Návrat do práce a výpověď
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
*** to je dobre
s inspektoratem mam zkusenosti nemile. Vubec nepomohli. Me zaˇestnavatel nezaplatim, nedal vystupni materialy, ale zaplatil za me odvody, takze to vypadalo, ze jsem mzdu dostala a mela jsem smulu na UP mi rekli, ze mi je mohl dat hotove a nic nedokazu. Inspektorat neudelal vubec nic i kdyz nas bylo cca 20.
Edit. Dnes uz mam sveho advokata. Letos jsme posilali 2 predzalobni. 1× se lekli a zaplatili a 1× jsme dosli k soudu a vymahaji to exe. edit admin - odstraněn nick
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky na ně můžeš poslat kontrolu z inspektoráru práce, ale to bych asi volila jako poslední možnost. Pokus nejsi zástup za mateřskou a nemůžou tě zaměstnat z důvodu organizačních změn, neměli by tě nutit do dohody. Mně třeba místo úplně zrušili, ale dohodla jsem se na dřívější nástup na místo malinko jiné. Není nad normálního šéfa!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Taky na ně můžeš poslat kontrolu z inspektoráru práce, ale to bych asi volila jako poslední možnost. Pokus nejsi zástup za mateřskou a nemůžou tě zaměstnat z důvodu organizačních změn, neměli by tě nutit do dohody. Mně třeba místo úplně zrušili, ale dohodla jsem se na dřívější nástup na místo malinko jiné. Není nad normálního šéfa!
jedná se o korporátní firmu, a kdyz pro me nemeli misto, myslela jsem ze nabidnou neco jineho..nabídli misto asistentky, takze zmena smlouvy, a o dost mensi plat. Na to jsem rozhodne nekyvla. Ale to bylo na te schuzce s o. reditelem..
- Citovat
- Upravit
Zkousi to. Trvej na svem, pokud tam mas skoncit, radsi s peti platy v kapse
.
- Citovat
- Upravit
** Ještě jsi teda neodpověděla jak to máš formulované ve smlouvě - jestli tam nemáš ten zástup za mateřskou, když jsi jako zástup nastoupila. To je dost podstatné.
edit admin - odstraněn nick
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Ještě jsi teda neodpověděla jak to máš formulované ve smlouvě - jestli tam nemáš ten zástup za mateřskou, když jsi jako zástup nastoupila. To je dost podstatné.
ne, klasicka smlouvy, zadnej zastup, smlouva na dobu neurcitou
- Citovat
- Upravit
** píše:
jedná se o korporátní firmu, a kdyz pro me nemeli misto, myslela jsem ze nabidnou neco jineho..nabídli misto asistentky, takze zmena smlouvy, a o dost mensi plat. Na to jsem rozhodne nekyvla. Ale to bylo na te schuzce s o. reditelem..
Proto tě asi nutí na dohodu. Práci ti jakože nabídli. Ale měli by ti nabídnout adekvátní místo, ne o dost nižší plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
**Jo tak pak nemají ani zákonný důvod ti dávat výpověď, k žádným organizačním změnám nedošlo podle toho co píšeš (nesnížili počet pracovních míst, neprovedli reorganizaci, nic podobného).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Jo tak pak nemají ani zákonný důvod ti dávat výpověď, k žádným organizačním změnám nedošlo podle toho co píšeš (nesnížili počet pracovních míst, neprovedli reorganizaci, nic podobného).
No, to bych si nebyla úplně jistá, pokud ji fakt přijali v době, kdy někdo jiný odešel na mateřskou, tak i když udělali smlouvu blbě, tak by to možná obhájili, ale to nic nemění na tom, že nabízet k dohodě pouze 3 platy je neslušné a nechala bych si tu výpověď dát a mít z toho těch platů 6.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
*** Ahoj, jestliže má dcera 3 roky 3.10., do práce nastupuješ 4.10. Pokud do té doby se zaměstnavatelem nepodepíšeš nějaké ukončení, musíš nastoupit, jinak je to neomluvená absence. Pokud jsi v zaměstnání alespoň 2 roky, náleží ti 3měsíční odstupné (z odstupného se neplatí odvody na zdravotní a sociální pojištění). Pokud někomu dříve zaměstnavatel dal 5měsíční odstupné, je to jen jeho volba a nelze se na to odvolávat. Když pro tebe nebudou mít 4.10. práci, měli by ti to písemně oznámit a bude tam napsáno, že se jedná o překážky na straně zaměstnavatele. Poběží ti 2měsíční výpovědní lhůta a po tuto dobu ti náleží plat. Pokud jim podepíšeš dohodu a nabídnou ti x platů, bude to formou klasického platu, takže z celé částky odvedeš zdravotní i sociální pojištění. Navíc, pokud se nepletu, je při ukončení prac. poměru dohodou snížená podpora na Úřadu práce. Držím pěsti, ať to dobře dopadne!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, to bych si nebyla úplně jistá, pokud ji fakt přijali v době, kdy někdo jiný odešel na mateřskou, tak i když udělali smlouvu blbě, tak by to možná obhájili, ale to nic nemění na tom, že nabízet k dohodě pouze 3 platy je neslušné a nechala bych si tu výpověď dát a mít z toho těch platů 6.
Těžko říct jak by se na to díval soud. Jestliže nemá ve smlouvě nic o zástupu za mateřskou, jak by to zaměstnavatel prokazoval? Myslím, že to by nemělo jít k tíži zaměstnance, když dostala normální smlouvu na neurčito… ale těžko říct jak by to dopadlo. Taky bych nepřistoupila na 3 platy, ale buď výpověď a skoro 3 platy + tříměsíční odstupné nebo dohoda s šestiměsíčním odstupným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš Tak odchovy a příchody z mateřské se prokazují celkem snadno, když to hlásí na zdravotní pojišťovnu a je to zanesené i na OSSZ. A jinak se dá těžko říct, že to jde k tíži zaměstnance, když chybou zaměstnavatele získá 6 platů navíc - protože pokud by to zaměstnavatel nepokazil a udělal smlouvu správně, tak by ji právě teď vypršela a dostala by prd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Já myslela spíš jak prokáže, že zakladatelka věděla, že je zástup a že tam tedy nebude na neurčito.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš I kdyby to nevěděla, tak si nemyslím, že by kvůli tomu zaměstnavatel nemohl dát výpověď pro nadbytečnost, pokud reálně nadbytečná je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit