Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Otěhotněla jsem neplánovaně, takže Femibion jsem začala brát až po potvrzení těhotenství, dítě je zdravé, teda školku promarodilo, ale žádné fatální problémy nemá
Třetí dítě máme neplánovaně, nic jsme nebrala a žádný následky to nemá. Máme zdravou chytrou holčičku.
Jasně že to nevadí. Kdyby ano, tak by tu byly zástupy nemocných dětí, například protože byly neplánované tedy logicky se tam žádné doplňky stravy předem neužívaly.
Až budeš vědět ze jsi těhotná tak ji začni brát. Jinak ti to stačí ze zeleniny pokud ji nemáš kriticky málo i normálně ale to by jsi věděla
U prvního dítěte sem neužívala nic, to sem tenkrát ani nevěděla, že se má něco brat a dítě je úplně v pořádku, paradoxně zdravější než mladší sourozenci, u kterých sem zobala poctivě tunu vitaminu ![]()
Víš kolik žen neplánovaně otěhotnělo a tak KL dopředu vůbec nebraly? A taky to přežily, vč děti.
@Jiřina a píše: Více
tak stačit to může a nemusí. Obě dcery mají mutaci, že neumí štěpit kys. listovou tak, jak se má. Před těhotenstvím se tedy doporučuje už nějak naštěpená kys. listová.
Jojo náhoda je blbec vždy je lepší ji brát ničemu neuškodí a dá se brát dlouhodobě bez problémů. Ja ji teda brala od začátku těhotenství. Jenže bylo to uměle oplodnění takže jsem věděla přesně kdy začít. Takhle bych opravdu čekala než budu vědět že jsem těhotná je to sobecké vím.
@Anonymní píše: Více
A dcery tu mutaci mají následkem toho, že jsi neužívala kyselinu listovou před otěhotněním?
@Janča6 píše: Více
já tu mutaci nemám. Jedna dcera už dítě má, na doporučení lékaře brala nějakou už naštěpenou, bere se to kvůli vývoji mimina, ne kvůli tomu, aby mělo nebo nemělo mutaci. Nebo co to má společného s tím, jestli jsem ji brala já.
@Anonymní píše: Více
Aha, já jsem špatně pochopila, co stačit nemusí. Že nemusí stačit listová ze zeleniny… Myslela jsem, že píšeš, že nemusí stačit listovka až po zjištění těhotenství.
Dobrý den,
před prvním plánovaným těhotenstvím jsem užívala tři měsíce kyselinu listovou a otěhotněla jsem hned napoprvé a začala užívat Femibion 1. A mám zdravého syna.
Nyní se chceme začít snažit o druhé miminko, ale zapomněla jsem užívat kyselinu listovou předem. Nyní mám menstruaci a po ní bychom se chtěli začít snažit. Nyní začnu užívat Femibion 1. Bude to prosím stačit, když se doporučuje užívat kyselinu listovou i tři měsíce před plánovaným těhotenstvím?
Mé úplně první neplánované těhotenství skončilo v 11. týdnu samovolným potratem a příčinu nevíme. Tenkrát jsem kyselinu listovou nebrala vůbec.
Moc děkuji.