Názor na půjčky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Poštolka J píše:
Tak za mě jiný pohled, i když vím, že ne zrovna ideální. Máme půjčky, máme jich hodně a i když je to těžké, poctivě vše platíme. Prostě, našetřit nedokážeme, splácet ano. Není to nejlepší řešení, ale děláme, co můžeme.
tak třeba mít i rezervu, nee? takhle snad jenom splácíte? To už je koloběh pořád dokola. My teda nějaké půjčky máme, ale doufám že už žádná nebude. Každopádně se o to snažíme. Splácíme, šetříme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Poštolka J na to ti řeknu jen jedinou věc..
taky jsem to tak kdysi dělala.. dva dobré platy, tak proč ne půjčky
na vše, úplně na vše.. zařízení, dovolená, nákupy, kreditky, auta, na vše!!
nakonec splátky půjček dělaly asi 30tisíc měsíčně, manželovi zrušili místo a cesta do insolvence byla jasná..
za rok ji máme doplacenou ve 100%
ale jsem poučena na tři životy dopředu že na co NEMÁM, to prostě nekoupím
paradoxně život v insolvenci mě konečně naučil hospodařit a vyjít…aneb, za blbost se platí..
takže se modli, aby se u vás doma cokoliv nestalo…
To fakt 30tis? My splácíme měsíčně 11tis a říkám si že je to strašně hodně. To je drsné.
- Citovat
- Upravit
Půjč si rovnou kilčo
do auta za 50K hodně nasypete! Zdar a sláva výletu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ono záleží, kolik vyděláte, my tehdy asi 60.. teď už naštěstí 80, tak je líp..
ale DLUHY už nechci vidět, NIKDY, V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ A ZA NIC!!
leda teda léčba rakoviny nebo tak, že…
![]()
- Citovat
- Upravit
Auto za padesat litru? A je to jen pritel? Hele, co si ho predtim vzit, az se ti zabije, budes mit alespon vdovsky duchod.
- Citovat
- Upravit
Na věc, která není nezbytně nutná (což auto fakt není) bych si nikdy nepůčila - zaplatit zbytečně na úrocích o několik (desítek) tisíc víc se mi fakt nechce. A jak píše většina, pokud nezvládáte šetřit, tak riziko, že vám vypadne příjem a vy skončíte v exekuci je fakt vysoké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně auto za 50 bude úplná šunka, buď do toho nasypete další tisíce na opravy nebo se to rovnou rozsype dřív než to vůbec splatite a co pak??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DeeSocialWorker
Tak někde to auto nezbytně nutné třeba i je. Ale to je těžké vysvětlit někomu, kdo se do práce může dostat i jinak. Manžel jezdí denně 65 kilometrů a fakt tam autobus ani vlak nejezdí. Takže to, podle někoho zbytne, auto nás živí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro zakladatelku - to přítel jezdí tak daleko za peníze, ze kterých nejste schopni za nějakou rozumnou dobu ušetřit 50 tisíc? Jako upřímně, to že půjde auto do šrotu je obvykle fakt známý minimálně pár měsíců dopředu. A pokud dojíždí tak daleko, čekala bych, že to bude mít rozumně zaplacené. Každopádně za 50 tisíc koupíš skoro vrak, do kterého pravděpodobně dalších 50 nasypes ihned po koupi, aby bylo vůbec bezpečné a rozumné s ním tak daleko jezdit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Vy bydlíte na samotě u lesa, kudy nejezdí žádné autobusy nebo vlaky, kterými by se přítel dostal do práce? Jo, je to méně pohodlné než sednout si do auta, ale dělá to tak spousta lidí, kteří na auto nemají (případně ho nemají z principu, nepotřebují). Vy na to auto prostě teď nemáte, rezervy jste si neudělali, tak zkrátka bude muset přítel dojíždět hromadnou dopravou, než na auto ušetříte. Pokud zvládnete splácet splátky úvěru i s úroky, zvládnete tutéž částku měsíčně odkládat bokem. Nedá se svítit, brát si půjčku, když nemáte absolutně žádnou rezervu, je cesta do pekel.
No, on člověk nemusí bydlet na samotě u lesa, aby musel mít auto. Já bydlím na vesnici a kdybych měla jezdit autobusem, 5ak budu bez práce, protože prostě nejezdí tak, aby člověk stihl pracovní dobu, byť třeba upravenou. Takže pro mě je auto nezbytností…
Nejsem zakladatelka a neobhajuju půjčky, jen se vyjadřuji k té hromadné dopravě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše:
No, on člověk nemusí bydlet na samotě u lesa, aby musel mít auto. Já bydlím na vesnici a kdybych měla jezdit autobusem, 5ak budu bez práce, protože prostě nejezdí tak, aby člověk stihl pracovní dobu, byť třeba upravenou. Takže pro mě je auto nezbytností…Nejsem zakladatelka a neobhajuju půjčky, jen se vyjadřuji k té hromadné dopravě…
Bydlela jsem chvilku ve vesnici za velkým městem, kde jezdil autobus v úterý a dubnu a na vlak se muselo kilometr a půl pěšky. Tak jsem prostě vychytávala časy autobusů a dávala si každé ráno a odpoledne 1500 metrů dlouhou rychlochůzi na vlak. Nevěřím, že u nás existuje vesnice natolik odříznutá od infrastruktury, že by se z ní v nejvytíženější časy (kdy se lidé vypravují a vracejí z práce) nedalo dostat do práce. Prostě když není zbytí, ten způsob se najít musí. A když není rezerva a na nové auto není, tak holt zbytí není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Kriss Tina ano to bysme bylo schopni, ale auto nám včera jde do šrotu a přítel musí každý den jezdit 50km do práce
Prosím vysvětli mi, že jste nebyli schopni ušetřit blbých 50 tisíc (= odkládat měsíčně určenou částku), ale na pravidelné splátky ( = posílat někam měsíčně určenou částku) mít budete? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Bydlela jsem chvilku ve vesnici za velkým městem, kde jezdil autobus v úterý a dubnu a na vlak se muselo kilometr a půl pěšky. Tak jsem prostě vychytávala časy autobusů a dávala si každé ráno a odpoledne 1500 metrů dlouhou rychlochůzi na vlak. Nevěřím, že u nás existuje vesnice natolik odříznutá od infrastruktury, že by se z ní v nejvytíženější časy (kdy se lidé vypravují a vracejí z práce) nedalo dostat do práce. Prostě když není zbytí, ten způsob se najít musí. A když není rezerva a na nové auto není, tak holt zbytí není.
Manžel jezdí 65km denně do Německa do práce. A ne, opravdu se tam jinak nedostane než vlastním autem. Ten údiv nad nezbytností auta mě udivuje 🤪
- Citovat
- Upravit
@lebambule
přesně. Od nás tam autobus taky nejezdí teda. Asi blbá práce a bydliště nebo co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Poštolka J na to ti řeknu jen jedinou věc..
aneb, za blbost se platí..
taky jsem to tak kdysi dělala.. dva dobré platy, tak proč ne půjčky
na vše, úplně na vše.. zařízení, dovolená, nákupy, kreditky, auta, na vše!!
nakonec splátky půjček dělaly asi 30tisíc měsíčně, manželovi zrušili místo a cesta do insolvence byla jasná..
za rok ji máme doplacenou ve 100%
ale jsem poučena na tři životy dopředu že na co NEMÁM, to prostě nekoupím
paradoxně život v insolvenci mě konečně naučil hospodařit a vyjít…
takže se modli, aby se u vás doma cokoliv nestalo…