Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nechce jezdit na kole v cyklosedačce…ze začátku se jí to líbilo..ale holka chce,abych jela já a babička ještě s náma..jinak mi prořve celou cestu jen vyháhnu paty ze vrat…Na dvoře se jí to líbí…jak na ní?..Když zajedu za vesnici..tak zpustí,že tam nejsou domy..atp..Co s ní mám dělat..abych chtěla jezdit..?Už i babička přistoupila na to,že by s náma jezdila..aby si zvykla..ale musela by si někde sehnat kolo…musím dělat s ní takové ústupky..je to normální?
hele rafanka nebavi priroda a jen mama -jeci mi v kocaru. kdyz jdu s nekym, nebo jsem ve vsi a kouka na domy,lidi auta - pohoda
tez budu vdecna za radu, podle me to neni o cyklosedacce
lulje píše:
Prostě městský typ
no jo, klasicke dite dvou lidi, kteri nejradeji travi dovolenou ve stanu v prvni zone narodniho parku, vid
co se da delat, takovy je zivot.
Pudloslava píše:lulje píše:no jo, klasicke dite dvou lidi, kteri nejradeji travi dovolenou ve stanu v prvni zone narodniho parku, vid
Prostě městský typco se da delat, takovy je zivot.
Ne každé jablko padá blízko stromu. Výjimky potvrzují pravidla ![]()
taky bych řekla, že jí to prostě nebaví. Navíc jestli už je větší a chodí tak raději bude někde lítat než ti sedět za zadkem. Asi fakt neporadím. Maximálně zkusit nějakou kratší trasu s dětským cílem - hřiště nebo tak něco a řev vydržet. Aby to měla jako za odměnu. ![]()
My začali jezdit teď, ale malá ještě nechodí aje to pro ní změna a stačí jí koukat i na ty stromy, do tho mi povídá a šmrdlá po zadku a jde to. Ale vydrží tak hodinku a pak už musíven se někde protáhnout. ![]()
Náš jezdil rád, jenže mně tam zas okamžitě usínal, což by bylo fajn. Jenže čím byl větší,tím pak ve spánku nedržel stabilitu a různě padal do stran, i když byl připoutaný tak se nejelo dobře. Horší je teď to mezidobí, do sedačky už je velký a na to, aby už jel předemnou sám, je zas moc malý. A kvůli nákupu do vedlejší vsi vodící tyč kupovat nebudu. Takže jsem smířená s tím, že letos asi nenajedu nic, max budu utíkat za ním ![]()
Tak jsem si vzpomněla, jak to bylo loni u nás: Malá měla něco málo přes rok, když jsme začali v létě jezdit na kole. Moc se jí to líbilo, ale MUSELA JSEM U TOHO ZPÍVAT
My totiž zpíváme pořád - od rána do večera a někdy i ze sna
Na tom kole to mělo velkou nevýhodu hlavně v momentě, když jsem šlapala do kopce
![]()
(Letos si toho kola bohužel moc neužijeme díky miminu
)
Tak holky, zkuste zpívat
![]()