Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Než sirup dávej raději čípek. V lékárně ti poradí s dávkováním. Na zoubky je i gel na dásně, který by měl ulevit. Pokud je mimčo dobře živené, žádný hubeňour, myslím, že když pár dní bude jíst méně, nic se nestane. U našich prcků se osvědčilo naředit přesnídávky, aby do sebe alespoň něco dostali. Muselo to být hodně tekuté, aby to proteklo dudlíkem, kam jsme udělali větší dírku. Určitě bych počkala tak 3 dny, kdyby to trvalo, tak znovu k doktorovi. Ty zoubky jsou potvůrky, z nich může být leccos.
Skočila bych mu koupit ten čípek, možná se mu pak uleví a zvládne i něco sníst. A dávala bych mu to po malých dávkách třeba v té lahvičce ze které pije.
Jestli má 38* nema cenu mu cpat léky na teplotu
a že nejí, tak jestli zvrací je taky normální, musí jen pít ![]()
V těchhle vedrech mi nejedly ani zdravé děti. Pokud přijímá tekutiny, dehydrovaný nebude.
Kde jsi ho merila? V zadecku, v podpazi, na cele bezkontaktnim teplomerem?
Nad 38 bych dávala čípek, je to lepší pokud má žaludek takhle dráždivý. A kdyztak po víkendu jít k doktorce. Ale s tím jídlem bych neřešila, holka třeba aspoň žvýkala rohlik nebo loupak, když neměla chuť na jídlo. Hlavně že pije.
@xxprincesscz píše:
Nad 38 bych dávala čípek, je to lepší pokud má žaludek takhle dráždivý. A kdyztak po víkendu jít k doktorce. Ale s tím jídlem bych neřešila, holka třeba aspoň žvýkala rohlik nebo loupak, když neměla chuť na jídlo. Hlavně že pije.
Já bych teda oponovala, na 38.2 bych žádný čípek nedávala
Teda záleží, jak se dítě chová, ale cpát do něj za každou cenu léky, když to zas tak není potřeba mi přijde zbytečný ![]()
Naše malá (11mesicu) má za sebou šestou nemoc. Teploty 39,5 čtyři dny v kuse, pak vyrážka a za týden bylo po všem. Nurofen jahodový tedy jí chutná s tím jsme problém neměli, ale na moc jsem dávala Paralen 100 pro děti. Je to čípek, tím vyloučíte to zvracení. Ale nechutenství měla taky a ještě teď trochu bojujeme, akorát ona je fakt trpaslík má 7 kilo, takže se do ní snažím dostat celý den po troškách, aby nezhubla moc. Je tedy od 2 měsíců na UM a od 6 měsíců jedeme příkrmy. Kolem 9 měsíce mi začala odmítat mléko. Vypije ho jen v noci, takže baští jogurty a večer kaši s banánem, tu má ráda, abysme doplnili vápník atd. Jinak pije holt vodu a čaj. Takže bych se u vás vůbec neobávala. Teď je ještě fakt vedro a to nemá chuť k jídlu ani dospělej. ![]()
Jezis na zvysenou teplotu se NEDAVA Nurofen…
S kojenim proste vytrvej, nabizej, hledej polohu, ve ktere se nakoji, treba v polospanku nebo za chuze.
@pikola píše:
Já bych teda oponovala, na 38.2 bych žádný čípek nedávalaTeda záleží, jak se dítě chová, ale cpát do něj za každou cenu léky, když to zas tak není potřeba mi přijde zbytečný
Každý to dělá jinak, někdo dává už na 37.5, někdo nedá nic ani když má dítě 39. Já nad 38 dávám panadol nebo nurofen
ale záleží co je dítěti celkově, stejně paní pise, že už teploty nemá
Ahoj holky potřebovala bych poradit s naším problémem. Synovi jsou 9 m. A měl 2 noci zvýšenou teplotu 37.8 38.2°C, jenže sem mu zkoušela dávat sirup nurofen a hned jen co ucítí léky tak zvracení 😏dnes teploty už nemá ale nechce mi jíst bojím se o něj aby nebyl dehydratovaný, pití přijímá normálně jako po každé ale když dojde na kojení nebo na jídlo zvedá se mu žaludek, nemá někdo zkušenosti? U Dr jsem byla minulý pondělí a zajistila mu zánět průdušek myslíte že by teploty mohli souviset s tím? Ale určitě nás problém budou zoubky furt si dává ručičky do pusinky