Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, prosím o radu,
koupila jsem blbec z internetu boty (superfit..) nechala jsem se zlákat cenou.. v obchodě psali stélka 17cm.. (dcera ma nožku 15,5) myslela jsem si, že to bude ideální..
jenže těch 17 je když je stélka vyndana.. když je v botě tak to ma tak 16,5.. Dcera je z bot nadšená.. dobře se v nich chodi (zatím zkoušela jenom doma).. říká, že ji nic netlačí..
jenže ja teď nevím jestli je nechat nebo vrátit.. byly v opravdu super akci poslední kus.. výprodej takže jsem je koupila za 700
(pani mi psala, že jestli chci můžu je vrátit.. ale poštovné jde namně, protože ona žádnou chybu neudělala.. ) poštovné bylo 99 a teď bych dala taky asi stovku za poslání zpět.. ![]()
Poraďte.. asi bych ji je nechala.. ale myslíte, že ten nadměrek 1 cm je dostatečny?
@Bar20 píše:
Co to jsou za boty? Zimní nebo teď na podzim?
jsou to takové ty zimní.. ale už teď by v nich mohla chodit..
něco takového
U celoroček větší nadměrek jak 1cm nedávám, 1,5cm už hlavně u menších dětí je pomalu jak kdyby měly sněžnice
Si představ, že bys měla chodit s 1,5cm většíma botama, nebylo by ti to myslím moc pohodlné.
U zimních bot z toho vyroste dřív než napadne sníh, ty bych rozhodně vrátila
@neellaa já se specielně u superfitek řídím jimi uváděnou délkou stélky a nikdy jsem neměla problém. Ani to teda nepřeměřuju. To ta stélka je tak tlustá, že to ubere půl centimetru?
Podle mě když koupíš o číslo větší, tak už budou moc velké
@Bibi239 píše:
U celoroček větší nadměrek jak 1cm nedávám, 1,5cm už hlavně u menších dětí je pomalu jak kdyby měly sněžniceSi představ, že bys měla chodit s 1,5cm většíma botama, nebylo by ti to myslím moc pohodlné.
U zimních bot z toho vyroste dřív než napadne sníh, ty bych rozhodně vrátila
hele jak kdo. Moje pětiletá měla 2roky velikost 26. Už jsem myslela že to neposkočí, ale teď už se konečně dohrabala na 27 a tipuju to že je bude mítještě za rok ![]()
Jestli jsou to zimní boty, tak bych je vrátila. Než je začne nosit, tak ji nožka ještě povyroste.Je ještě potřeba počítat se silnější ponožkou, to by se tam pak nožka nemusela dostat. A už vůbec by to nevydrželo přes celou zimu a bylo by potřeba dokoupit další botky.
@Antonie Bolavá píše:
@neellaa já se specielně u superfitek řídím jimi uváděnou délkou stélky a nikdy jsem neměla problém. Ani to teda nepřeměřuju. To ta stélka je tak tlustá, že to ubere půl centimetru?
taky mě to zaskočilo.. ale opravdu když ji vytáhnu je 17, a když dám metr dovnitř tak víc jak 16,5 tam není ani náhodou..
teď ji padnou akorát
dcera ma větši nohu ma 26 a to má 2 a 3 měsíce..
@Antonie Bolavá píše:
toho se právě bojím.. ![]()
Mala ma. 15 centimetru a kousicek, na zimu bude mit Superfit 27 s funkcni ponozkou. Jinak podle jejich krabice a i podle jinych vyrobcu ji staci 26.
No ja bych je taky asi vratila, tedka je jeste vedro chodit v nich nebude a nez bude tak ubehnou treba dva mesice, to ji noha urcite jeste povyroste + pak bude mit bud teple ponozky nebo puncochace a zima trva treba az do brezna dubna, to ji podle urcite uz nebudou… ![]()
Poštovné by měla hradit prodejkyně: vzor odstoupení dle Nového obč. zákona dle D-testu:
dne…jsem prostřednictvím vašeho e-shopu…s vámi uzavřela kupní smlouvu, jejímž předmětem byly boty… Tyto jsem převzala dne…
Vzhledem k tomu, že smlouva byla uzavřena prostřednictvím internetu, tj. typického prostředku komunikace na dálku, rozhodla jsem se využít svého práva podle ustanovení § 1829 odst. 1 ve spojení s § 1818 zákona č. 89/2012 Sb.. občanský zákoník, a tímto oznamuji, že od výše uvedené kupní smlouvy odstupuji.
Boty zasílám zpět v samostatné zásilce, zároveň vás žádám o poukázání kupní ceny… a poštovného v částce…Kč ve prospěch mého bankovního účtu č…, nejpozději do 14 kalendářních dnů od doručení tohoto odstoupení od smlouvy.
podpis, konec
Já tedy, když už vracím balíček (jednou), tak poštovné nežádám, nicméně myslím, že jsi měla znát skutečnou velikost boty a ne velikost s vyndanou stélkou.
Ty rozměry nechápu. kde to má těch xx cm, když je stélka vyndaná?
prostě vyndáš stéku, změříš. bud odpovídá informaci na netu nebo ne. kde je problém? pokud neodpovídá, je chyba na straně obchodu, jestli odpovídá, je to chyba tvoje. nicméně i tak máš ze zákona nárok na vrácení kupní ceny včetně poštovného. je to blbý, chybu neudělala, ale zkrátka její riziko.
@neellaa píše:
jsou to takové ty zimní.. ale už teď by v nich mohla chodit..něco takového
http://www.boticky.net/…-21/d-82312/
V tom se chudák uvaří, to bych jí nedělala…tyhle boty nosil můj syn až když byla opravdu zima a i tak se mu v nich potila nožka. Teď jsou lepší celoročky, ty mají od superfitu super celokožené. Myslím, že když je prdneš někam na mimibazar, tak je prodáš během týdne.
@Antonie Bolavá píše:
No taky jsem se řídila, ale můj dvouleťák má teď velikost 28 (za poslední rok mu noha skočila o 5 velikostí) a máme dvoje nové botky Superfit a jedny jsou s nadměrkem jak mají být a jedny jsou na doraz
Bylo mi to divné, ale je to prostě střihem… Dokonce u jedněch 26, byla i stélka menší než v jiných 26 Superfitu. Ale za mě jou pořád nej:)
Metrem v botě to přesně nezměříš řiď se délkou vyndané stélky. Nechala bych je. Pokud je má nosit už teď.