Pár dotazů ohledně výbavičky
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
pár dotazů ohledně výbavičky
Mam pár dotazů ohledně výbavičky-protože se v tom vůbec nevyznám, budu ráda za každou radu ![]()
1. Musím kupovat dupačky?Moc se mi totiž nelíbí.
Mam nakoupené overaly, i s krátkými nohavičkami.Trička,body s krátkým i dlouhým rukávem,tílečka.Přes to bych dala tepláčky a ponožky.šlo by to tak?
2. Chtěla bych nakoupit i nějaké šatičky,kraťásky…využiju to pro tak malé mimčo,nebo jí bude v létě líp třeba jen v tom body?
3.Moc se mi líbí rifle,plátěné kalhoty a riflové sukýnky..má cenu kupovat ve velikostech 56,62..nebo s tím počkat až bude větší?
4.Capáčky,botičky- od kolika měsíců?
5.Rukavičky- budou mi k něčemu,když se mimčo narodí v květnu?
díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
1. Nemusíš nic
Osobně mám taky raději overaly, ale ani ty dupačky/tepláčky nejsou špatné. Praktický rozdíl v tom moc nevidím, za předpokladu, že je overal rozepínací mezi nohama.
2. Měla jsem na Klárku taková bodýčko-šatičky a bylo to v létě výborné.
3. Rifle na malé miminko nedoporučuju, je to moc tuhé a podle mě nepohodlné. To samé plátěné kalhoty a tak. Používala jsem min. do půl roku oblečení jen z úpletů.
4. Capáčky do kočárku může klidně od narození, pokud se ti nelíbí (nebo si je díte shazuje) samotné ponožky. Botičky jsou potřeba až když dítě preferuje chůzi před lezením.
5. Určitě ano, na novorozence se hodí tenké bavlněné, když má ostré nehty, aby se neškrábal po obličeji. A i v květnu může být chladněji a miminko může mít studené ruce, takže to uvidíš podle potřeby. To samé s bavlněnou čepičkou.
Příspěvek upraven 12.01.11 v 20:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Daniella82 píše:
Mam pár dotazů ohledně výbavičky-protože se v tom vůbec nevyznám, budu ráda za každou radu![]()
1. Musím kupovat dupačky?Moc se mi totiž nelíbí.
Mam nakoupené overaly, i s krátkými nohavičkami.Trička,body s krátkým i dlouhým rukávem,tílečka.Přes to bych dala tepláčky a ponožky.šlo by to tak?2. Chtěla bych nakoupit i nějaké šatičky,kraťásky…využiju to pro tak malé mimčo,nebo jí bude v létě líp třeba jen v tom body?
3.Moc se mi líbí rifle,plátěné kalhoty a riflové sukýnky..má cenu kupovat ve velikostech 56,62..nebo s tím počkat až bude větší?
4.Capáčky,botičky- od kolika měsíců?
5.Rukavičky- budou mi k něčemu,když se mimčo narodí v květnu?
díky
dupacky jsou fajn, neskrti totiz bricho a hojiici se pupik
ponozky padaji dolu a porad je oblekas
rifle atd pro minimimi zbytecnost, hned z toho vyroste
capacky az zacne lezt, takze cca 7 mesicu
boty az chodi, takze po roce
rukavice bavlnene se davaji, aby se mimi neposkrabalo, klidne uzijes i na jare
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsou příjemné starosti. ![]()
1. Taky jsme květnoví, takže - když se ti dupačky nelíbí, nekupuj. Nahradí je takové ty kalhoty/tepláčky i s ťapkama, nevím jak to popsat líp (prostě dupačky od pasu dolů
). A k tomu bodynko, tak nikam foukat nebude. Nebo i jen tepláky a ponožky, když bude tepleji.
2. Osobně bych šatičky a krťásky nekupovala, když bylo jó horko, byla malá jen v bodynu, měla jsem asi 3 overálky s krátkým rukávem a nohavičky=kraťasy. Je to bezva, pro miminko určitě pohodlné.
3. Rifle apod možná jedny na parádu a to opravdu nejdřív v té 62 (já bych kupovala i větší). Na „běžné“ procházky se mně to zdálo nepohodlné, neprodyšné…
4. Botičky - kožené capáčky - jsme kupovali, až si malá stoupla.
5. Rukavice užiješ v zimě.
Jsou to stejně jen spíš „návleky“, žádné palčáky, prstové apod., do toho prcka nenacpeš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak z mych zkusenosti:
1. dupacky jsem podedila a mala v nich ted doma leze, byly uz trochu jety. sama bych je nekupovala, lepsi jsou puncochacky.
2. nejake saticky nebo kratasky si nakup, na navstevy se bude hodit, mala je narozena v cervnu a kdyz bylo vedro, kdy byla i jenom v pline nebo tilku.
3. dzinecky mala mela i pidi, opet podedene, obcas jsem je davala.
4. capacky jsem davala na zahrati nozicek uz od mala, prislo mi, ze ponozky ji muzou skrit. boticky nemame do ted.
5. rukavicky se prodavaji tak velke, ze nejspis vydrzi az do zimy, ale hned po narozeni jsem davala takove malinke bavlnene mittens, miminkum hrozne rychle rostou nehty a nekdy se skrabou…
tak snad jsem trochu pomohla. vesele nakupovani
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
1. tepláčky jsou moc pěkné, ale ze začátku absolutně nepraktické, už jenom kvůli přebalování..ideální jsou dupačky nebo overálky s druky mezi nožičkama. Tepláčky jsem začala dávat tak kolem 4-5m.
2. šatičky a kratásky, no uvidíš v létě. Dopředu bych je nekupovala. Na prvním místě je pohodlí dětí a praktičnost ![]()
3. rifle i šaty bych kupovala až pro větší miminko, tak od 6m. dřív se mi to zdá taky docela zbytečné. doma to neunosíš a leda do kočárku nebo k doktorce, takže to oblečeš tak 3×??
4. netřeba
5. nikdy jsem nepoužívala, tak uvidíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
1. přikláním se k dupačkám, právě proto, že neškrtí bříško
Ponožky budete mít pořád dole ![]()
2. místo šatiček a kraťásků bych pořídila spíš overálky s kr. rukávem a kr. nohavičkou ![]()
3. rifle, kalhoty, sukýnky netřeba
4. capáčky jak bude chtít, mimčo je nepotřebuje ![]()
Na botičky je čas ![]()
5. rukavičky bych nepořizovala, nepoužívala jsem u dětí ani kvůli poškrábání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dupačky být nemusí to záleží na tobě co mimču dáš… My je využili hlavně na spaní… Jinak v létě jsem dávala dceři většinou jen bodíčko nebo tílko a kraťásky…Šatičky jsme moc nevyužily, pořád se to někde shrnovalo a bylo to k vzteku. Těším se že teď v létě už bude chodit, tak budou šatičky.. Rifle jsme měly hned cca od 3. měsíce, byla v nich frajerka, sukýnku bych za sebe nechala až na to chození.. Jinak velikosti vždycky větší ty děti rostou jak z vody a třeba to akorát jim během dvou týdnů není.. Capáčky jsem dávala hned, nechtěla jsem aby chodila v ponožkách.. A co se rukavic týká nevyužiju je ani teď a to je dceři rok, nenechá si je nasadit, takže má delší rukávy a ruce vevnitř.. V květnu je určitě potřebovat nebudeš.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. Nemusíš - polodupačky (tepláčky se šlapkou) jsou lepší než jenom tepláčky a ponožky - kopající dítě má hned ponožky z nohy dole ![]()
2. Nemám zkušenost - malá je v srpnu, takže úplně malé šatičky jsme neměli, a na toto léto mám pro malou dvoje šatičky
3. Mám mančestráky a využívám, máme i rifle (sama bych si je asi nekoupila, dostali jsme je) - v těchto kalhotech chodí na parádu - takže když jdeme za kolegyněmi do práce atd.
4.Capačky do kočárku využije, botičky s pevnou podrážkou až bude vstávat a chodit.
5.Rukavičky - bavlněné si kup, stačí jedny, jsou proti škrábání.
- Citovat
- Upravit
Ještě jeden dotaz:jaký je rozdíl mezi rychlozavinovačkou a klasickou zavinovačkou?
A kolik jich pořídit,2-3?
Dnes jsem v obchodě zkoumala dudlíky,tak mě zarazilo,že jsou rozdělené na denní a noční-proč? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. ahojky taky dupačky moc nemusím a měla jsem jich fakt minimum …
za mě nejlíp vyhovovala body a k tomu polodupky - no takhle malé mrně se mi ještě nesvlékalo z ponožeček, ale máš méně oblékání díky polodupkám
(ale tepláčky jsme taky měly a musím řít, že sama poznáš aby neškrtily a na pupíček v pohodě! v tomto ohledu žádný problém)
spíš přemýšlím o tričkách
já měla dceru na konci léta, krátká body jsme využily a tudíž nevím jak v horkách s minimiminem - pro mě nejlíp asi jen body např … říká se jak špatně termoregulují ale do kdy ![]()
2. kraťásky na frajeřinu proč ne
ale s množstvím bych to nepřeháněla
šatečky asi tak stejně — myslím, že raději dáš body a bude ![]()
3.sukýnky na „ležáčky“ jsem neužila
až na chodící, popř lezoucí dítě, ale kalhoty jsme měly! pláťáčky byly nejoblíbenější, rifličky se dělají z jiného materiálu než klasika rifle pro dospěláky, aspoň ty co jsme měly my — pokud ještě nesedí, že by je to opravdu mohlo tlačit do bříška, na ležení je to jedno, pokud je neškrtí gumka v pase ![]()
4.Capáčky bych nějaké koupila, nebo takové ty bačkůrky, když bylo chladněji a měla Heli jen kalhoty a ponožky tak jsem ráda dávala — botky jak psaly holky až ti bude chodit - cca v roce
5.Rukavičky jsme užily taky takhle brzy, ale takové slabounké bavlněné, měla jsem je už v porodnici, dcera byla přenošená a měla opravdu drapáčky které jí nechtěly sestry ostříhat tak byla pošklrábaná jak blázen
(mmch kupované v tescu, balení po dvou)
ale poradím ti, kup, co se ti líbí, u věcí u kterých si nejsi jistá, jich kup míň a až budete v „záběhu“ sama uvidíš co ti bude vyhovovat oblékat. může to vypadat suprácky ale oblékání je pro maminu za trest - já měla hodně věcí, i děděných frajerských, ale spoustu jsme jich nenosily páč se mi některé třeba špatně oblíkaly tak jsem je už podruhé nedala, nebo jsem zkrátka viděla, že nejsou to pravé ![]()
omlouvám se za délku příspěvku
Příspěvek upraven 12.01.11 v 20:30
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Daniella82 píše:
Ještě jeden dotaz:jaký je rozdíl mezi rychlozavinovačkou a klasickou zavinovačkou?
Dnes jsem v obchodě zkoumala dudlíky,tak mě zarazilo,že jsou rozdělené na denní a noční-proč?
Zavinovačka stačí jedna - mě v ní malá skoro nechtěla být, byla v ní měsíc, pak se odkopala.
Noční a denní dudlík to slyším poprvé - ale třeba my máme jeden svítící - že by to byl ten noční?
Já dávám ten který mám po ruce, takže to nerozlišuju,
- Citovat
- Upravit
Daniella82 píše:
Dnes jsem v obchodě zkoumala dudlíky,tak mě zarazilo,že jsou rozdělené na denní a noční-proč?
Zavinovačku nejméně 2, abys měla na střídání ![]()
Za sebe říkám rychlozavinovačku nebrat, hodně brzo se ošoupou suché zipy, prcek se vykopává spodem. Máme zavinovačky se zipy po stranách a přijdou mi super
Nebo pak klasické zavinky na zavázku…
Vím, že noční a denní dudlík existuje, v čem je rozíl nevím, neřešila jsem to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fragolo můžeš hodit nějaký odkaz na zavinku s těmi zipy? To by mě zajímalo.
Je fakt že my jsme měli tu rychlo zavinku co nám ušila babička, takže nebyla tak pevná a proto se malá odkopávala.
- Citovat
- Upravit