Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, nemáte nebo neměly jste podobný problém? Mám 5ti měsíční holčičku a má už přes měsíc propíchnutá ouška, má zlaté naušnice. Ale asi po týdnu se jí u oušek udělala červená vyrážka, doktorka mi na to řekla že je to normální a že jí to mam mazat infadolanem a že jí to zmizí… ale uběhlo už 14 dní a nemizí, ale aní se nezvětšuje… nevíte čím by to mohlo být?
Nevím čím je to u vás, ale já zlato nesnesu. Nosím jen chirurgickou ocel.
Nemůže být na zlato alergická??? Mně tohle dělají teda stříbrný, takže já musím jen zlato nebo chir. ocel, ale taky tak popisuješ. Vyrážka, co svědí. Ale teda není mi 5m ![]()
To si říkám taky jestli by to nemohlo být tím… ale nehnisají jí přímo dírky, ale vedle oušek na tvářičce… ![]()
A to se ti dělá vedle uší? a myslíš že je rozdíl bilý a žlutý zlato? starší dcerka má bíly zlato, že bych jim to vymněnila:D
Tak to by opravdu mohla být alergie, ale myslíte že to dr. nepoznala?
@kroketka13 když bych si to tam nechala dlouho, tak se mi to rozleze.Ale tak já si to hned vyndám, ona to tam má měsíc. A mu mě ten rozdíl není, nesnesu žádný zlato.
@kroketka13 tak když jí to za 14 nezmizelo, tak to asi bude něco jiného než si dr. myslela
A co by jsi radila zkusit, radši stříbro nebo chirurgickou ocel?
@kroketka13 nejdřív bych zašla znovu za dr. jinak mě vadí vše kromě oceli
Tak ji vezmu příští týden k dr.. mně se zdá že jí to i svědí, ručičkama se tam občas mydlí…
@kroketka13 To je alergie. Měla jsem ji zhruba do puberty, někdy kolem sedmnáctého roku se to změnilo.
Do té doby jsem mohla používat pouze 18karátové zlato - nic jiného (ani chirurgickou ocel, umělou hmotu - třeba jako hodinky,..). Nejdříve na kůži vyskákala vyrážka, poté začala mokvat (hlavně v ušních dírkách).
Já bych jí to sundala, vypadá to jako alergie (já mám taky). Zkusila bych chir. ocel, případně bych se na náušnice vykašlala, nemá cenu trápit mimino kvůli „parádě“.