Názor na půjčky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ušetřit nám vůbec nejde a tak jsem začla (zatim bez přítele) uvažovat o půjčce, třeba 50000, chceme si totiž koupit nové auto, jaký je váš názor na půjčky, případně jaký s nimi máte zkušenosti, nebo jakou banku byste mi doporučili?
Usetrit nedokazes… Prosim, vysvetli mi, jak pak budes mit na splatky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsi schopná našetřit a z čeho budeš schopná splácet?
A z čeho budeš splácet, když třeba jeden z vás přijde o práci a druhý bude delší domu nemocný.
Umíš si to spočítat?
Pokud ne, tak si nepůjčuj, protože jinak skončíš v dluhové pasti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za 50 000kc nové auto?? Hele pokud nejste schopni dát si stranou měsíčně třeba 3000kc na ušetření, tak nebudete schopni splácet ani tu půjčku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepujcovat. Obzvlast ne v nebankovnim sektoru. A na auto do 50tisic? To taky muzete byt brzy bez auta a s dluhem nebo do auta jen sypat. Pokud do neceho pujdes, tak aspon cti tu smlouvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina ano to bysme bylo schopni, ale auto nám včera jde do šrotu a přítel musí každý den jezdit 50km do práce
- Citovat
- Upravit
My si na auto půjčovali, ale teda 170tis. A pak na rekonstrukci bytu. Hlavni je spočítat si at máš na splátky. A mít našetřeno i tak bokem v případě nemoci, v případě výpadkku zaměstnaní. Mít půjčku taky pojištěnou v případě dlouhodobé nemoci. Máme půjčku u airbank. Ale my splácíme a i šetříme bokem. A nikdy bych si nepůjčila na dovolenou, na dárky a pod.
- Citovat
- Upravit
Pokud se nejedná o,, půjčku,, na bydlení (hypotéka),tak bych do žádné nešla ani náhodou. Nemám na to, nekoupím si to. Je to cesta do pekel, pokud teď neumíte ušetřit, tak se to může snadno zvrtnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.. půjčka, pokud nemáš vůbec žádnou rezervu, je samozřejmě cesta do pekla.. začne to jednou, pak se něco „vyser. e“ nebude na splátky, vemeš druhou.. spirála je tady..
za 50 to auto bude ruina…
na druhou stranu třeba v AAA auto ti na auto přes půjčku dají třeba 20tis. slevu, takže se ti tím jakoby pokryjou úroky.. chce to dobře číst, popátrat a dobře počítat..
auto není jen pořizovací cena, jsou to pojistky, opravy, gumy… jsou to další tisíce z rozpočtu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ušetřit nám vůbec nejde a tak jsem začla (zatim bez přítele) uvažovat o půjčce, třeba 50000, chceme si totiž koupit nové auto, jaký je váš názor na půjčky, případně jaký s nimi máte zkušenosti, nebo jakou banku byste mi doporučili?
50000 na NOVÉ auto je trochu málo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplně logicky: pokud budete mít každý měsíc peníze na splácení půjčky na auto, kdy ho ve výsledku ještě navíc přeplatíte o vysoké úroky, přece musíte mít i na to, abyste odkládali dopředu každý měsíc určitou částku a za to pak to auto koupíte, ne? A ještě vám zbydou prachy, co byste přeplatili na úrocích. Vzít si ve vaší situaci půjčku je znak totální finanční negramotnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Kriss Tina ano to bysme bylo schopni, ale auto nám včera jde do šrotu a přítel musí každý den jezdit 50km do práce
Vy bydlíte na samotě u lesa, kudy nejezdí žádné autobusy nebo vlaky, kterými by se přítel dostal do práce? Jo, je to méně pohodlné než sednout si do auta, ale dělá to tak spousta lidí, kteří na auto nemají (případně ho nemají z principu, nepotřebují). Vy na to auto prostě teď nemáte, rezervy jste si neudělali, tak zkrátka bude muset přítel dojíždět hromadnou dopravou, než na auto ušetříte. Pokud zvládnete splácet splátky úvěru i s úroky, zvládnete tutéž částku měsíčně odkládat bokem. Nedá se svítit, brát si půjčku, když nemáte absolutně žádnou rezervu, je cesta do pekel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak za mě jiný pohled, i když vím, že ne zrovna ideální. Máme půjčky, máme jich hodně a i když je to těžké, poctivě vše platíme. Prostě, našetřit nedokážeme, splácet ano. Není to nejlepší řešení, ale děláme, co můžeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Poštolka J píše:
Tak za mě jiný pohled, i když vím, že ne zrovna ideální. Máme půjčky, máme jich hodně a i když je to těžké, poctivě vše platíme. Prostě, našetřit nedokážeme, splácet ano. Není to nejlepší řešení, ale děláme, co můžeme.
A není třeba na čase něco změnit? Připadá ti logické, že na splátky navýšené o úroky máte, ale pravidelně každý měsíc po výplatě stejnou částku nejste schopni odložit např. na spořící účet? Tohle zrovna nechce nic víc, než přeučit sama sebe a chtít to změnit. Protože jestliže máte „hodně půjček“, tak stačí např. dlouhodobá pracovní neschopnost jednoho z vás, která může přijít kdykoliv, a jste totálně v p.deli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit