Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, rád bych poprosil hlavně ženy o pohled na jednu situaci.
S partnerkou jsme byli 15 let, máme dvě děti (11 a 13 let). Bydleli jsme v pronájmu a dostali jsme obecní byt, do kterého jsme začali vybírat nábytek a zařizovat ho.
Pak přišla velká hádka kolem bytu, nábytku a stěhování. Já jsem na měsíc odešel do jiného bytu, aby se situace uklidnila. Během té doby začal kamarád, který ji zná asi rok, v novém bytě malovat a skládat nakoupený nábytek.
Asi po 14 dnech jsem přišel do původního bytu, viděl jsem tam kytku a partnerka mi řekla, že je s tím kamarádem. Řekla mi také, že je to z velké části moje vina, protože jsem měl zůstat a situaci řešit.
Později ji ten kamarád ještě pomáhal stěhovat.
Asi po měsíci jsem přišel s návrhem, jestli bychom to nemohli dát znovu dohromady. Řekli jsme si oba, co bychom chtěli ve vztahu změnit, a na těch změnách jsme se shodli. Partnerka potom sama navrhla, že bych se mohl vrátit zhruba v polovině září.
Teď ale nevím, jak to celé číst. Ona současně žije s tím druhým mužem a já nechci jen sedět a čekat.
Co byste si na mém místě myslely?
Může být ten měsíc do poloviny září způsob, jak si chce ověřit, jestli jí vyhovuje život s tím druhým mužem? Nebo může zároveň čekat, že já budu aktivnější a budu jí dokazovat zájem a změnu?
A pokud sama řekla, že bych se měl v polovině září vrátit, braly byste to jako skutečný plán, nebo zatím jen jako možnost, dokud neudělá konkrétní kroky?
Díky za názory, zajímá mě hlavně ženský pohled.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
V roce 2023 si tady řešil, že si s nekym vypisuje a chce za nim jet, teď má dalšího chlapa. Asi to nebude úplně věrná partnerka.
Ale jinak ma pravdu, resit hádku tim ze se na mesic odstehujes je uplne mimo. Asi si nemate co vyčítat a vztah vám nefunguje.
Ty si na měsíc odešel, aby se situace uklidnila???
Takhle se konflikty neřeší.
To, že si stihla najít jiného asi ani nekomentuju…
Když jste měli zařizovat byt, tak jsi se na vše vykašlal, zdrhnul, nechal to vše na ní a vracíš se k hotovému… Takového chlapa bych poslala do háje.
Ona si holt našla pomoc jinde a teď už tě nepotřebuje.
Na druhou stranu snad máš nějakou hrdost a nebudeš čekat jak blbec na to, až se ženská rozhodne, který z vás je lepší. Takhle se ponižovat…
Osobně bych takový vztah ukončila.
Nechci se obhajovat veškerý novy nabytek uz byl koupeny a odneseny v novém byte pal jsme se pohadali stim ze si vycistim hlavu na druhou stranu me mohla kdykoliv zavolat zpatky ne ze to udela kamarad co jo zna rok a zustane tam.
Toho milence, co s ní teď bydlí má už dávno. Se divím, že ještě přijdeš dverma. A v půlce září ti řekne, že na tebe hází bobek. Nechápu, proč ti to neřekne rovnou. No vlastně ani není potřeba něco říkat - žije už s jiným chlapem.
No tak ten volný měsíc využij a trochu si zadováděj s jinýma holkama. Ať jste na tom podobně na tom novém startu. Máš teď volný vztah, tak toho využij. Čekat, až tě žena zavolá zpátky místo milence, to není moc chlapské.
@Jara440 píše: Více
Mě zaráží hlavně jedna věc.
Máte spolu dvě děti a Ty si na měsíc odejdeš „vyčistit hlavu“? A co ty děti?
Takhle se opravdu konflikty neřeší. Navíc nechat úplně na ní sestavovat nábytek. ![]()
A ona je taky „dobrá“.
Ještě ani nemáte vyřešený váš vztah a už si nastěhovala k dětem jiného chlapa?
Jako k tomu nemám slov. ![]()
Chudáci děti.. v pubertě jim otec zmizi na měsíc, matka dotáhne nového frajera - co vytáhnout hlavu z pr.. oba a začít používat mozek? Ty místo ega a ona místo.. ![]()
Mate 2 deti a ty potrebujes mesic, aby sis po hadce vycistil hlavu?
Jinak si myslim, ze ten „kamarad“ neni kamarad mnohem dele, nez zacal montovat nabytek. A jo, taky bych to videla tak, ze „kamarad“ je ve zkusebce, nez te do zadku kopne definitivne.
Je to přesně tak, jak ti to připadá. S tím druhým chlapem už tě určitě nějakou dobu podvádí a teď je chlapec „ve zkušebce“ pro běžný režim. Ty jsi jen záloha, jinak nevidím důvod, proč bys měl další měsíc čekat, než se vrátíš k rodině. Kvůli čemu jste se tak hrozně pohádali, že ses musel měsíc uklidňovat jinde? Počítám, že nějaká blbost, která byla jen vyvrcholením nic moc vztahu mezi vámi - a jí se to třeba i hodilo do krámu, protože potřebovala nějak rozseknout ty dva paralelní vztahy, takže ty jsi vyklidil pole dobrovolně a ještě poslušně čekáš na signál. No, nic moc vyhlídky pro tebe a jestli to dáte znovu dohromady, chtělo by to na té komunikaci a způsobu řešení konfliktů dost zapracovat, u vás obou. Děti musí být celé na větvi, že s novým bydem nafasovaly i nového strejdu ![]()
Za 15 let nebyla svatba a ani jste si nezvládli vyřešit vlastní bydlení nebo kde jste bydleli, než jste se chtěli stěhovat…
@Jara440 tak když po hádce utečeš jak malý smrad…my s mužem postavili dům, víš co tě h neshod jsme museli vyřešit a najít kompromis
Ty tam necháš dvě děti, ať se o sebe postarají, fakt otec roku…
@Jara440
Ani po 15 letech a dvou dětech sis ji nevzal? Tak co se divíš…
Ja sem navrhl pauzu to je pravda protoze jsme se pohadali ale ja sem se vratil po 14 dnech kde jeste nebyla odstehovana kde my oznamila ze je sjinym tak sem si sbalil veci a odesel
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat