Monitor dechu a plovoucí podlaha

106
20.7.23 22:38

Monitor dechu a plovoucí podlaha

Ahoj holky, nemáte některá podobnou zkušenost a nápad, jak to vyřešit? Máme malé miminko a zjistila jsem, že monitor dechu (Babysence) zaznamenává i pohyb z naší postele. Stačí se u nás v posteli jen lehce pohnout. Postýlku k té naší přiraženou nemám. Mám mezi ní a naší půlmetrovou mezeru a přesto se pohyb přenese i z naší postele. Pravděpodobně kvůli tomu, že je v pokoji plovoucí podlaha. Zkusila jsem pod postýlku dát koberec a dokonce jsem i koupila antivibrační desky pod pračku, ale stejně bez efektu. Když je miminko mimo svou postýlku a zapnu monitor, tak pokud se hýbu na posteli, ani za 5 minut nezačne monitor dechu houkat. :?
Neřešila jste některá stejný problém? Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pet p
20.7.23 22:45

@Jiřka300 Není v návodu doporučená vzdálenost 1 metr?

• Citovat
  • Upravit
6667
20.7.23 22:55

Zkusila bych jiný monitor, třeba zatím jen půjčit. My měli taky Babysense, nějaký starší typ a postýlku máme k posteli přiraženou tak na dva milimetry a stejně to začalo téměř okamžitě houkat pokaždé, když jsem z ní dceru vyndala k nám do postele a monitor zapomněla vypnout. A to jsme se v té posteli hýbali úplně normálně. :nevim: Plovoucí podlahu máme taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
20.7.23 23:07

Ty jo, tak to mě teď úplně vyděsilo :D taky máme plovoučku, tak doufám, že monitor bude fungovat 🙈 😄 nenapadlo mě, že by s ním měl být problém skrze plovoucí podlahu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
20.7.23 23:13
@pet p píše:
@Jiřka300 Není v návodu doporučená vzdálenost 1 metr?

To jsem se v návodu nikde nedočetla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
20.7.23 23:18
@klamonožka píše:
Zkusila bych jiný monitor, třeba zatím jen půjčit. My měli taky Babysense, nějaký starší typ a postýlku máme k posteli přiraženou tak na dva milimetry a stejně to začalo téměř okamžitě houkat pokaždé, když jsem z ní dceru vyndala k nám do postele a monitor zapomněla vypnout. A to jsme se v té posteli hýbali úplně normálně. :nevim: Plovoucí podlahu máme taky.

Děkuju. Já mam právě doma ještě i ten starý typ Babysense, který mám po 2 dětech a je asi 10 let starý a už jsem zkusila i ten. Bohužel je to stejné jako s tím novým Babysense 7. Taky zachytí pohyb od nás z postele. :nevim: Bude to určitě podlahou… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
20.7.23 23:20
@korn123 píše:
Ty jo, tak to mě teď úplně vyděsilo :D taky máme plovoučku, tak doufám, že monitor bude fungovat 🙈 😄 nenapadlo mě, že by s ním měl být problém skrze plovoucí podlahu :D

To by mě taky nenapadlo. Taky jsem na to přišla až po 3 měsících zcela náhodou… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
20.7.23 23:38

Babysense je mrcha. Měla jsem čerstvě zkalibrován a stejně snímal naši postel půl metru od postýlky. A podlaha nebyla plovoucí, ale vinyl lepený přímo na stěrku. Psala jsem výrobci a ti mi napsali, že je to certifikované na minimální vzdálenost jeden metr. No, tolik místa jsem ani v ložnici neměla :-D
Naopak Nanny dokázal řvát, i když na něm leželo a v klidu oddychovalo dítě (akorát jsem ho pozorovala, když se to spustilo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
20.7.23 23:42
@ugluk píše:
Babysense je mrcha. Měla jsem čerstvě zkalibrován a stejně snímal naši postel půl metru od postýlky. A podlaha nebyla plovoucí, ale vinyl lepený přímo na stěrku. Psala jsem výrobci a ti mi napsali, že je to certifikované na minimální vzdálenost jeden metr. No, tolik místa jsem ani v ložnici neměla :-D
Naopak Nanny dokázal řvát, i když na něm leželo a v klidu oddychovalo dítě (akorát jsem ho pozorovala, když se to spustilo).

Tak to je taky dobrý teda… :roll: No nic, ještě to asi zkusím v jiném pokoji, kde je lepené lino a pak už nevím. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
21.7.23 02:31
@Jiřka300 píše:
Ahoj holky, nemáte některá podobnou zkušenost a nápad, jak to vyřešit? Máme malé miminko a zjistila jsem, že monitor dechu (Babysence) zaznamenává i pohyb z naší postele. Stačí se u nás v posteli jen lehce pohnout. Postýlku k té naší přiraženou nemám. Mám mezi ní a naší půlmetrovou mezeru a přesto se pohyb přenese i z naší postele. Pravděpodobně kvůli tomu, že je v pokoji plovoucí podlaha. Zkusila jsem pod postýlku dát koberec a dokonce jsem i koupila antivibrační desky pod pračku, ale stejně bez efektu. Když je miminko mimo svou postýlku a zapnu monitor, tak pokud se hýbu na posteli, ani za 5 minut nezačne monitor dechu houkat. :?
Neřešila jste některá stejný problém? Děkuji. :kytka:

Ale to tak má snad být ne? Prostě nesnímá mimino, tak začne řvát, tj. Když tam mimino není, tak se má vypnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
21.7.23 03:57
@Cenarius píše:
Ale to tak má snad být ne? Prostě nesnímá mimino, tak začne řvát, tj. Když tam mimino není, tak se má vypnout.

No právě, že přesto, že jsem miminko vyndala a vzala si ho do postele, tak monitor řvát nezačne, protože snímá i to, jak se hýbu na posteli. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
21.7.23 07:57
@Cenarius píše:

Jasně, že se má vypnout, ale člověk občas zapomene. A na důvěře k přístroji to moc nepřidá, když tam dítě není a přesto nerve. To potom třeba nebude řvát ani v noci v okamžiku, kdy dítě přestane dýchat, protože to bude snímat v poklidu o půl metru vedle spící matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
21.7.23 08:01

Prostě když spicií dítko vyndám a zapomenu vypnout (stane se), chci, ať se to za chvíli rozerve a já si říkám, jak jsem blbá. Ale když mi dítě v noci začalo kňoura, já si ho vzala rozespalá do postele na kojení a ono se to rozervalo až po deseti minutach, moc mě to nepotěšilo. A výrobce mi napsal, že je to má chyba, protože mezi postýlku a posteli bylo jen půl metru. Ale já tam víc prostoru neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí