Pracovní smlouva na 10h týdně, jde?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pracovní smlouva na 10h týdně, jde?
Pěkný den, kdo se vyzná, může mi prosím poradit.
Je možné uzavřít pracovní smlouvu na 10h týdně?
Jak je to s placením pojistného apod., jedná se o pracovní poměr a počítá se doba zaměstnání?
Děkuji za radu.
L. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano, jde. Mela jsem HPP na 10 hodin tydne v nejmenovanem obchodnim retezci pri skole. Je to vyhodne, kdyz potrebujes mit zaplacene zdravotni a socialni, vic volneho casu a na penize se neohlizis. Minus takoveho uvazku - je to vetsinou minimalne 10 hodin tydne (tj, muzes pracovat vic a nadrizeny toho rad vyuzije) a prescasy nejsou placeny jako prescasy, pokud nemas nadpracovano nad 160 hodin mesicne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jaký pracovní poměr to bude? většinou jsou na takové práce uzavírány smlouvy typu DPČ (dohoda o pracovní činnosti) nebo DPP( dohoda o provedení práce.)
- Citovat
- Upravit
Ano, já mám na 11 hodin týdně. Mám to jako zkrácený úvazek na HPP
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potřebuji klasický pracovní poměr, abych měla kryté sociální a zdravotní pojištění.
Tak jestli takováto smlouva mi to pokryje.
Sociální pojištění se platí co vyjde a zdravotní pojištění si budu muset doplácet do nějaké stanovené částky?
A daňová sleva je na ni nárok?
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U HPP budeš mít odvody a je pro tebe nejvýhodnější. U DPP jsou odvody nad 10 tis a můžeš odpracovat 300h ročně. U DPČ jsou odvody nad 3500 měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lena353 píše:
Potřebuji klasický pracovní poměr, abych měla kryté sociální a zdravotní pojištění.
Tak jestli takováto smlouva mi to pokryje.Sociální pojištění se platí co vyjde a zdravotní pojištění si budu muset doplácet do nějaké stanovené částky?
Děkuji.
A daňová sleva je na ni nárok?
Pokud je to smlouva na HPP (hlavni pracovni pomer), nebudes doplacet nic. Socialni a zdravotni bude pokryte z jakekoliv castky. DPP a DPČ popisuje Janca.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emmara píše:
Pokud je to smlouva na HPP (hlavni pracovni pomer), nebudes doplacet nic. Socialni a zdravotni bude pokryte z jakekoliv castky. DPP a DPČ popisuje Janca.
To není pravda. Pokud není plátcem zdravotního pojištění i stát, pak musí být měsíčně odvedeno minimální pojistné pro rok 2022 tuším 2187,–Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
To není pravda. Pokud není plátcem zdravotního pojištění i stát, pak musí být měsíčně odvedeno minimální pojistné pro rok 2022 tuším 2187,–Kč.
Dobra, nechci kecat. O tom me pri podpisu nikdo nevaroval a firma se tvarila, ze je o vse postarano. Tak doufam, ze nebudu nemile prekvapena. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emmara Tak ono je postaráno, doplácíš to prostřednictvím zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, jak jste tenkrát dopadla? Vrátilo se Vám pracovat na 10 h/týden?
Nebyly ty odvody moc veliké?
Děkuji za případnou odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit