Návrat cenzury

34322
10.6.22 12:04

Návrat cenzury

Nevim, jestli si ty doby jeste nekdo pamatujete, ale ja docela jo, navic z vypraveni rodicu.

Chodilo to tak, ze nejaka ctizadostiva soudruzka, z ruznych duvodu touzici rozhodovat a ovladat ostatni, dostala funkci, a tak (casto nad ramec) donasela, udavala, kadrovala a rozhodovala, „kdo ano a kdo ne“.

Takovych bylo.

A mame to tu zpet.

Vcerejsi zasah adminky:

Dobrý den, @dama159
na tohle mi nedá nereagovat - zkuste si to po sobě přečíst ještě jednou a zamyslet se, jestli Vám to dává smysl. „Nebýt ukrajinských dětí, do kapacity by se vešel“ je asi stejně hloupé, jako kdybyste řekla „nebýt sousedova syna, tak se moje dítě dostane“.
Opravdu to není „my versus oni“, protože úplně stejně byste toto mohla říct o lidech, kteří se přistěhovali z Francie, Německa nebo Slovenska. Řešíte snad, že díky slovenským dětem nezbylo místo v MŠ pro vaše dítě?Nikoliv, ani by Vás to nenapadlo.

Zkuste se nad tímto zamyslet, upřímně nerozumím, kde se nenávist vůči UA lidem bere. Ty lidi nechtěli přijet, ty lidi nechtěli začínat nové životy (jako např. lidé, kteří se přistěhují ze Slovenska). Ty lidi neměli na výběr, utekli před válkou. A už vůbec nerozumím tomu, jak někdo může cokoliv závidět lidem, kteří utekli před válkou.

Diskuzi uzamykám, mám podezření na trolla (opravdu do MŠ neberou nikoho přednostně), zároveň se zde objevují příspěvky „známá říkala, sousedovic dcera apod.“ a k šířením těchto „pseudozkušeností“ bychom neradi jako platforma sloužili :mavam:
Hezký den,
Viktorie :kytka:

Takze diskuze byla uzamcena, protoze:

• prispevky byly hloupe (to tu byvaji bezne)
  • v prispevcich se neco „resi“ (to tu byva bezne)
  • v prispevcich je odlisny nazor, nez je ten vetsinovy (to tu nastesti taky jeste zatim byva bezne)
  • v prispevcich se objevuji zkusenosti ostatnich vcetne jedna pani povidala (to tu byva bezne)

Ctu pravidla nahoru a dolu a ta diskuze je zcela v souladu.

Jen ji proste aktivni svazacka na pozici admina zamkla.

Tak rovnou dejte do pravidel, ze je zakaz psat o Ukrajine jinak nez pochvalne a vyreseno, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
10.6.22 12:09

@Lucie_Sx Lucko, jdi si dát k profilu žluto modrou vlaječku a styď se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
10.6.22 12:12

Jj, adminky vzaly boj za lepší zítřky „UK“, jak tu z nich jedna napsala do příspěvku, ve kterém oznamovala smazání jiného příspěvku, vážně. :P V některých tématech je ta nekompetence vtipná. V těchhle zrovna o něco méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
10.6.22 12:12

Ha, a když mám osobní zkušenost se školkou, která byla v rekonstrukci, děti byly zaváženy „školkovým autobusem“ do školky na druhou stranu města, když mělo některé z nich kroužek, nevlezlo se do jízdního řádu, rodiče museli řešit dopravu sami, tato školka měla být otevřena v únoru a co se nestalo. Školka byla vyhrazena pouze pro děti UA rodičů a ty naše co? Ty naše pořád pendlují do školky přes celé město… A to je prosím reálná osobní zkušenost. Taky budu utlumena? Nebo mám napsat jak je to v pořádku a bude to OK a sluníčkové?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.6.22 12:13
@Lucie_Sx píše:
Nevim, jestli si ty doby jeste nekdo pamatujete, ale ja docela jo, navic z vypraveni rodicu.

Chodilo to tak, ze nejaka ctizadostiva soudruzka, z ruznych duvodu touzici rozhodovat a ovladat ostatni, dostala funkci, a tak (casto nad ramec) donasela, udavala, kadrovala a rozhodovala, „kdo ano a kdo ne“.

Takovych bylo.

A mame to tu zpet.

Vcerejsi zasah adminky:

Dobrý den, @dama159
na tohle mi nedá nereagovat - zkuste si to po sobě přečíst ještě jednou a zamyslet se, jestli Vám to dává smysl. „Nebýt ukrajinských dětí, do kapacity by se vešel“ je asi stejně hloupé, jako kdybyste řekla „nebýt sousedova syna, tak se moje dítě dostane“.
Opravdu to není „my versus oni“, protože úplně stejně byste toto mohla říct o lidech, kteří se přistěhovali z Francie, Německa nebo Slovenska. Řešíte snad, že díky slovenským dětem nezbylo místo v MŠ pro vaše dítě?Nikoliv, ani by Vás to nenapadlo.

Zkuste se nad tímto zamyslet, upřímně nerozumím, kde se nenávist vůči UA lidem bere. Ty lidi nechtěli přijet, ty lidi nechtěli začínat nové životy (jako např. lidé, kteří se přistěhují ze Slovenska). Ty lidi neměli na výběr, utekli před válkou. A už vůbec nerozumím tomu, jak někdo může cokoliv závidět lidem, kteří utekli před válkou.

Diskuzi uzamykám, mám podezření na trolla (opravdu do MŠ neberou nikoho přednostně), zároveň se zde objevují příspěvky „známá říkala, sousedovic dcera apod.“ a k šířením těchto „pseudozkušeností“ bychom neradi jako platforma sloužili :mavam:
Hezký den,
Viktorie :kytka:

Takze diskuze byla uzamcena, protoze:

• prispevky byly hloupe (to tu byvaji bezne)
  • v prispevcich se neco „resi“ (to tu byva bezne)
  • v prispevcich je odlisny nazor, nez je ten vetsinovy (to tu nastesti taky jeste zatim byva bezne)
  • v prispevcich se objevuji zkusenosti ostatnich vcetne jedna pani povidala (to tu byva bezne)

Ctu pravidla nahoru a dolu a ta diskuze je zcela v souladu.

Jen ji proste aktivni svazacka na pozici admina zamkla.

Tak rovnou dejte do pravidel, ze je zakaz psat o Ukrajine jinak nez pochvalne a vyreseno, ne?

On je hlavně problém v našem školství. Nedostatek míst ve školách byl už před příchodem dětí z Ukrajiny. Já s nimi soucítím, protože si představuju, jaké by to bylo, kdybych táhla s dítětem na hrbu do Němec a muž se tu zatím bil s ruskou armádou. Adminka to tu prostě jen krotí, hrozně rychle se to rozjede a ty lidi za stav ve své zemi nemůžou. Teda rozhodně ne ty děti. Zápisy proběhly až po zápisu českých dětí, tudíž by každý měl mít místo a nezabere mu ho dítě z Ukrajiny.

Příspěvek upraven 10.06.22 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17309
10.6.22 12:14

Tak jde o cenzuru nebo o školku nebo o UA přistěhovalce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
10.6.22 12:15

Beru to tak, že tento web někomu patří, a když zde přispívám, jsem zde pouze na návštěvě. Nebude-li se to domácímu líbit, může mi klidně smazat profil. Má na to právo.
Jinak k věci - přednostní umisťování žáků a studentů z UA skutečně existuje (i když často formou navýšení kapacity nad původní počet, tedy např. že ve třídě, kam přijímali 28 žáků je nyní 30, ale ten 29. a 30. tam není na úkor kohokoliv místního) a osobně s tím nemám sebemenší problém a kéž by šlo pro lidi z Ukrajiny dělat mnohem více (a to máme být jako národ po čase na co hrdí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
10.6.22 12:19

Pamatuji dobu před „sametovou revolucí“, přestože mě převrat zastihl v době puberty. A musím říct, že ani nejsem naštvaný, jako spíš smutný a zklamaný z toho, kam to opět dospělo do něčeho možná i horšího. Lidé jsou nepoučitelní, o nic se nezajímají a už vůbec ne o fakta a historii. Ono je snazší na všechno, co mi není zrovna po chuti, řvát „dezinformacééé, dezinformacééé“ a snažit se umlčet každého, jehož názory nám zrovna nejsou po chuti, místo ověření si informací, přemýšlení a vytváření si vlastních úsudků na základě co největšího množství dat. Víc to rozepisovat asi nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jeruve
10.6.22 12:26

@Lucie_Sx
I mistryně adminka se někdy utne. Takto to beru. Pokud by v tom byla osobní invence a prosazení vlastního názoru navzdory pravidlům (což tvůj popis naznačuje a já to tam popravdě vidím také), pak je to na změnu funkce.
Objektivnost a nezávislost admina, by měla být hlavním kriteriem, aby to někdo mohl dělat.
:mavam:

• Citovat
  • Upravit
8048
10.6.22 12:28
@azaleila píše:
Tak jde o cenzuru nebo o školku nebo o UA přistěhovalce? :think:

Chápu to tak, že už nelze ani svobodně diskutovat na témata, zda jsou to všechno uprchlíci z válečných oblastí. Pokud ano, tak proč utíkají přes bezpečné slovensko k nám (předpokládám, že ani na slovensko žádná raketa z konfliktu nedoletí, stejně jako na většinu ukrainy, kde se neválčí) a proč se nesmí psát o negativních zkušenostech s ukrainci a jejich zvýhodňování. Místo toho nastoupí cenzura a blokování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
10.6.22 12:28

K té aktivní svazacce, u nás se rika: aktivní blbec je horsi než třídní nepřítel. :mrgreen:

No a věta od adminky, která sotva za sebou přestala tahat dřevěného kohouta, že do MS neberou žádné děti přednostně, je fakt k popukani. Jeden by řekl, že tady troli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.6.22 12:29
@Nowuka2 píše:
Ha, a když mám osobní zkušenost se školkou, která byla v rekonstrukci, děti byly zaváženy „školkovým autobusem“ do školky na druhou stranu města, když mělo některé z nich kroužek, nevlezlo se do jízdního řádu, rodiče museli řešit dopravu sami, tato školka měla být otevřena v únoru a co se nestalo. Školka byla vyhrazena pouze pro děti UA rodičů a ty naše co? Ty naše pořád pendlují do školky přes celé město… A to je prosím reálná osobní zkušenost. Taky budu utlumena? Nebo mám napsat jak je to v pořádku a bude to OK a sluníčkové?? :think:

A co vyresi plkani na diskusi? Resila bych se zrizovatelem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.6.22 12:30

Tu diskuzi jsem začala číst a z obavy o své duševní zdraví radši zavřela. Přišlo mi to jako troll od začátku, fakt si nemyslím, že nějaké školy/školky drží místa přednostně jen pro ukrajinské děti. Pokud to tak je, pak je odůvodnění adminky totálně na hlavu padlé (ano, vadilo by mi i SK dítě, které by dostalo přednost před mým spádovým a starším dítětem!).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
10.6.22 12:31

Zatim je to jeste dobry. Az se vynalezne pristroj, ktery nam bude umet cist myslenky, tak to bude uplne v pr..de..li.

Kam to speje, tim se uz radsi nezabyvam, kez by se to zastavilo vcas, ale kdyz oni na Zapade tu totalitu jeste nezazili a mladez je k tomu vychovavana uz od skolek, takze tyhle mlade generace vse vnimaji jako normu, zatimco my starsi (nekteri)vidime, jak se postupne vytraci svoboda z nasich zivotu. Navic ted to ohromne ulehcuje technicky rozvoj, kterym jsou schopni kontrolovat veskery nas zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
10.6.22 12:37

@Lucie_Sx takhle to, co adminka napsala dává smysl, minimálně ta pasáž o dětech cizinců, a že jich ve školce máme…

Nicméně s tebou souhlasím, že by zde měla být svoboda slova, moje rodiče necinkali na Václaváku klíčema pro nic za nic… :lol:

Jenže problém je nakonec v tom, že většina lidí není mediálně vzdělaná a všechno, co si někde přečtou berou jako pravdu ;) Takže já jsem pro ponechání takovýchto věcí a ať si tam třeba admin dá nad diskuzi lištu, že se s tímto názorem neztotožňují :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová