Nechce do školičky

343
14.6.12 21:32

Nechce do školičky

Moje 3,5 roční dcera by měla nastoupit v září do školky. Asi měsíc chodí jednou týdně do školičky, jen na dopoledne. První 3 návštěvy docela v pohodě, ale najednou zvrat, nechce tam, a když tam teď 2× byla, tak celé to dopoledne spala. Sama na sedačce. Podotýkám, že přes den už půl roku nespí. Nic se jí tam nestalo, kolektiv je malý, doma nám o ostatních dětech a o učitelce potom normálně povídá, vypráví, co tam dělala a co ne (těch pár chvil, co byla vzhůru). Zítra by tam měla jít zase, a už dnes natahovala a prosila, aby tam nemusela. Mám jí vůbec nutit? A co budeme dělat v září, až půjde do normální školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
14.6.12 21:42

A jinak teď poslední dobou spavá není? Jen v té školce? Není to třeba tak, že se z nějakého důvodu bojí, v noci nespí a pak to dohání ve školce?
Ta jednodenní docházka je ošemetná, pro dítě je týden hrozně dlouhá doba, to jen nám dospělým ufrknkne hrozně rychle.
Syn šel do soukromé škiločky na 5h denně od 2,5let na dvakrát týdně a byla to katastrofa, chtěla jsem ho stáhnout, ale zkusili jsme každodenní docházku a vše je dobré, mezi čtvrtkem a úterkem dalšího týdne na něj byla moc dlouhá mezera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
14.6.12 21:45

No, já bych dala častěji, ale nemají tam momentálně místo. Jinak spavá je normálně, doma vše stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
14.6.12 21:46

Ahoj, tak to ti fakt nezávidím, my máme doma ted to samé. Malý začal chodit do školky po delší pauze, každý den celé ráno a cestu do školky probečí :zed: Už je to fakt na hlavu, taky bych potřebovala poradit, už jsem vyzkoušela snad všechno a pořád pláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.6.12 21:50

@Ivana IZA ještě mě napadlo, nemůže to být shoda okolností? Manžel říkal, že dneska, když přišel do školky, tak na gauči spali čtyři děti včetně toho našeho :lol: Jak prší, tak jsou děti jak praštěný palicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
14.6.12 21:51

Moje dcerka chodí od 2 a třičtvrtě roku do kroužku v MC, něco jako adaptační program přípravy do školky, na 3 hodiny dopoledne a žádné problémy neměla a nemá :nevim:
Každé dítě je jiné. Já jsem byla rozhodnutá, že kdyby měla problémy, tak bych ji tam prostě nedávala a nastoupila by až do normální školky, půjde letos v září. To bude mít 3 a třičtvrtě.
Vím, že jsem moc neporadila, ale píšu jen proto, že to nemusí být tou dlouhou dobou, která uplyne. Naše malá se tam naopak moc těší.

Taky je možné, že jde o dítě, které není tolik kolektivní, je více fixované na matku, hůře si zvyká na změny.
Nevím, moje obě děti se kolem 3 let docela skokově odpoutaly, i když do té doby byly „mamánci“.
Kdyby se jednalo o dítě asi rok mladší, napsala bych, že to v září může být jiné, takovou zkušenost máme já se synem. V necelých 2,5 letech jsem ho potřebovala nechat na hlídání v jeslích(hlídací služba) a celou hodinu tam probřečel. Jinou možnost hlídání jsem ten den neměla. Ve 3,5 letech a několika měsících nastoupil do školky úplně bez problémů.

Možná bych počkala do září a nenutila dítě k pobytu ve školce jednou týdně za každou cenu.
Není to třeba tím, že kolektiv je tam sehraný a ona ty děti nezná, neví jak se zapojit? Já nepovažuju za šťastné řešení strčit dítě do normální školky jen jedenkrát týdně, protože takové dítě fakt může sedět někde v rohu a nedokáže se začlenit, i když by to normálně dokázalo při denní docházce. Ve školce se většinou pracuje v cyklech, na určitých projektech, tématech. Dítěti, které přijde jednou za čas můžu dát tak jenom vymalovat obrázek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
14.6.12 21:54

Jsou tam stejné děti, navíc je jich jen 6, a jedna je její „letitá“ kamarádka. Má prostě ideální podmínky, ale přesto je chudák tak vynervovaná, že prostě raději usne, aby tam „nemusela“ být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
14.6.12 22:01
@Ivana IZA píše:
Jsou tam stejné děti, navíc je jich jen 6, a jedna je její „letitá“ kamarádka. Má prostě ideální podmínky, ale přesto je chudák tak vynervovaná, že prostě raději usne, aby tam „nemusela“ být.

No jo, ale školka je denní? Ty ostatní tam chodí denně? Pokud ano, tak si tam skutečně může připadat „navíc“ a neumí se zapojit do projektu, který běží.
U nás je to formou kroužku v MC, všechny děti přijdou jedenkrát týdně a snaží se fungovat jako ve školce - hraní, cvičení, svačinka, vyrábění, odchod domů.
Není to tak, že by jedno dítě chodilo občas do „zaběhnutého“ kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
14.6.12 22:06

Ani ti ostatní tam nechodí denně. Všichni jsou na tom přibližně stejně jako Lucie, přesto komunikují dohromady celkem dobře, a ona také ze začátku spolupracovala…

Příspěvek upraven 14.06.12 v 22:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.6.12 22:07
@Ivana IZA píše:
Jsou tam stejné děti, navíc je jich jen 6, a jedna je její „letitá“ kamarádka. Má prostě ideální podmínky, ale přesto je chudák tak vynervovaná, že prostě raději usne, aby tam „nemusela“ být.

a to jí jako nechají spát? 8o 8o 8o Dcera chodila v dubnu a v květnu 5 dní v měsíci tudíž jdnou týdně a takyto ze začátku bylo dobrý a pak zvrat a dávala jsemjí tam s řevem. Ale nikdy by se jí tamasi nemohlo stát že by usnula. Pořád tam mají nějakou zábavu. Řešila jsi to s učitelkama? Prostě bych vydrželaa nepovolila a v září taky nebudeš moct povolit. Jakmile malá začala chodit každý den tak za 3 dny byla srovnaná a bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
14.6.12 22:15

Ona prý na tu zábavu ostatních kouká z té sedačky a najednou spí a nedá se vzbudit. Jsem sice neobjektivní matka, ale přijde mi to, jako že když nemá kam utéct, tak alespoň usne. A když jí po obědě vyzvedávám, už ve dveřích mi vypráví, jak spala, kdo tam byl a tak. S „tetou“ učitelkou se normálně loučí, zamává všem na rozloučenou. ALe dneska jak přišla řeč na školku, tak chudák úplně zesinala a začala natahovat. Tak já nevím. Nechci ji lámat 2×. Jednou do školičky a pak zas do školky. Jsem měkota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
14.6.12 23:20

No, podle mě je to dvojsečné. Jednou ustoupíš, budeš ustupovat pořád. Na druhou stranu nutit dítě do něčeho, co se mu nechce, když to není nutné… :think: Kája takhle odmítala jednu dobu plavání (chodí už se školkou). trvalo to dost dlouho, určitě déle než měsíc. DOma plakala, že nechce, ve školce plakala, že nechce a pak když se vraceli, byla nadšená. Ptala jsem se učitelky, jestli se tam něco nestalo a jak se tam chová. Podle ní bylo všechno v pořádku a hlavně mi radila, ať neustupujeme. Kája to překonala a už se pro změnu nemůže plavání dočkat. Nicméně to, co popisuješ. se mi taky jeví jako únik. Asi by bylo dobré zkusit to z ní nějak dostat - proč ve školce spinká. Ve třech a půl už by mohla ledacos prozradit. Fakt nevím. Já bych asi nechala dál chodit s tím, ať si tam klidně spinká, když chce. Myslím, že by se asi měli trochu víc posnažit ty učitelky tam, aby jí trochu namotivovali ke spolupráci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
15.6.12 08:44

Ahoj, no me prijde, ze se tam neco stalo, deti se postrkuji, nekdy i bouchaji, stipaji..asi to ucitelka neuhlidala, a podle me Ti to nerekne..a nekterym detem to vadi vic..nase ana je hodne spolecenska, taky dostala takovou velkou facku od jednoho chlapecka, to jen koukala, co to bylo, ale pak jeste spadla, a to uz zacala brecet a chtela domu..ale priste uz na to zapomnela, ona je takova splachovaci..ale to jsem tam byla s ni, tak to vidim, nevim jak by reagovala kdyz bych tam nebyla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin