Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,chci se zeptat,slyšela jsem že někde píchají naušničky už v porodnici,je to pravda
?Já budu rodit v Nymburce,ale nevím
jestli tam to taky píchají.Děkuji
Ahojky, tak tohle jsem bohužel ještě neslyšela, nám dětská doktorka řekla nejdříve ve 3 měsících ![]()
U nás v Mostě se píchají v den odchodu z porodnice, cena je asi 250 kč.
Ahojky, možná se to tak někde dělá, ale nám radili ze zdravotních důvodů absolvovat píchání oušek až po všech základních očkováních. Takže malá měla nastřelené náušničky asi ve čtyřech, pěti měsících…
My jsme nechali píchnout až u dětské lékařky ve třech měsících.
Taky jsem slyšela, že se to dělává už v porodnici, ale doporučuje se později. Asi záleží na tobě.
Kdyby se to tak strašně doporučovala píchat je později, tak to asi nedělají.
Navíc píchat do starších by se mi nechtělo.
Terrad píše:
Kdyby se to tak strašně doporučovala píchat je později, tak to asi nedělají.Navíc píchat do starších by se mi nechtělo.
opravdu se to dělá až po základním očkování aby se předešlo rizikum a porodnice co to dělaji neznam sice žadnou ale slyšela jsem že se to snad někde dělala ale nedoporučuji to ![]()
Některé nemocnice to dělají ale dej na radu doktorů a počkej do prvního očkování,cca tři měsíce.Tobě se sice nechce píchat do starších děti ale ve třech měsícíh to zas takový rozdíl není a navíc.Pro tvůj pocit ohrozit dítě??Asi zbytečné k tomu víc psát.
porodnice to delaji.
a tam jsou snad doktori teky pediatri ne(nebo spis neonatologove)tak poradí
No kdybych dala na radu doktorů, tak to musím nechat píchnout v porodnici. U nás to tak doporučujou. ![]()
Terrad píše:
No kdybych dala na radu doktorů, tak to musím nechat píchnout v porodnici. U nás to tak doporučujou.
u nas mi rekli tak a tak a rozhodnout se musis samozrejme sama.
ja nechavala nastrelovat ve dvou mesicich
Ahoj, malé jsem naušnice zatím nedala a dám jí je po poradě s dětskou až tak v roce a půl, pokud je bude chtít. Jednak už bude plně naočkovaná (kdyby náhodou nějaké komplikace) a ušní boltec má konečný tvar až právě v tom 1,5 roce. Chci se tak vyhnout křivě píchnutým dirkám. A po pravdě, představa, že někdo píchá do toho malého uzlíčku jen proto, aby měla náušnice, mi není vůbec příjemná. Až si o ně sama řekne, bude to ten správný čas. Jen dárce dětských naušnic (máme už troje v šuplíku) jsme trochu „zklamali“ ![]()
Ahoj rodila jsem ve Zlíně a tam nám to nabízeli při odchodu domů.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.