Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Liberalissima píše:
Jasně, chápu, je i to o nastavení, toto každý vnímá jinak samozřejmě. Máš pravdu, že u vícedenních návštěv je to rozhodně praktičtější.Ale neargumentovala bych tím, že se rodiče o děti v dětství starají, tenhle argument neuznávám u ničeho, protože ty děcka prostě nemají na výběr a je docela nefér jim to tím pádem do smrti předhazovat.
Tady jde spíš i o to, že zakladatelka tam matku má vícedenní návštěvu nechce a ta se zve sama, pak bude zakladatelka vnímat hůř i všechny jevy s takovou návštěvou spojené. Musí si dupnout aby k nim matka jezdila jen tehdy, kdy je skutečně pozvaná
Mě prostě vadí v tom textu tato věta:
*Navic sice zabavi syna, ale jinak musim se o ni starat, jelikoz beru, ze je moje povinnost se o navstevu starat a vadi mi, kdyby se tu chovala jako doma, sahala do lednice atd, jsem hakliva na svou domacnost.*****
Syna jí babča zabaví, ale do lednice si na několikadenní návštěvě nesmí sáhnout, neb zakladatelka je na to háklivá.
Jinak souhlas, pokud má s máti problém, ať ji domů nezve. Pokud už ji tam má a máti se jí stará o dítě, ať se k ní nechová jak k cizí. Ať jsou rodiče jakýkoliv, když už se s nimi stýkám, tak ten základní respekt by tam měl být. A říct mámě, ať si vezme něco z lednice, když bude mít hlad, je pro mě teda to nejmenší, co pro ni můžu udělat, i kdybych k ní jinak nijak vřelý vztah neměla.
@bigl píše:
*Navic sice zabavi syna, ale jinak musim se o ni starat, jelikoz beru, ze je moje povinnost se o navstevu starat a vadi mi, kdyby se tu chovala jako doma, sahala do lednice atd, jsem hakliva na svou domacnost.*****
Syna jí babča zabaví, ale do lednice si na několikadenní návštěvě nesmí sáhnout, neb zakladatelka je na to háklivá.
Jinak souhlas, pokud má s máti problém, ať ji domů nezve. Pokud už ji tam má a máti se jí stará o dítě, ať se k ní nechová jak k cizí. Ať jsou rodiče jakýkoliv, když už se s nimi stýkám, tak ten základní respekt by tam měl být. A říct mámě, ať si vezme něco z lednice, když bude mít hlad, je pro mě teda to nejmenší, co pro ni můžu udělat, i kdybych k ní jinak nijak vřelý vztah neměla.
No, a to je přesně ono. Respekt musí být, ale na obou stranách. Jenže tady si zakladatelčina matka jezdí kdy chce a přitom nerespektuje soukromí a potřeby dcery a její rodiny. Toxická ženská, která se vecpe do cizí domácnosti a dělá si tam co chce bez ohledu na kohokoliv dalšího.
Disrespekt se nedá tolerovat u nikoho. Příroda naděluje reprodukční schopnosti delikventům a podivínům různýho typu. Paní porodila nechtěnou dceru a celý roky jí to dávala najevo. Nevidím jedinej důvod za co by jí dcera měla být vděčná.
Ano, vnouče sice zabaví, ale skoro bych se bála jakým způsobem, případně za jakou cenu.
@smečka.blech píše:
No, a to je přesně ono. Respekt musí být, ale na obou stranách. Jenže tady si zakladatelčina matka jezdí kdy chce a přitom nerespektuje soukromí a potřeby dcery a její rodiny. Toxická ženská, která se vecpe do cizí domácnosti a dělá si tam co chce bez ohledu na kohokoliv dalšího.Disrespekt se nedá tolerovat u nikoho. Příroda naděluje reprodukční schopnosti delikventům a podivínům různýho typu. Paní porodila nechtěnou dceru a celý roky jí to dávala najevo. Nevidím jedinej důvod za co by jí dcera měla být vděčná.
Ano, vnouče sice zabaví, ale skoro bych se bála jakým způsobem, případně za jakou cenu.
Můžeš mi v textu najít, kde se píše o tom, že dcera byla nechtěná a že jí to bylo celé roky dáváno najevo?
A z čeho jsi vyčetla, že její maminka je delikvent?
@bigl jeee a zase tady musi nekdo doslova rozebirat, ze zakladatelce neco vadi, jejdamane to je hruuuuza. Proste ji to vadi a hotovo. Taky nemam rada, kdyz se mi navsteva roztahuje po baraku a chova se jako u sebe doma, byt jde o rodinu (manzelovu),ale stacilo nastesti upozornit a po dobu navstevy je klid (blbe jen, ze pri dalsich navstevach se musi opet upozornovat).
Zakladatelce doporucuji, aby matku taky usmernila, narovinu ji rekla, ze je energeticky upir (matka) a co zakladatelce vadi (koureni a nasledny srad, ztrata soukromi, davne krivdy?)a jestli chce na navstevu na dlouhou dobu, tak leda ji zaplatit airbnb nebo penzion, pripadne za ni dojet (nebo do blizkeho okoli)a taktez si na tech nekolik dni pronajmout pokoj/hotel (neztratis soukromi a babi uvidi sve vnouce-ale ty cigarety by mi vadily moc, chudak vnouce).
@bigl píše:
Rozumím a máš ve spoustě věcí pravdu. Ona je i otázka, jestli zakladatelka to hlídání syna potřebuje, nebo jestli ti spíš dělá jako ústupek pro babičku. Ne každý je celý žhavý odevzdávat svoje děti.
Celkově by si asi zakladatelka měla ujasnit co chce a kde jsou její hranice, pravidla, a ty pak dodržovat a vyžadovat, ať už si o tom spanembohem myslí kdokoli cokoli.
O něco stejného se momentálně snažím i já ve svém životě ![]()
Příspěvek upraven 02.08.22 v 08:08
@bigl píše:
Můžeš mi v textu najít, kde se píše o tom, že dcera byla nechtěná a že jí to bylo celé roky dáváno najevo?
A z čeho jsi vyčetla, že její maminka je delikvent?
Tak jestli to v tom textu nevidíš, tak to je pak těžký. Vztahy v rodině vždycky nastavujou rodiče a děti se přizpůsobujou. Ono jim nic jinýho ani nezbývá, protože jsou slabší. No a jestli v rodině nejsou vztahy hezké (a v tom příspěvku je explicitně napsaný, že to tak bylo od dětství zakladatelky), tak není v pořádku přístup rodičů.
Navíc disrespekt matky se těžko objevil s 18-týma narozeninama zakladatelky. To je něco, co tam bylo vždycky. No a pokud mám svoje děti rád(a), tak se k nim přece taky chovám s respektem. Nebo snad ne?
Byt tebou, udělám to tak abych byla v pohodě. Do nařízení dítěte jste se videly 1× za 3 mesice. U ní to nejde. Navíc kouří, mě to vadí, cítím to a u dítěte to už vůbec nesnesu. Nevim jestli máte byt nebo dům, v domě bych ji vyclenila pokoj, v byte bych ji casto na pár dní těžko pretrpela, manžel asi taky nebude nadšený. Takže pokud chceš na vztahu pracovat a zlepšit ho (což mi moc nepřijde) tak si upřímně řekni jak často ji chcete vidět a na jak dlouho. Pak ji řekni že už máš jiné plány a navrhni datum a příště další třeba za měsíc atd.
Jestli jste si doteď nevolaly a nic extra nesdilely, nevim o čem se 5 dni v kuse bavíte. Každý bohužel nemůže mít ideální vztah s matkou, což je velká škoda.
Ja ti nevim, jsou zo jen navstevy, ja to mela stejne, ale s tchyni, nerozumime si, uz jsem chtela utnout kontakt, ale pak jsem si rekla, ze to odnese dcera a překonala jsem se, slo o par let, s babickou ma dcera nadherny vztah, fakt krasny a jsem za to rada, ted je dceri 8 a jezdi k babicce na prazdniny, coz je i pro me velka vyhoda, nemusim resit co v lete s ditetem. Navstevy uz probihaji beze me pritomnosti, tak uz mam klid, my si fakt nerozumime, ale ted zpetne jsem rada, ze jsem ten kontakt neutla, i kdyz to bylo nekdy tezke a ja uz vyrizena.
@smečka.blech z textu mi teda rozhodne nevyplývá, ze se někam matka cpe bez ohledu na dceru. Taky to klidně muže vypadat tak, ze matka oznámí: Prijedu za vana od-do. A dcera, která se neumí ozvat, řekne: Jo, tak jo. A pak si stěžuje. Samozřejmě, jestli se k nim cpe bez ohledu na nesouhlas druhy strany, je to děs. Ale jestli druhá strana odsouhlasi a čeká, ze jim matka bude číst myšlenky a pozná, ze ji tam vlastně nechtějí, tak jak to muže vědět?