Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj holky, víc hlav víc ví. Malá se narodila na konci května. Její prababička si popálila ruce a porezala, je na LDN v novější budově s jednou paní na pokoji, která ale už šla domů. Tchýně ji potřebuje dovést nějaké věci, já jsem jediná kdo ji tam může odvést a hlídání pro malou nemám. Do budovy bych nešla, ani na oddělení či pokoj, čekala bych s malou venku a prababička by se přišla podívat ven. Stejnak mám strach, aby malá náhodou něco nechytla, pořád mi to šrotuje v hlavě. Zatím ještě ani není očkovaná. Předtím byla zhruba 2 dny v nemocnici na interne a to již bude týden od té události. Jediný kdo půjde do budovy, oddělení a pokoj bude tchýně, aby prababičce věci předala.
Tak ať si prababička vezme roušku a na malou nesahá, jen kouká “z dálky”. Ale maličká může cokoli, kdekoli chytnout, nejen od prababičky.
S prvním dítkem jsem se za prababičkou odhodlávala pár týdnů, až pak nečekaně zemřela, vyčítám si to doteď. Druhé jsem po téhle zkušenosti za druhou prababičkou vezla i do té LDN. Pravděpodobnost, že dítko něco chytí před budovou od babičky, která je hospitalizovaná s pořezanýma rukama, mi přijde srovnatelná, jako že na něj něco skočí v MHD nebo nákupáku, popřípadě od libovolné návštěvy, co chodí do práce nebo jinam mezi lidi. Pro mě byl teda kontakt mimča s nejstarším příbuzenstvem opravdu důležitý. Prababička nás pomalu nepoznala, ale z miminka měla neskutečnou radost.
Nez dite nechas naockovat, nastuduj si prosim te aspon, proti cemu ockujes.
V hexe je tatanus, obrna, zloutenka B, hemofilus B, zaskrt a cerny kasel. Mas pocit, ze neco z toho se vyskytuje na LDN…?
Jinak bych tam normalne sla, akorat bych tam dite nikde neodkladala.
Na LDN na tebe dýchne leda tak zoufalství a smrt není to infekční oddělení. Bojíš se naprosto zbytečně.
Od babičky asi nic nechytne. Spíš bych se bála tak malé miminko brát mezi malé děti. Tam těch bacilů lítá víc.
Psala jsi, že budeš veknu. Předpokládám, že babička nemá žádnou přenosnou nemoc. Někde něco chytit může i u pediatra. LDN taky používá desinfekci. Povrchy se myjí několikrát denně. Každé podobné zařízení mění dezinfekce aby si nemoci nezvykli.
Nikoho jo nemocného by určitě nenechali courat po budově.
Co šílíš. Už máte nejspíš po šestinedělí a očkuje se proti těm nemocem, které vyjmenovala Lucie_Sx.
To už spíš chytíš něco u doktorky na tom očkování než v té LDN.
Klidně to tam dones a prababička ať se s dítětem klidně potěší.
@Anonymní píše:
Psala jsi, že budeš veknu. Předpokládám, že babička nemá žádnou přenosnou nemoc. Někde něco chytit může i u pediatra. LDN taky používá desinfekci. Povrchy se myjí několikrát denně. Každé podobné zařízení mění dezinfekce aby si nemoci nezvykli.
Nikoho jo nemocného by určitě nenechali courat po budově.
A stejně tím vyrobí super odolné bakterie. ![]()
Já za svou babičkou s malou pravidelně docházím na LDN už asi 3 měsíce. Nic nechytla a babička má vždy radost, když ji vidí. Je to na tobě no. Ale venku bych se toho vůbec nebála.
@ugluk píše:
S prvním dítkem jsem se za prababičkou odhodlávala pár týdnů, až pak nečekaně zemřela, vyčítám si to doteď. Druhé jsem po téhle zkušenosti za druhou prababičkou vezla i do té LDN. Pravděpodobnost, že dítko něco chytí před budovou od babičky, která je hospitalizovaná s pořezanýma rukama, mi přijde srovnatelná, jako že na něj něco skočí v MHD nebo nákupáku, popřípadě od libovolné návštěvy, co chodí do práce nebo jinam mezi lidi. Pro mě byl teda kontakt mimča s nejstarším příbuzenstvem opravdu důležitý. Prababička nás pomalu nepoznala, ale z miminka měla neskutečnou radost.
To asi nebylo z muzovy strany ale…
Bojím se třeba zápalu plic a podobných nemoci..to že je to rodina z mužovy strany vůbec nehraje roli. Rozhodovala bych se tak i pokud by se jednalo o mojí rodinu.
@Bubla Bůčková píše:
To asi nebylo z muzovy strany ale…
Světe div se, obě prababičky byly z mužovy strany. Z té mé jsou už obě dlouhé roky po smrti, možná jsem si o to víc vážila času, kdy tu s námi ještě byly.
Ahoj holky, víc hlav víc ví. Malá se narodila na konci května. Její prababička si popálila ruce a porezala, je na LDN v novější budově s jednou paní na pokoji, která ale už šla domů. Tchýně ji potřebuje dovést nějaké věci, já jsem jediná kdo ji tam může odvést a hlídání pro malou nemám. Do budovy bych nešla, ani na oddělení či pokoj, čekala bych s malou venku a prababička by se přišla podívat ven. Stejnak mám strach, aby malá náhodou něco nechytla, pořád mi to šrotuje v hlavě. Zatím ještě ani není očkovaná. Předtím byla zhruba 2 dny v nemocnici na interne a to již bude týden od té události. Jediný kdo půjde do budovy, oddělení a pokoj bude tchýně, aby prababičce věci předala.