Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky chtěla jsem se zeptatm jak to děláte když někam jedete s dítětem které v autě zvrací, naše malá vždy když jedeme někam dál zvrací a to i když nejí!!! samozřejmě dáme kynedril, čtvrtku, ale jak to mám udělat když se zítra jedeme koupat, než vyjedeme dám kynedril ale mám dát malý něco k jídlu k snídani aby se mi pak neplácala v aquaparku hladová? a nebo raději nechat bez snídaně?
@Betty03 nad tím jsem taky už přemýšlela, vezmu asi malý sebou Brumíka aby nejedla nějakej rohlík či co a pak si dá něco normálního a uvidím..uajímavý že to nemá nikdy když jedeme domů ![]()
Hele dej jí jídlo v autě.. Na nevolnosti v autě strašně trpím odmalinka a pomáhá jíst, cucat bonbony, lízat lízátko - tak nějak stále zaměstnávat žaludek
Mě tedy. Asi je to individuální.. Kdybych zvracela při cestě do bazénu tak si to neužiju - mám pak celý den zimnici a je mi zle..
Nám se 16 měs. pozvrací pravidelně, když jí před cestou dáme cokoliv mléčného
taky už musím na delší trasy dávat kinedryl 1/4 před cestou ji nedávám nic, až dorazíme teprve jí, kdyby se najedla a pila tak to vyzvrací zaručeně.
Jo přesně, to vím od kamarádky, hlavně ne mléčné výrobky, to jí taky holčička spolehlivě zvracela. Jinak já bych klidně vzala přesnídávku, piškoty, tvaroháček (na tu sváču po dojezdu).
Trochu OT. Holky a mají to děti zděděný? Bývá/valo vám nebo partnerům v autě špatně?
No možná trochu to tak je, taky podle mě když se jezdí často, je dítě víc zvyklé. Já jako dítě autem jezdila minimálně, tak se mi blbě dělalo. Teď mám 3, vyloženě nikdo nezvrací, ale holky někdy hlásí, že je bolí bříško, když chvíli jedeme, pak ale většinou při delší trase usnou, nebo pomáhá zpívat si, že se prodýchají a nevnímají to.
U nás v rodině na to trpí jen naší malý Adélky babička…(moje mamka) je zajámavý že se to takhle kříží, já ani manžel s tím problém nemáme, ale sleduju že už se jí dělá zle i na kratší trasy 30km co jezdíme za babičkama každý víkend, dříve na delších to bylo zvykem, ale na krátkých malá problém neměla, zkoušela jsem dneska na tu cestu k babičce i ten bonbon a stejně to bylo prd platný, zkusíme ten kynedril a sváču dáme po dojezdu a bude, snad to zvládnem( vzhledem k tomu že jsem těhotná tak když malá zvrací tak já jdu automaticky do kolen také
ale to je úděl nás matek
@Seizdra píše:
Trochu OT. Holky a mají to děti zděděný? Bývá/valo vám nebo partnerům v autě špatně?
nevím jestli je to zděděné, mi starší v autě blila od 2-4 let pak přestala jen když jí něco nesedne blije a u malé to teď probíhá
Mi bývá při cestě zle, když čtu nebo žvýkám tak se mi navaluje, jinak né.
A moje babina blije jak šakal, když nesedí za spolujezdcem v autě a když se před cestou nenají a když má pocit, že se sní vymetají zatáčky
.
@Betty03
tím často to nebude moje děcka jsou naučené od narození jezdit 90km a zpět několikrát měsíčně a přesto tímhle taky prochází starší to už přešlo, ale menší se to drží
Tak já mám vyzkoušeno, že musím dceři dát k snídani pečivo, ne mléčné výrobky. pak to zvládá. kinedril dávám jen na dlouhé cesty po ránu. odpoledne jí špatně nebývá. jo a myslím, že to dědičné je, já jako malá zvracela až do puberty. dcera začala cca ve 3 letech. krátké trasy naštěstí zvládá v pohodě a většinu dlouhých jezdíme po dálnici, takže to je taky OK.