Návštěva jen před dům

Anonymní
8.4.23 11:33

Návštěva jen před dům.

Ahoj všem chtěla bych znát váš názor jestli jsem opravdu ta špatná já.
Máme příbuzné kterým se narodilo dítě. Když mělo 2 měsíce. Tak jsme se domluvili že je přijedeme navštívit, Návštěva byla domluvená a bylo to v létě. Ven přišel jen otec dítěte a vzal nás na zahradu. Po půl hodině začalo hodně pršet tak jsem šla s dcerkou se schovat do auta a tam jsme čekaly. Dárek pro malého jsem předala otci dítěte a bylo po návštěvě.
Jde o příbuzné kteří k nám přijeli bez ohlášení v den kdy jsem přijela z porodnice. Normálně šli k nám domů a na další návštěvě taky.
My k nim nejezdíme. Manžel mi nadává že to přeháním a nic se nestalo. Přece ale když si pozvu návštěvu tak počítám s tím že je zvu k sobě domů ne? Kamarádky mi taky řekli že by k nim už nejely. anonym kvůli rodině

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1000
8.4.23 11:40

A zeptala jsi se jich, proč to tak udělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4160
8.4.23 11:42

Už bych k nim nejela a ani je nezvala dom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.4.23 11:43

Tak tam nejezdi. Já bych teda toto neudělala, u nás se počítá, že jde člověk dovnitř. V létě strávíme klidně část dne venku na zahradě, ale domů samozřejmě můžou. Venku zůstáváme jen s těmi co tu jsou na doučku - a nejsou to dobří známí atd. a i to bylo jen v době covidu, nyní chodí domů. K vašim příbuzným bych prostě nejela a domů bych je taky nepouštěla, pokud teda nemají ke svému jednání nějaký vážný důvod. V době, kdy jsme čekali se synem na operaci, domů taky nesměl skoro nikdo, nechtěla jsem kvůli nějakému blbému nechlazení odkládat důležitou operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
8.4.23 11:43

A nebylo to třeba proto, že matka s dítětem konečně usnula po náročné noci a chtěl je nechat vyspat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4160
8.4.23 11:46
@zrcadlo píše:
A nebylo to třeba proto, že matka s dítětem konečně usnula po náročné noci a chtěl je nechat vyspat?

Tak pokud měli nějaký normální důvod, tak by ho podle mě řekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.4.23 11:57
@Anonymní píše:
Máme příbuzné kterým se narodilo dítě. Když mělo 2 měsíce. Tak jsme se domluvili že je přijedeme navštívit, Návštěva byla domluvená a bylo to v létě. Ven přišel jen otec dítěte a vzal nás na zahradu. Po půl hodině začalo hodně pršet tak jsem šla s dcerkou se schovat do auta a tam jsme čekaly. Dárek pro malého jsem předala otci dítěte a bylo po návštěvě.
Jde o příbuzné kteří k nám přijeli bez ohlášení v den kdy jsem přijela z porodnice. Normálně šli k nám domů a na další návštěvě taky.
My k nim nejezdíme. Manžel mi nadává že to přeháním a nic se nestalo. Přece ale když si pozvu návštěvu tak počítám s tím že je zvu k sobě domů ne? Kamarádky mi taky řekli že by k nim už nejely. anonym kvůli rodině

Asi nestihli doma uklidit. Tak si nechtěli dělat ostudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21947
8.4.23 12:04

Příbuzné bych už na návštěvu nezvala a k nim také nejezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102684
8.4.23 12:06

Ano, bezne letni navstevy nebereme domu, ale tedy mame druhe zazemi na dílně, takže tam je normálně kuchyňka, koupelna, zachod a funguje se tam, zejmena pokud se jedna o bezdetne navstevy.
Ale to co popisujes, mi prijde divne, když zacalo prset, tak vas samozřejmě domu meli pozvat, stejne jako když nekdo potrenuje na zachod, ci se umyt.

Příspěvek upraven 08.04.23 v 12:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.4.23 12:07

Přijde mi, že řešíš blbost. :nevim: Se jich zeptej, pokud tě to trápí. :nevim:
Ale k odpovědi. Třeba měli doma nepořádek a takjim bylo blbe někoho zvát domu.
A chápu to. Znám pár lidí, kteří říkali o známých a sousedech, že mají doma bordel. :nevim: A přitom se k nim navezli se slovy… Že mají děti, tak je jasné, že doma můžou mít nepořádek.
Proto nikoho k nám nevidím. Mám 3 malé děti do 2 let a fakt můj úklid není takový, jak bych chtěla. :nevim:
A taky se mi nabízela návštěva se slovy, že ji nepořádek nevadí. Ji třeba ne, ale me ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.4.23 12:13

Tady u nás je běžné, že před domy mají lidé svoji lavku koupenou.
A tam si sednou. My budeme před barákem předělávat dlažbu za hezčí místo šedé zámkovky. A taky tam pak koupíme lavku. Ani to není myšleno zle. Nebo se jde na zahradu sednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.4.23 12:14

V první řadě bych vypakovala návštěvu, co přijede bez ohlášení v den, kdy přijedu z porodnice. Jsem sice extrovert, ale jsou chvíle, kdy se umím vymezit. V druhé, bych nesoudila podle jedné návštěvy, zvlášť pokud mají doma malý mimino. Ty se nauč stanovovat hranice, ale zároveň hned neodsuzovat druhý. Zeptala jsi se, kde je mamina a mimino nebo jsi tam jen tak seděla a v duchu se vztekala?

• Citovat
  • Upravit
11220
8.4.23 12:17

A tech 30 min venku jste mlceli? Ja bych se zeptala, kde je maminka s mimcem. Jak se maji, zda prijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22207
8.4.23 12:19
@Anonymní píše:
My k nim nejezdíme. Manžel mi nadává že to přeháním a nic se nestalo. Přece ale když si pozvu návštěvu tak počítám s tím že je zvu k sobě domů ne? Kamarádky mi taky řekli že by k nim už nejely. anonym kvůli rodině

úplně chápu, proč tě to naštvalo. A na co jste čekali v autě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
8.4.23 12:19

To ze me nekdo pozve na zahradu misto domu mi nevadi. Ale nezvana navsteva v den kdy se vratim z porodnice? Ani nahodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová