Nažehlovací fólie
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nažehlovací fólie
Holky, určitě máte některá zkušenosti s nažehlovacími fóliemi, kdy si motiv vytisknete na tiskárně a nažehlíte. V návodu píšou, že po přenesení se má motiv přežehlit pečicím papírem (pro fixaci). Jenže když to udělám, obrázek - který je původně krásně výrazný a barevný - zmatní (je prostě pod tím pečicím papírem a nevyvpadá to hezky, navíc se v tom papíru třeba ještě udělá trhlinka apod.). Dá se tomu nějak předejít (tj. dělám něco špatně)? Nebo je nutné to vůbec tím papírem znovu přežehlovat? Nedrželo by to i tak? Díky za odpovědi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak já mám jedinou zkušenost s touto folií,když jsem nažehlovala dětem do MŠ a jako nezkušené,dle instrukcí bylo nařízeno pouze nažehlení.Nic víc…malé to drží dobře.Je možné,že ta folie má více druhů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten pečící papír je tam proto, aby se ti obrázek nepřiškvařil k žehličce. Dáš ho na obrázek, nažehlíš a pak zase sundáš, takže obrázek bude mít takové barvy, jako předtím.
- Citovat
- Upravit
Ta moje fólie má sama o sobě ochrannou vrstvu, která se sloupne po nažehlení na látku. A teprve potom má následovat další kolo - už hotový obrázek přežehlit s tím pečicím papírem. Tím se ale pečicí papír na ten obrázek vlastně přilepí - a odtrhne se jenom to, co přečnívalo mimo obrázek. A právě to nevypadá hezky. Tak to dělat nebudu a nechám to jenom nažehlené. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den , mám dotaz , jestli můžu nažehlovací fólii nažehlit také na bundičku , která je ze šustu. Neznehodnotí to nějak tu bundu či ten nažehlený obrázek ? Předem děkuju za odpověd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, na té fólii je napsané, že se může použít na všechno, co snese žehličku (a nestačí jenom nejnižší stupeň, na nažehlení je potřeba vyšší teplota) - něco mezi 2 a 3 (vlna - bavlna).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit