Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Díky za pozornost ![]()
Ale ono to není daleko od pravdy.. moje skoro 3 měsíční dcera, když něco děla tak s takovou určitou agresi. Ať je to řev nebo i hra. Když třeba kope do sve oblíbené hračky na hrazdicce, tak má u toho vytresteny oči, celá je v napětí, extrémně se soustředí, silou kope a vydává u toho hlasitě zvuky. Je i jakoby v takové křeči. To vydrží dělat 10 minut a pak se rozplače, no rozeřve. Je to moje první dítě a nemám moc porovnání. Je tohle normální? Čím je starší a silnější, tím je to ve větší sile. Ona je celkove extrémně urvana, přes den spi hodně neklidně. Furt máchá rucickami. Říkám si, jestli nemá pocuchane nervy. Už od porodnice ji vše vyleka a je taková draždiva.
@Janadzus píše:
Díky za pozornostAle ono to není daleko od pravdy.. moje skoro 3 měsíční dcera, když něco děla tak s takovou určitou agresi. Ať je to řev nebo i hra. Když třeba kope do sve oblíbené hračky na hrazdicce, tak má u toho vytresteny oči, celá je v napětí, extrémně se soustředí, silou kope a vydává u toho hlasitě zvuky. Je i jakoby v takové křeči. To vydrží dělat 10 minut a pak se rozplače, no rozeřve. Je to moje první dítě a nemám moc porovnání. Je tohle normální? Čím je starší a silnější, tím je to ve větší sile. Ona je celkove extrémně urvana, přes den spi hodně neklidně. Furt máchá rucickami. Říkám si, jestli nemá pocuchane nervy. Už od porodnice ji vše vyleka a je taková draždiva.
Celá maminka!
Ty musíš být troll, protože bych musela napsat něco hodně vulgárního!
Nadpis mě celkem pobavil
. Takhle „agresivní“ mimino mám taky. Mělas vidět, jak ve svých 1,5m dal zabrat srstřičkám v nemocnici a jak si „agresivně“ sám vyrval sondičku na krmení z nosu
.
@ibis píše:? Takže když se ptám na něco s čím si nejsem jistá, tak bys byla hned vulgární? Proste mám o dceru strach. Občas má určitě záchvaty a celá se napne i nozicky, vytresti oči a skoro nedycha. Kvůli tomu se chci objednat na neurologii. A tohle mi proste také nepřijde úplně normální. Že do toho jde s takovou emoci, že u toho je takhle napnuta a pomalu zapomíná dýchat.
Ty musíš být troll, protože bych musela napsat něco hodně vulgárního!
@Janadzus píše: ? Takže když se ptám na něco s čím si nejsem jistá, tak bys byla hned vulgární? Proste mám o dceru strach. Občas má určitě záchvaty a celá se napne i nozicky, vytresti oči a skoro nedycha. Kvůli tomu se chci objednat na neurologii. A tohle mi proste také nepřijde úplně normální. Že do toho jde s takovou emoci, že u toho je takhle napnuta a pomalu zapomíná dýchat.
Ona se spíš soustředí na tu činnost asi. Zkonzultuj to s pediatrem.
@Capelucia píše:
Nadpis mě celkem pobavil. Takhle „agresivní“ mimino mám taky. Mělas vidět, jak ve svých 1,5m dal zabrat srstřičkám v nemocnici a jak si „agresivně“ sám vyrval sondičku na krmení z nosu
.
Nadpis byl samozřejmě z legrace
.. ale opravdu mi to přišlo, až je moc energická. Obzvlášť když se pak rozeřve a není k utišení. Jakoby ji to velmi nervovalo.
@jita22 píše:
Ježiš, prvomatka je vylekaná a tady zase samý kopnutí
Dekuji
@Janadzus píše: ? Takže když se ptám na něco s čím si nejsem jistá, tak bys byla hned vulgární? Proste mám o dceru strach. Občas má určitě záchvaty a celá se napne i nozicky, vytresti oči a skoro nedycha. Kvůli tomu se chci objednat na neurologii. A tohle mi proste také nepřijde úplně normální. Že do toho jde s takovou emoci, že u toho je takhle napnuta a pomalu zapomíná dýchat.
Od toho máš ale pediatra, se kterým můžeš a hlavně musíš řešit vše, s čím si nevíš rady, ne? Já ti řeknu, že je to úplně normální a někdo ti tu napíše, že ne. Takže co?
@Capelucia typický agresivní pacient co si tahá hadičky..prikurtovat a dávku tiapridalu na něj ![]()
Zakladatelko:máš normální miminko
moje děti obě hodně kopali nohama..pořád..v sedatku, ná zemi, v posteli, v leze na břiše, na zádech, ve vodě..prostě pořád…
@Janadzus píše:
Díky za pozornostAle ono to není daleko od pravdy.. moje skoro 3 měsíční dcera, když něco děla tak s takovou určitou agresi. Ať je to řev nebo i hra. Když třeba kope do sve oblíbené hračky na hrazdicce, tak má u toho vytresteny oči, celá je v napětí, extrémně se soustředí, silou kope a vydává u toho hlasitě zvuky. Je i jakoby v takové křeči. To vydrží dělat 10 minut a pak se rozplače, no rozeřve. Je to moje první dítě a nemám moc porovnání. Je tohle normální? Čím je starší a silnější, tím je to ve větší sile. Ona je celkove extrémně urvana, přes den spi hodně neklidně. Furt máchá rucickami. Říkám si, jestli nemá pocuchane nervy. Už od porodnice ji vše vyleka a je taková draždiva.
Jelikož je to několikáté diskuze o tom, že máš ukňourané miminko, konzultujte s dr a případně to řeš nějakým vyšetřením. Možná už se to mohlo řešit u dr dříve, když jsi psala, že ti dítě nevydrží ani v kočáru, ani v nositku. Může mít třeba nějaký zdravotní problém, proto často křičí ![]()
@jita22 píše:
Ježiš, prvomatka je vylekaná a tady zase samý kopnutí
Ježíš, ale od toho má pediatra a né anonymní fórum! ![]()