Nažehlovačky - postup

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
172
10.1.12 13:05

nažehlovačky - postup

Ahoj,

poradíte mi, jak postupovat při nažehlení obrázku na tričko? Nikdy jsem to nedělala a v obchodě mi slečna neporadila (nějaká studentka, nevěděla …). Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
10.1.12 13:11

Ahoj. Asi záleží, jaké máš. Já zatím mám zkušenost jen s nažehlovacími záplatami, a tam je postup napsaný - vystřihnu požadovaný kus, přiložím správnou stranou a přežehlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
10.1.12 13:37

Mám nějaké dalmatina. Přiložím takovou tou zadní folii na tričko ? Nebo obráceně - folii k žehličce? Nebo musím bílou folii sundat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.1.12 13:59

Tak to já mám něco jiného. Žádnou folii to nemá. Je to jen kus látky a z jedné strany je takový trochu jako igelitový. A tou stranou se dá k látce a přežehlí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BABČA JARUŠ
18.2.12 17:48

Já osobně nažehlím co potřebuji, např. i kus látky, kterou vystřihnu podle libosti. Buď koupím oboustranné nažehlovací pásky v galanterii, nebo na větší plochu použiji podle materiálu z vnitřní strany přesně podle potřeby vystřihnutý kousek mikrotenu nebo tenkého igelitu a drží.

• Citovat
  • Upravit
767
15.3.13 22:38

Jde nažehlit nažehlovačka přes obrázek?

Ahoj, poradíte mi prosím? Tatínek koupila synovi hezky příjemné bavlněné tričko. Jenže ho nechce nosit kvůli obrázku ptáčků (Angry Birds). I mně se ty ptáci nelíbí. Myslela jsem že to bude bez problémů a tak jsem triko vyprala a cenovku s účtenkou vyhodila. Myslíte jde nažehlit nažehlovačka na obrázek na tričku? Nebo je opravdu potřeba mít čistý povrch? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
15.3.13 23:09

My jsme teď měli takovou nažehlovačku, že vzadu byl takový papír podobný jako na samolepkách, ten se stáhnul, obrázek se položil na plochu, kde má být nažehlený, na obrázek se položil papír (ten jsme dostali k tomu) podobný pečícímu papíru a to se přežehlilo. Sundal se až to zchladlo. Pokud není papír, tak se dává třeba kapesník a sundává se taky až je vše studené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
17.3.13 18:34

Tak mi si doma tiskneme vlastní a je tam taky takový voskový papír a obrázkem se to dá na tričko a papírem nahoru a přežehlíš a pak za tepla ještě sundáš nejlíp to poznáš že obrázek je v zrcadlovém položení tedy opačný a po nažehlení správný aspoň u nás to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
3.6.13 11:31
@BABČA JARUŠ píše:
Já osobně nažehlím co potřebuji, např. i kus látky, kterou vystřihnu podle libosti. Buď koupím oboustranné nažehlovací pásky v galanterii, nebo na větší plochu použiji podle materiálu z vnitřní strany přesně podle potřeby vystřihnutý kousek mikrotenu nebo tenkého igelitu a drží.

to jako že dáš zespod ten igelit a zvrchu tu látku? a co praní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.15 13:48

odstranění nažehlovací záplaty

Rada pro ty, co budou řešit stejný problém, jako já: jak odstranit nažehlovací záplatu

pořádně polít odlakovačem na nehty, nechat působit a pak pomalu odlepit

já toto řešila na bílém tričku pro syna, na který tchýně nažehlila modré obdélníčky - bílé barvě trička to neuškodilo (takže nevím, co to udělá s jinou) a po některých obdélníkách zůstaly modré chloupky. myslím si, že to bylo ale kratší dobou působení odlakovače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
16.9.15 14:25

Poradíte mi, jak odstranit nažehlovačku=jmenovku z vnitřní strany bot?
Bota je barevná, tak aby to neodbarvilo… :think:
Zkoušela jsem trochu namočit, pak napařit, ale bezvýsledně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
16.9.15 15:05

Ha, tak odlakovač zabral a neodbarvil… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
26.3.16 17:31

@CokeLady jo, mymáme zažehlených několik tepláků a pračka v pohodě :-) Sušičku nemáme.

• Citovat
  • Upravit
27247
26.3.16 17:35
@CokeLady píše:
Fungují nažehlovací záplaty například na kolena tepláků? Přežije to praní a sušičku? Díky

Praní tepláky i záplaty přežily, sušku nemám, tak neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
26.3.16 17:42

Mám nažehlovací srdíčko z Kauflandu ;) a praní i sušičku přežilo bez problémů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný