Nebrala jsem kyselinu listovou

Anonymní
28.7.25 14:26

Nebrala jsem kyselinu listovou

Dobrý den,
před prvním plánovaným těhotenstvím jsem užívala tři měsíce kyselinu listovou a otěhotněla jsem hned napoprvé a začala užívat Femibion 1. A mám zdravého syna.
Nyní se chceme začít snažit o druhé miminko, ale zapomněla jsem užívat kyselinu listovou předem. Nyní mám menstruaci a po ní bychom se chtěli začít snažit. Nyní začnu užívat Femibion 1. Bude to prosím stačit, když se doporučuje užívat kyselinu listovou i tři měsíce před plánovaným těhotenstvím?
Mé úplně první neplánované těhotenství skončilo v 11. týdnu samovolným potratem a příčinu nevíme. Tenkrát jsem kyselinu listovou nebrala vůbec.
Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.7.25 14:31

Otěhotněla jsem neplánovaně, takže Femibion jsem začala brát až po potvrzení těhotenství, dítě je zdravé, teda školku promarodilo, ale žádné fatální problémy nemá

• Citovat
  • Upravit
6913
28.7.25 14:37

Neblázni, jasně, že to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35779
28.7.25 14:46

Třetí dítě máme neplánovaně, nic jsme nebrala a žádný následky to nemá. Máme zdravou chytrou holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
28.7.25 14:48

Jasně že to nevadí. Kdyby ano, tak by tu byly zástupy nemocných dětí, například protože byly neplánované tedy logicky se tam žádné doplňky stravy předem neužívaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
28.7.25 14:55

Až budeš vědět ze jsi těhotná tak ji začni brát. Jinak ti to stačí ze zeleniny pokud ji nemáš kriticky málo i normálně ale to by jsi věděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
28.7.25 15:05

U prvního dítěte sem neužívala nic, to sem tenkrát ani nevěděla, že se má něco brat a dítě je úplně v pořádku, paradoxně zdravější než mladší sourozenci, u kterých sem zobala poctivě tunu vitaminu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22888
28.7.25 15:09

Buď naprosto v klidu ;) začni užívat teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16276
28.7.25 15:11

Nebrala jsem nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8479
28.7.25 15:11

Víš kolik žen neplánovaně otěhotnělo a tak KL dopředu vůbec nebraly? A taky to přežily, vč děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.25 15:21
@Jiřina a píše: Více

tak stačit to může a nemusí. Obě dcery mají mutaci, že neumí štěpit kys. listovou tak, jak se má. Před těhotenstvím se tedy doporučuje už nějak naštěpená kys. listová.

• Citovat
  • Upravit
822
28.7.25 15:48

Jojo náhoda je blbec vždy je lepší ji brát ničemu neuškodí a dá se brát dlouhodobě bez problémů. Ja ji teda brala od začátku těhotenství. Jenže bylo to uměle oplodnění takže jsem věděla přesně kdy začít. Takhle bych opravdu čekala než budu vědět že jsem těhotná je to sobecké vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14716
28.7.25 15:59
@Anonymní píše: Více

A dcery tu mutaci mají následkem toho, že jsi neužívala kyselinu listovou před otěhotněním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.25 16:08
@Janča6 píše: Více

já tu mutaci nemám. Jedna dcera už dítě má, na doporučení lékaře brala nějakou už naštěpenou, bere se to kvůli vývoji mimina, ne kvůli tomu, aby mělo nebo nemělo mutaci. Nebo co to má společného s tím, jestli jsem ji brala já.

• Citovat
  • Upravit
14716
28.7.25 16:30
@Anonymní píše: Více

Aha, já jsem špatně pochopila, co stačit nemusí. Že nemusí stačit listová ze zeleniny… Myslela jsem, že píšeš, že nemusí stačit listovka až po zjištění těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí