Necháte něco svým dětem?

6869
6.7.19 14:42

Mame dva byty, v jejich dospelosti (18+) bude jeste jeden vazan hypotekou a mozna budeme stavet, takze se byt/byty prodaji. Takze vlastne nee, jen nejake sporeni… sami jsme mladi, kolem 30, takze treba se to jeste zmeni. :mrgreen: a nejak me to netrapi. Hlavne ze budou slusne vychovani, se slusnym vzdelanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6.7.19 14:45

Máme byt a jednou (doufám že za co nejdelší dobu) zdědíme byt po tchýni a já bych měla mít nárok na 1/3 domu mého otce. Ale to jsou takové hodně hodně výhledové situace, jinak nic extra nemáme a nejspíš ani mít nebudeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.19 14:46

S muzem planujeme koupit mensi byt 2+kk a ten se bude pronajimat a tak vydelavat. Jednou bude synuv. Zadne sporeni mu davat nebudeme. Hodnota penez za. x let je diskutabilni. Nemovitost bude stale vec, ktera ma svou hodnotu.

• Citovat
  • Upravit
3585
6.7.19 14:46

Jsem s dcerou sama, a poslední dobou jsem nad tím taky malinko přemýšlela. Vzdělání mít bude, vychování ehm snad taky,,,ale naši nám nechali s bráchou napůl dům, ve kterém ani jeden z nás nebydlíme, jen krátkodobé pronájmy. A já teď kupuju chalupu, ručím i tímto domem, tak snad oba neprošustruju,,,ten náš nyní společný pak zůstane bráchovi, a já budu mít tady ten nově koupený. Budeme tam jezdit na chalupu, už je to nutnost z města občas vypadnout, no a pak logicky zůstane dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
6.7.19 14:47

Nepovažuji za běžně dostupný standart nechat dítěti nemovitost nebo mu na ni nasetrit. Důležité je vzdělání a pokud se podaří, tak něco do začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.7.19 14:47

Krome baraku mame pozemky. Jsme oba materialisti a krecci, takze radeji budu kreckovat, nez utracet kazdy rok statisice za dovolene ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
6.7.19 14:50

@lljubanka Nic jim nenechám, vychovávám děti k maximální samostatnosti. A samostatnost v dnešní době neschopných chcípáků vnímám jako obrovský kapitál.
Jinak samozřejmě až umřu, tak něco podědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
6.7.19 14:50

Ja budu mit dum po otci, s manzelem jeden dum vlastnime a on ma jeste 1/3 vily po matce (ta se casem proda a penize investuji do rekonstrukce naseho domu, ale nespechame na to). Navic velky pozemek kde se da stavet, urcite bych rada detem nadelila lepsi start do zivota nez jme meli my…Sporeni urcite. Ale kdo vi co cas prinese…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10245
6.7.19 14:51

@lljubanka Tim se netrap. Kdyz deti slusne vychovas, nezpusobis jim vychovou traumata a doprejes jim vzdelani, udelas vic, nez kdybys neco z toho zanedbala a nechala jim majetek.
Je dost pripadu, kdy deti dostanou byt a do tri let jej profetuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.7.19 14:52

A na vzdelani se pochopitelne spori, odklada se. Proto bych ani nechtela vic deti. Mame tri a to je pro nas i pro ne do budoucna akorat, aby jim clovek podal pomocnou ruku, at nemusi prezivat v najmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.19 14:52

Nevidím důvod proč dětem něco nechávat. S manželem jsme všechno vybudovali sami a nemyslím, že by nám to uškodilo, spíš naopak. Ani po našich rodičích nic nechceme. Počítáme s tím, že svoje domy jednou prodají a za peníze si zařídí luxusní domovy pro seniory. Sice máme poměrně velký majetek, ale nechceme, aby děti počítali s tím, že od nás něco dostanou. Pokud tedy nepočítám vzdělání a spoření, které dostanou až si budou pořizovat vlastní bydlení. Chceme je naučit zodpovědnosti za svoje životy a svoji finanční situaci.

• Citovat
  • Upravit
580
6.7.19 14:54

Každé dítě plánujeme zabezpečit. Peníze na VŠ studium, pokud budou chtít dcery studovat. A každá vlastní byt. Já jsem toto také dostala od svých rodičů a velmi mi to usnadnilo život. Nepořídili jsme si děti, abychom je nechali, jak se říká, s holým zadkem. Peníze si stejně do hrobu nikdo nevezme, tak nevidím důvod, proč děti nepodpořit, pokud jsou na to finance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21297
6.7.19 14:55

Když ti budu vypočítávat, co máme a nemáme, stejně ti to nepomůže :nevim:
Stejně nevíš, co bude za x let, kdoví, jestli bude ještě co zanechávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10245
6.7.19 14:56
@Anonymní píše:
S muzem planujeme koupit mensi byt 2+kk a ten se bude pronajimat a tak vydelavat. Jednou bude synuv. Zadne sporeni mu davat nebudeme. Hodnota penez za. x let je diskutabilni. Nemovitost bude stale vec, ktera ma svou hodnotu.

Spravny pristup.
Ikdyz legislativec je tvurci, a tak aby se clovek bal, ze z najmu bude platit soc. a zdrav. pojisteni ci mu to znarodni v zajmu spravedlnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
6.7.19 14:56

Takto vubec nepremyslim. My nedostali vubec nic s manzelem a vypracovali se k tomu, co mame. Hlavne, at jsou vychovani a vzdelani, nechytnou se spatne party a podobne. Kdyz jim budeme moct pomoci nejak, pomuzeme. Ale bych jim cilene setrila na byt a auto, to vubec. Jak jsme vyrostli, tak to predavame dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí