Miminko nechce jíst - bojím se

Anonymní
15.7.23 10:04

Nechce jíst bojím se

Ahoj holky potřebovala bych poradit s naším problémem. Synovi jsou 9 m. A měl 2 noci zvýšenou teplotu 37.8 38.2°C, jenže sem mu zkoušela dávat sirup nurofen a hned jen co ucítí léky tak zvracení 😏dnes teploty už nemá ale nechce mi jíst bojím se o něj aby nebyl dehydratovaný, pití přijímá normálně jako po každé ale když dojde na kojení nebo na jídlo zvedá se mu žaludek, nemá někdo zkušenosti? U Dr jsem byla minulý pondělí a zajistila mu zánět průdušek myslíte že by teploty mohli souviset s tím? Ale určitě nás problém budou zoubky furt si dává ručičky do pusinky :* :* :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2902
15.7.23 10:18

Než sirup dávej raději čípek. V lékárně ti poradí s dávkováním. Na zoubky je i gel na dásně, který by měl ulevit. Pokud je mimčo dobře živené, žádný hubeňour, myslím, že když pár dní bude jíst méně, nic se nestane. U našich prcků se osvědčilo naředit přesnídávky, aby do sebe alespoň něco dostali. Muselo to být hodně tekuté, aby to proteklo dudlíkem, kam jsme udělali větší dírku. Určitě bych počkala tak 3 dny, kdyby to trvalo, tak znovu k doktorovi. Ty zoubky jsou potvůrky, z nich může být leccos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Val6
15.7.23 11:27

Skočila bych mu koupit ten čípek, možná se mu pak uleví a zvládne i něco sníst. A dávala bych mu to po malých dávkách třeba v té lahvičce ze které pije.

• Citovat
  • Upravit
35781
15.7.23 11:28

Jestli má 38* nema cenu mu cpat léky na teplotu :nevim: a že nejí, tak jestli zvrací je taky normální, musí jen pít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68960
15.7.23 14:01

V těchhle vedrech mi nejedly ani zdravé děti. Pokud přijímá tekutiny, dehydrovaný nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
15.7.23 14:23

Kde jsi ho merila? V zadecku, v podpazi, na cele bezkontaktnim teplomerem?

• Citovat
  • Upravit
1402
15.7.23 14:26

Nad 38 bych dávala čípek, je to lepší pokud má žaludek takhle dráždivý. A kdyztak po víkendu jít k doktorce. Ale s tím jídlem bych neřešila, holka třeba aspoň žvýkala rohlik nebo loupak, když neměla chuť na jídlo. Hlavně že pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
15.7.23 18:58
@xxprincesscz píše:
Nad 38 bych dávala čípek, je to lepší pokud má žaludek takhle dráždivý. A kdyztak po víkendu jít k doktorce. Ale s tím jídlem bych neřešila, holka třeba aspoň žvýkala rohlik nebo loupak, když neměla chuť na jídlo. Hlavně že pije.

Já bych teda oponovala, na 38.2 bych žádný čípek nedávala :nevim: Teda záleží, jak se dítě chová, ale cpát do něj za každou cenu léky, když to zas tak není potřeba mi přijde zbytečný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
15.7.23 19:52

Naše malá (11mesicu) má za sebou šestou nemoc. Teploty 39,5 čtyři dny v kuse, pak vyrážka a za týden bylo po všem. Nurofen jahodový tedy jí chutná s tím jsme problém neměli, ale na moc jsem dávala Paralen 100 pro děti. Je to čípek, tím vyloučíte to zvracení. Ale nechutenství měla taky a ještě teď trochu bojujeme, akorát ona je fakt trpaslík má 7 kilo, takže se do ní snažím dostat celý den po troškách, aby nezhubla moc. Je tedy od 2 měsíců na UM a od 6 měsíců jedeme příkrmy. Kolem 9 měsíce mi začala odmítat mléko. Vypije ho jen v noci, takže baští jogurty a večer kaši s banánem, tu má ráda, abysme doplnili vápník atd. Jinak pije holt vodu a čaj. Takže bych se u vás vůbec neobávala. Teď je ještě fakt vedro a to nemá chuť k jídlu ani dospělej. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.7.23 21:00

Jezis na zvysenou teplotu se NEDAVA Nurofen…

S kojenim proste vytrvej, nabizej, hledej polohu, ve ktere se nakoji, treba v polospanku nebo za chuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
16.7.23 10:21
@pikola píše:
Já bych teda oponovala, na 38.2 bych žádný čípek nedávala :nevim: Teda záleží, jak se dítě chová, ale cpát do něj za každou cenu léky, když to zas tak není potřeba mi přijde zbytečný :nevim:

Každý to dělá jinak, někdo dává už na 37.5, někdo nedá nic ani když má dítě 39. Já nad 38 dávám panadol nebo nurofen :nevim: ale záleží co je dítěti celkově, stejně paní pise, že už teploty nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí