Návrat do práce a výpověď

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.10.17 08:05

Návrat do práce a výpoved

Dobrý den,
mám dotaz, na který jsem zde nenašla odpoved, proto jsem si dovolila zalozit nove tema.
dne 3.10. jsou dceri tri roky a na tento den priprada navrat do zamestnani. O návratu jednám cca od pulky sprna. Osobni schuzce s obchodním reditelem predchazelo nekolik urgenci, ale nakonec se mi podarilo dne 13.9 s ním potkat. Rekl mi, že pro me misto na obchdoním oddeleni (zarazení dle smlouvy), není a že pro me nic nema. Nicmene ze ocenuje, ze se chci vratit a pracovat, a že se do 7 dnů pokusi vymyslet neco, abysme byli vsichni spokojeni. Měl volat 20tého, nezavolal, zavolala jsem mu o dva dny pozdeji ja, a odpoved byla stejná, práci pro vás nemám, nemám pro Vás místo. A že mám zavolat personalistce a zjistit si co a jak dal. Bohuzel teda dovolat se personalistce je problem, proto jsem psala o tech x- urgencích. Ted tomu nebylo jinak, telefon nebrala, napsala jsem email, nic. Za cca 5 dní me volala jeji kolegyne, jestli bych byla ochotna se 2.10. potkat znovu s obchodním reditelem a pobavit se co dal. Tak jsem ji sdelila, ze vystup ze schuzky s reditelem mame a že pro me neni misto. A ze jednat muzeme jeidne o vypovedi a odstupnem. Nevedela co mi na to odpovedet, tak rekla, že to zjistí a ozve se. To byla streda…na moje mejlove urgence nikdo nereagoval. V patek v pet odpoledne mi vola personalistka, ze to se mnou musi doresit, a ze ma pro me vypoved dohodou, a tri odstupne platy. A ted to podstatne - podle zakoniku prace, kdy pro me nemaji misto, mam narok na tzv 2 + 3 platy. v praxi to znamena vypoved ze strany zamestnavatele z organizacnich duvodu, kdy mi bezi 2 mesicni vypovedni lhuta, a dostavam plat a pak dojde k vyplaceni odstupneho. Pokud pro me zamestnavatel nema misto, je to prekazka na jeho strane, a nemela bych v tom případě chodit do prace, ale byt doma na tzv prekazce. Primarne mi nejde o to byt doma, ale nechci podepisovat dohodu a tri platy jako dostupne, kdyz mam prokazatelne narok na 2 + 3 :roll:
setkal jste se nekdo s podobnym jednanim? Jeste podotknu, ze kolegyne, ktera se vracela prede mnou to mela 2 + 3 platy a kolegove, kteri byli propusteni cca pred 1,5 rokem take. Nemohla jsem si nic overit u pravnika, jelikoz je vikend, a nas znamy nam telefon nebere, tedy vyckavam pondeli a snad mi pravnik infomrace ktere jsem nacetla v zakoniku prace, potvrdi. Personalistka mi jeste rekla, ze jsem asi spadla z visne, ze to co chci, je nestandartni, a vsichni co odesli dostali tri odstupne platy (lze), a kdyz jsem ji rekla, co mam zjisteno, tak mi rekla, at si kline nastoupim, ale ze dostanu vypoved. :zed: dekuji vsem za pripadne odpoved

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64943
1.10.17 08:13

Tak když vám říká, ať nastoupíte, tak nástupte. Pokud hned dostanete výpověď, poběží od nového měsíce a tak budete tři měsíce pobírat plat a pak dostanete odstupné. Tak to vidím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.10.17 08:13

Zkusenost nemam, ale pokud nepostupuji dle zakona, tak bych jim nechala poslat prezalobni vyzvu a dal at se bavi s advokatem. Komunikovala bych vyhradne emailem a v pripade, ze ti budou volat, hovor si nahravat ( to jim, ale musis rict, ze jsou nahravani ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.10.17 08:14

@vokishka nemyslim si. Odstupne uz by nebylo, protoze tu praci pro ni jakoby meli i kdyz treba fiktivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
1.10.17 08:14

Je to jak sis to načetla. Když nepřistoupíš na dohodu, budou ti muset dát výpověď a pokud je to z organizačních důvodů a tedy nemají pro tebe tu práci, tak tě říjen, listopad a prosinec budou muset nechat doma s náhradou mzdy + pak tříměsíční odstupné. A jestli jsou dceři 3 roky 3.10. a hlásila sis RD do 3 let věku dítěte, tak nástup do práce je den po třetích narozeninách.

Jinač opravdu tam došlo k nějaké organizační změně na pracovišti? Nebo jen přijali někoho místo tebe a teď se jim tam nehodíš? Ve druhém případě to je totiž jejich problém a ne důvod pro výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.17 08:18
@Lendeš píše:
Je to jak sis to načetla. Když nepřistoupíš na dohodu, budou ti muset dát výpověď a pokud je to z organizačních důvodů a tedy nemají pro tebe tu práci, tak tě říjen, listopad a prosinec budou muset nechat doma s náhradou mzdy + pak tříměsíční odstupné. A jestli jsou dceři 3 roky 3.10. a hlásila sis RD do 3 let věku dítěte, tak nástup do práce je den po třetích narozeninách.Jinač opravdu tam došlo k nějaké organizační změně na pracovišti? Nebo jen přijali někoho místo tebe a teď se jim tam nehodíš? Ve druhém případě to je totiž jejich problém a ne důvod pro výpověď.

na moje místo nastoupila kolegyne, která je ana mateřské. Já kdysi nastoupila na pozici, take jako zastup za materskou a práve tato "první kolegyně! se vrací o den dřív než já. obchodní reditel mi rekl, že pro mě není místo, portfolio atd. že obchodní odd je prostě plné

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.17 08:19
@vokishka píše:
Tak když vám říká, ať nastoupíte, tak nástupte. Pokud hned dostanete výpověď, poběží od nového měsíce a tak budete tři měsíce pobírat plat a pak dostanete odstupné. Tak to vidím já.

No z tohohle pristupu jsem rozcarovana. Obchodni reditel pro me misto nema, a personalistka tvrdi, at si nastoupim, že mi to misto klidne da… proste me prijde, že se me snaží nahnat do kouta jak s podepsáním dohody, coz nikdy nepodepisu, protoze to že pro me nemaji praci, neni dohoda.

• Citovat
  • Upravit
9793
1.10.17 08:20

*** A ty máš ve smlouvě, že jsi zástup za mateřskou? Pak by to byl úplně jiný případ a pracovní poměr by prostě skončil návratem té kolegyně a bez nároku na odstupné.

edit admin - odstraněn nick

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.17 08:20
@Šarlota4 píše:
Zkusenost nemam, ale pokud nepostupuji dle zakona, tak bych jim nechala poslat prezalobni vyzvu a dal at se bavi s advokatem. Komunikovala bych vyhradne emailem a v pripade, ze ti budou volat, hovor si nahravat ( to jim, ale musis rict, ze jsou nahravani ).

predzalobni vyzvu asi hned ne, ale v pondeli urcite budu volat na urad inspekce prace, abych se dozvedela, co mi zamestnavatel muze a nemusi… nebo ja jemu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
66
1.10.17 08:21

Kamaradka se mela vracet do prace ted v zari. Nemeli pro ni misto, dostala odstupne 5 platu. Tot ma zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.10.17 08:24

***ne hned, ale ve chvili kdy se zaseknou a nebudou chtit platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.17 08:26
@Šarlota4 píše: *** ne hned, ale ve chvili kdy se zaseknou a nebudou chtit platit.

to ano..

• Citovat
  • Upravit
13955
1.10.17 08:28

*** drzim palce. Myslim, ze doufali, ze se neozves a svou sanci nastoupit nevyuzijes a dostanes vypoved bez nahrady. edit admin - odstraněn nick

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.17 08:29

Me jen znepokojuje, ze mi obchodni reditel rekl nemam pro vas misto a personalistka mi rekne at si klidne nastoupim, zadnej problem. Jeden keca, to je jasny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.17 08:29
@Šarlota4 píše: ** drzim palce. Myslim, ze doufali, ze se neozves a svou sanci nastoupit nevyuzijes a dostanes vypoved bez nahrady.

Já se nedám.. :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat