Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To jako vážně? Jasně že vyjde levněji vařit doma, zvlášť když jste na mateřské…
@Anonymní píše: Více
dráž to vyjde určitě, já jsem si na mateřské obědy nechávala dovážet, protože jsem se zároveň starala o ležáka dědečka, ještě přitom vařit, to už by fakt nešlo
@Labužník Alenka02 no tak mě to pravé nepřijde levnější, protože kdyz objednám jen pro mě a syna jednu porci ( on toho moc nesní) a vařit pro ostatní budu jen o víkendu, tak to není tak hrozne a odpadává mi vymýšlení, shaneni surovin, to kolikrát toho člověk koupi víc než chce když jde do krámu.
Dovážet ne, ale kousek máme školní jidelnu a tam si občas pro jídlo dojdu. Ale tam je to levné.
To u nás právě nejde, je jen pro zaky atd. ne pro verejnost
u nás to jde, ale levné to úplně není, 130 kč pro veřejnost, když je krupice nebo cibulové brambory, tak se to moc nevyplatí
No ono záleží…ja to třeba dělám tak, ze si o víkendu napíšu jidelnicek, co budu vařit, podle toho udělám seznam do obchodu, takže toho zase o tolik víc neutratim. A do toho obchodu asi musíš stejne třeba pro pečivo, něco na snídani a tak, ne?
Ale jako jestli vezmeš jeden oběd pro sebe a syna, tak je pravda, že ti to ušetří čas, energie na vaření a pak na mytí nádobí…možná kdybych to mela jako ty, tsky bych nad tim uvazovala
@stinga
To je celkem dost na školní jidelnu, u nás 83,– celý obed a velká porce.
Nenechala. Mně ty blafy nechutnají, z koření a polotovarů, co používají mi není dobře a nemám ráda tu pachuť, co je v jídle z jídlonosičů. Vařila jsem každý den, vlastně jsem si díky tomu dost vypilovala kuchařský schopnosti.
Mně by vadilo, že syn a vlastně ani já nemáme domácí stravu. Třeba jednou za měsíc děti vezmu ven na jídlo, ale jinak ne. Bývá to přesolené, mastné atd.
To zalezi i od toho, jestli ma nekdo z mistni radnicni koalice treba hospodu. Podle toho se nastavi ceny obedu pro cizi stravniky v jidelnach ![]()
A je pravda, ze kdyz vařím doma, vis co tam dáváš. A finančně…koupíš třeba červenou čočku za 40kč a máš to na 4 obědy, 1kg hovězího za 250kč a máš to na 4 obědy a tak bych mohla pokračovat dál. Prostě doma to vyjde vždy levněji
Ne, vařila jsem pro syna, pro toho jsem taky nekupovala. Jinak ve většině případů vaří manžel
Rozhodně vyjde dráž jídlo z dovozu ![]()
Ahoj, necháváte si dovážet obědy domu když jste na mateřské? Myslíte že to vyjde dráž než když si samy varite?