Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosim,prosim,o radu.Chlapecek 3,5 mesice-zacal mit po kazdem kojeni v pline a stolice se stale vice barvi do zelena.Mohou to byt zuby?Mne to totiz prijde strasne brzy,navic je v pohode-neplace(ba naopak je vesely,smeje se…).Jedine,co dela,tak si strka do pusy rucky(ale ne porad).Muzete mi,prosim,poradit,zda se mam neceho obavat a radeji jit k doktorce?Dekujuuuuuu! ![]()
Ahoj, nazelenalá stolice může značit cokoliv. Někde jsem četla, že barva stolice se může měnit, když rostou zoubky, když se jedná o růstový spurt (což by asi ve 3 měsících nebylo od věci), záleží i na tom, co sama jíš. Ale spíš bych řešila, jestli je stolice hodně řídká, protože když píšeš, že ji má po každém kojení, tak aby se nejednalo o průjem, pak bych radši navštívila doktora. Já mám holčičku 3,5 měsíce starou a barvu stoličky taky nemáme předpisovou, ale už to moc neřeším. Prodělali jsme už i průjmové onemocnění, ale to byla stolička fakt hodně vodnatá.
ahoj můj chlapeček jí měl jeden čas taky zelenou a ptala jsem se doktorky tak jestli si nedlabala něco včemje moc železa?jestli nepláče a je spokojený tak je to o.k.neboj
taky jsem se předtím bála
ak je tvoj chlapcek kojeny, zelena stolica znamena, ze pije viacej predneho mlieka. to je v poriadku, pokial inac prospieva uplne v pohode. skus kojit dlhsie z jedneho prsnika, aby sa dostal aj k zadnemu mliecku. ta stolica moze byt aj ako trava. volakedy sa tomu hovorilo, ze hladova, ale to je davno prekonane, niektore deticky jednoducho piju viacej predneho mlieka, ale ked prospievaju a priberaju, tak je to ok.