora co by to dělal…
Náušničky taky nemáme a necháme je klidně na dobu, až je Majda bude chtít, nevidím v tom nic důležitého, a navíc jsme se báli možných komplikavcí jako je hnisání nebo alergie na kov.
nastřelit!!!!! na píchnutí je holčička už docela velká. Ale plakat bude i u nastřelení, jen je to rychlé:
Ahoj, pichali jsme ve trech mesicich, u vetsiho miminka bych uz zvazovala spis nastreleni. U druheho urcite zkusim nastreleni, pichani se nam docela dlouho hojilo…
my píchali už v porodnici, ale pokud má malá už půl roku, tak by je určitě nechala nastřelit.
Me by zajimalo, proc nechavate holcickam dat nausnicky? Ze se to dela nebo protoze se vam to libi? Sem jen zvedava.
(Koblize usi pichnout nenechame, az bude vetsi, tak at si necha propichnout treba nos, ale me se v delani direk do tela nechce rozhodovat za ni.)
Ahoj, pozdě není, jen za mě taky NASTŘELIT. Rychlý, přesný, dírka pěkná a rovná, a hojí se to rychle. První dceři jsem je nechala píchnout a po týhle zkušenosti jsem pak holkám nechala naušničky nastřelit a je to nebe a dudy, nesrovnatelný rozdíl.
Baba - líbí se mi to, holčičky s naušničkama jsou krásný