Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
poradíte mi, jak postupovat při nažehlení obrázku na tričko? Nikdy jsem to nedělala a v obchodě mi slečna neporadila (nějaká studentka, nevěděla …). Díky.
Ahoj. Asi záleží, jaké máš. Já zatím mám zkušenost jen s nažehlovacími záplatami, a tam je postup napsaný - vystřihnu požadovaný kus, přiložím správnou stranou a přežehlím.
Mám nějaké dalmatina. Přiložím takovou tou zadní folii na tričko ? Nebo obráceně - folii k žehličce? Nebo musím bílou folii sundat?
Tak to já mám něco jiného. Žádnou folii to nemá. Je to jen kus látky a z jedné strany je takový trochu jako igelitový. A tou stranou se dá k látce a přežehlí se.
Já osobně nažehlím co potřebuji, např. i kus látky, kterou vystřihnu podle libosti. Buď koupím oboustranné nažehlovací pásky v galanterii, nebo na větší plochu použiji podle materiálu z vnitřní strany přesně podle potřeby vystřihnutý kousek mikrotenu nebo tenkého igelitu a drží.
Ahoj, poradíte mi prosím? Tatínek koupila synovi hezky příjemné bavlněné tričko. Jenže ho nechce nosit kvůli obrázku ptáčků (Angry Birds). I mně se ty ptáci nelíbí. Myslela jsem že to bude bez problémů a tak jsem triko vyprala a cenovku s účtenkou vyhodila. Myslíte jde nažehlit nažehlovačka na obrázek na tričku? Nebo je opravdu potřeba mít čistý povrch? Díky
My jsme teď měli takovou nažehlovačku, že vzadu byl takový papír podobný jako na samolepkách, ten se stáhnul, obrázek se položil na plochu, kde má být nažehlený, na obrázek se položil papír (ten jsme dostali k tomu) podobný pečícímu papíru a to se přežehlilo. Sundal se až to zchladlo. Pokud není papír, tak se dává třeba kapesník a sundává se taky až je vše studené.
Tak mi si doma tiskneme vlastní a je tam taky takový voskový papír a obrázkem se to dá na tričko a papírem nahoru a přežehlíš a pak za tepla ještě sundáš nejlíp to poznáš že obrázek je v zrcadlovém položení tedy opačný a po nažehlení správný aspoň u nás to tak je.
@BABČA JARUŠ píše:
Já osobně nažehlím co potřebuji, např. i kus látky, kterou vystřihnu podle libosti. Buď koupím oboustranné nažehlovací pásky v galanterii, nebo na větší plochu použiji podle materiálu z vnitřní strany přesně podle potřeby vystřihnutý kousek mikrotenu nebo tenkého igelitu a drží.
to jako že dáš zespod ten igelit a zvrchu tu látku? a co praní?
Rada pro ty, co budou řešit stejný problém, jako já: jak odstranit nažehlovací záplatu
pořádně polít odlakovačem na nehty, nechat působit a pak pomalu odlepit
já toto řešila na bílém tričku pro syna, na který tchýně nažehlila modré obdélníčky - bílé barvě trička to neuškodilo (takže nevím, co to udělá s jinou) a po některých obdélníkách zůstaly modré chloupky. myslím si, že to bylo ale kratší dobou působení odlakovače.
Poradíte mi, jak odstranit nažehlovačku=jmenovku z vnitřní strany bot?
Bota je barevná, tak aby to neodbarvilo… ![]()
Zkoušela jsem trochu namočit, pak napařit, ale bezvýsledně.
@CokeLady jo, mymáme zažehlených několik tepláků a pračka v pohodě
Sušičku nemáme.
@CokeLady píše:
Fungují nažehlovací záplaty například na kolena tepláků? Přežije to praní a sušičku? Díky
Praní tepláky i záplaty přežily, sušku nemám, tak neporadím.
Mám nažehlovací srdíčko z Kauflandu
a praní i sušičku přežilo bez problémů ![]()