Názor na životopis
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@LP4 já nevím, přišlo mi škoda nenapsat, kde všude jsem byla a jaké odborné zkušenosti mám. Když už po stránce práce a vzdělání to není zatím vzhledem k věku nic moc… Protože střední školu a dvě brigády má každý druhý.
Většina toho patří do motivačního dopisu. Takhle to CV nikdo číst nebude. Ani já ho nezvládla přečíst. Přelétla jsem to očima, v podstatě jsem se v tom ztratila a tím mě to přestalo bavit.
např. sekce O mně - jasně do průvodního dopisu
Práce, stáže - stručně, heslovitě. Ten kdo to bude číst, tak tomu buď nerozumí a jsou mu ty podrobnosti jen ukradené a zdržují ho, nebo tomu rozumí a nepotřebuje to blbovzdorně vysvětlovat, nebo ho to zaujme, vzbudí zájem a rád si tě pozve, aby se zeptal osobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě se neopakovat, pod názvem stáže píšes, že jsi byla na stazi, to vynech buď jen názvy stáží nebo bodově, na co byla zaměřena. Já bych tam ty stáže dala, je z toho vidět, že jsi akční a nebojíš se cestovat. Jen bych je nepsala tak dlouze. Ideální je zaujmout a třeba na to pak přijde řada na pohovoru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes píše:
Většina toho patří do motivačního dopisu. Takhle to CV nikdo číst nebude. Ani já ho nezvládla přečíst. Přelétla jsem to očima, v podstatě jsem se v tom ztratila a tím mě to přestalo bavit.
např. sekce O mně - jasně do průvodního dopisu
Práce, stáže - stručně, heslovitě. Ten kdo to bude číst, tak tomu buď nerozumí a jsou mu ty podrobnosti jen ukradené a zdržují ho, nebo tomu rozumí a nepotřebuje to blbovzdorně vysvětlovat, nebo ho to zaujme, vzbudí zájem a rád si tě pozve, aby se zeptal osobně.
To je nesmysl. Jsem recruiter (dělám to 20 let, takže si myslím, že docela zkušený). Já bych si ten životopis takhle, jak je, přečetla ráda. A vyčetla bych z něj, že jsi pečlivá, snaživá. Máš za sebou hodně aktivit, což znamená, že vyhledáváš příležitosti se něco naučit. Ty šroubky svědčí o tom, že ani (podřadnější práce) ti není cizí. A samozřejmě chápu, že když nemáte praxi, tak so jiného tam uvádět. Alespoň tě to odlišuje od dalších absolventů a jejich nic neříkajících životopisů. Určitě bych tě na základě toho životopisu nevyřadila, naopak.
- Citovat
- Upravit
@Nika079 píše:
Určitě se neopakovat, pod názvem stáže píšes, že jsi byla na stazi, to vynech buď jen názvy stáží nebo bodově, na co byla zaměřena. Já bych tam ty stáže dala, je z toho vidět, že jsi akční a nebojíš se cestovat. Jen bych je nepsala tak dlouze. Ideální je zaujmout a třeba na to pak přijde řada na pohovoru.
To je dobrá poznámka - stáže, kurzy a jiné sebevzdělávací programy do životopisu určitě patří - též ve stručné podobě stáž/kurz XY - zaměřený na YZ. O podrobnostech se můžeš víc rozepsat opět v průvodním/motivačním dopise.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To je nesmysl. Jsem recruiter (dělám to 20 let, takže si myslím, že docela zkušený). Já bych si ten životopis takhle, jak je, přečetla ráda. A vyčetla bych z něj, že jsi pečlivá, snaživá. Máš za sebou hodně aktivit, což znamená, že vyhledáváš příležitosti se něco naučit. Ty šroubky svědčí o tom, že ani (podřadnější práce) ti není cizí. A samozřejmě chápu, že když nemáte praxi, tak so jiného tam uvádět. Alespoň tě to odlišuje od dalších absolventů a jejich nic neříkajících životopisů. Určitě bych tě na základě toho životopisu nevyřadila, naopak.
Já za těch 20 let taky nabírala desítky lidí a měla stovky pohovorů a fakt bych dost ocenila, kdybych v CV našla hned jednoduše sepsané to, co hledám. Pak si teprve třeba ráda pročtu ten motivační dopis. Není to nesmysl, jen ty asi máš na práci mnohem víc času než jiní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes píše:
Já za těch 20 let taky nabírala desítky lidí a měla stovky pohovorů a fakt bych dost ocenila, kdybych v CV našla hned jednoduše sepsané to, co hledám. Pak si teprve třeba ráda pročtu ten motivační dopis. Není to nesmysl, jen ty asi máš na práci mnohem víc času než jiní
Tak v tom případě přeji zakladatelce, ať při hledání skutečného zaměstnání nenarazí na podobně povrchní a těžce přetížené
recruitery.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak v tom případě přeji zakladatelce, ať při hledání skutečného zaměstnání nenarazí na podobně povrchní a těžce přetíženérecruitery.
Takže když ti na pozici přijde 150 takových CV, tak je všechny poctivě čteš? Však to není reálný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak v tom případě přeji zakladatelce, ať při hledání skutečného zaměstnání nenarazí na podobně povrchní a těžce přetíženérecruitery.
Já ti nevím.. Ale když jsem před 7 lety po mateřské hledala zaměstnání, sjela jsem fakt x stránek, článků, rad jak má a nemá vypadat CV a všude se uvádělo, že CV má být co nejstručnější. K představení se slouží až ten motivační dopis.
Dokonce i některé online CV jsou koncipovány jen jako formuláře pro vyplnění jména, přímení a dalších osobních náležitostí, názvu zaměstnavatele, názvu pozice, názvu kurzu/stáže/jiných sebevzdělávacích programů, stručného vyjmenování znalostí/dovedností.. ![]()
To jsou ti autoři taky povrchní lidé, kteří vlastně radí ostatním být též takhle povrchní???
A já jsem myslela, že právě tyhle články/rady mi mají být pomocnou rukou v lepší sebereprezentaci před potencionálními zaměstnavateli..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To není o povrchnosti. Já u pohovorů sedím a všechno čtu, ale já z toho třeba vidím to, že sice mluví o perfektním písemném projevu, ale neumí vypíchnout v textu stručně a jasně to, co je podstatné. A i to je součástí perfektního písemného projevu. Jsou to zbytečně rozvleklé a nepodstatné informace. Třeba ten popis brigády je fakt k ničemu, pokud se nebude hlásit na podobnou pozici. Naopak bych vypíchla odborné znalosti. Bude to první, co mě praští do očí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechápu proč v odborném portfoliu na přírodovědném lyceu uvádíš práci v továrně na šrouby.
Já také rok při studiu pracovala na poště, ale do portfolia ke státnicím to fakt nepíšu, nedává to smysl.
V těch okecávkách pod názvy stáží píšeš to samé, co je v nadpisu. Úplně zbytečná omáčka. O svých dobrých vyjadřovacích schonostech si mě tím bohužel nepřesvědčila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsi spoustu zajímavých aktivit, ale nikde nepíšeš, na co ty stáže byly třeba zaměřené, co ses tam naučila, cos tam dělala…
Zpracovala bych to heslovitě:
březen 2020 - třítýdenní stáž na University Abu Dhabi se zaměřením na výzkum xx/práci se speciálními přístroji v laboratořích/whatever.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale tak jako pro pobavení… tuhle jsem narazila na CV, který měl, nekecám, rovných šestatřicet stran!!! I přečetla jsem první odstavec psaný v rozvinutých souvětích, lehce se vyděsila, sjela na číslo poslední stránky a zase to zavřela. Tak možná jsem rovnou odstřelila velezkušeného kandidáta s enormním množstvím znalostí a přepestrou profesní historií…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
Ale tak jako pro pobavení… tuhle jsem narazila na CV, který měl, nekecám, rovných šestatřicet stran!!! I přečetla jsem první odstavec psaný v rozvinutých souvětích, lehce se vyděsila, sjela na číslo poslední stránky a zase to zavřela. Tak možná jsem rovnou odstřelila velezkušeného kandidáta s enormním množstvím znalostí a přepestrou profesní historií…
Tak to budeš asi dle statečné anonymní úspěšné profesionální HR pracovnice prostě jen povrchní a přetížená ![]()
Chudák kandidát, že narazil právě na tebe
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes tak mu přejme, ať někdo jeho básnické střevo dostatečně ocení ![]()
Tohle teda není narážka na zakladatelku, ta je ještě mladá, zkušeností málo (byli jsme tam naprosto všichni!), tak se snaží do toho CV napsat cokoliv, co by mohlo zaujmout… ale asi jí tu většina v dobrém radila naučit se vyjadřovat věcně a stručně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@LP4 já nevím, přišlo mi škoda nenapsat, kde všude jsem byla a jaké odborné zkušenosti mám. Když už po stránce práce a vzdělání to není zatím vzhledem k věku nic moc… Protože střední školu a dvě brigády má každý druhý.
pises tam uplne nesmyslne podrobnosti. Třeba k tomu zamestnani stači napsat: delnicka pozice, pruvodce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit