Návštěva prababičky na ldn

Anonymní
20.7.23 22:58

Návštěva prababičky na ldn

Ahoj holky, víc hlav víc ví. Malá se narodila na konci května. Její prababička si popálila ruce a porezala, je na LDN v novější budově s jednou paní na pokoji, která ale už šla domů. Tchýně ji potřebuje dovést nějaké věci, já jsem jediná kdo ji tam může odvést a hlídání pro malou nemám. Do budovy bych nešla, ani na oddělení či pokoj, čekala bych s malou venku a prababička by se přišla podívat ven. Stejnak mám strach, aby malá náhodou něco nechytla, pořád mi to šrotuje v hlavě. Zatím ještě ani není očkovaná. Předtím byla zhruba 2 dny v nemocnici na interne a to již bude týden od té události. Jediný kdo půjde do budovy, oddělení a pokoj bude tchýně, aby prababičce věci předala.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
20.7.23 23:00
@Anonymní píše:
Ahoj holky, víc hlav víc ví. Malá se narodila na konci května. Její prababička si popálila ruce a porezala, je na LDN v novější budově s jednou paní na pokoji, která ale už šla domů. Tchýně ji potřebuje dovést nějaké věci, já jsem jediná kdo ji tam může odvést a hlídání pro malou nemám. Do budovy bych nešla, ani na oddělení či pokoj, čekala bych s malou venku a prababička by se přišla podívat ven. Stejnak mám strach, aby malá náhodou něco nechytla, pořád mi to šrotuje v hlavě. Zatím ještě ani není očkovaná. Předtím byla zhruba 2 dny v nemocnici na interne a to již bude týden od té události. Jediný kdo půjde do budovy, oddělení a pokoj bude tchýně, aby prababičce věci předala.

Tak ať si prababička vezme roušku a na malou nesahá, jen kouká “z dálky”. Ale maličká může cokoli, kdekoli chytnout, nejen od prababičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68960
20.7.23 23:55

S prvním dítkem jsem se za prababičkou odhodlávala pár týdnů, až pak nečekaně zemřela, vyčítám si to doteď. Druhé jsem po téhle zkušenosti za druhou prababičkou vezla i do té LDN. Pravděpodobnost, že dítko něco chytí před budovou od babičky, která je hospitalizovaná s pořezanýma rukama, mi přijde srovnatelná, jako že na něj něco skočí v MHD nebo nákupáku, popřípadě od libovolné návštěvy, co chodí do práce nebo jinam mezi lidi. Pro mě byl teda kontakt mimča s nejstarším příbuzenstvem opravdu důležitý. Prababička nás pomalu nepoznala, ale z miminka měla neskutečnou radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.7.23 00:32

Nez dite nechas naockovat, nastuduj si prosim te aspon, proti cemu ockujes.
V hexe je tatanus, obrna, zloutenka B, hemofilus B, zaskrt a cerny kasel. Mas pocit, ze neco z toho se vyskytuje na LDN…?
Jinak bych tam normalne sla, akorat bych tam dite nikde neodkladala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
21.7.23 03:48

Na LDN na tebe dýchne leda tak zoufalství a smrt není to infekční oddělení. Bojíš se naprosto zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.7.23 06:00

Od babičky asi nic nechytne. Spíš bych se bála tak malé miminko brát mezi malé děti. Tam těch bacilů lítá víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.23 06:19

Psala jsi, že budeš veknu. Předpokládám, že babička nemá žádnou přenosnou nemoc. Někde něco chytit může i u pediatra. LDN taky používá desinfekci. Povrchy se myjí několikrát denně. Každé podobné zařízení mění dezinfekce aby si nemoci nezvykli.
Nikoho jo nemocného by určitě nenechali courat po budově.

• Citovat
  • Upravit
2164
21.7.23 06:20

Co šílíš. Už máte nejspíš po šestinedělí a očkuje se proti těm nemocem, které vyjmenovala Lucie_Sx.
To už spíš chytíš něco u doktorky na tom očkování než v té LDN.
Klidně to tam dones a prababička ať se s dítětem klidně potěší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
21.7.23 06:56

To je vtip že jo?

• Citovat
  • Upravit
20892
21.7.23 07:05
@Anonymní píše:
Psala jsi, že budeš veknu. Předpokládám, že babička nemá žádnou přenosnou nemoc. Někde něco chytit může i u pediatra. LDN taky používá desinfekci. Povrchy se myjí několikrát denně. Každé podobné zařízení mění dezinfekce aby si nemoci nezvykli.
Nikoho jo nemocného by určitě nenechali courat po budově.

A stejně tím vyrobí super odolné bakterie. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
21.7.23 07:07

Já za svou babičkou s malou pravidelně docházím na LDN už asi 3 měsíce. Nic nechytla a babička má vždy radost, když ji vidí. Je to na tobě no. Ale venku bych se toho vůbec nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.7.23 07:08
@ugluk píše:
S prvním dítkem jsem se za prababičkou odhodlávala pár týdnů, až pak nečekaně zemřela, vyčítám si to doteď. Druhé jsem po téhle zkušenosti za druhou prababičkou vezla i do té LDN. Pravděpodobnost, že dítko něco chytí před budovou od babičky, která je hospitalizovaná s pořezanýma rukama, mi přijde srovnatelná, jako že na něj něco skočí v MHD nebo nákupáku, popřípadě od libovolné návštěvy, co chodí do práce nebo jinam mezi lidi. Pro mě byl teda kontakt mimča s nejstarším příbuzenstvem opravdu důležitý. Prababička nás pomalu nepoznala, ale z miminka měla neskutečnou radost.

To asi nebylo z muzovy strany ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
21.7.23 07:20

A co by tam asi tak mela chytit? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.23 07:31

Bojím se třeba zápalu plic a podobných nemoci..to že je to rodina z mužovy strany vůbec nehraje roli. Rozhodovala bych se tak i pokud by se jednalo o mojí rodinu.

• Citovat
  • Upravit
68960
21.7.23 07:41
@Bubla Bůčková píše:
To asi nebylo z muzovy strany ale…

Světe div se, obě prababičky byly z mužovy strany. Z té mé jsou už obě dlouhé roky po smrti, možná jsem si o to víc vážila času, kdy tu s námi ještě byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí