Doteková terapie

2
13.7.23 15:07

Doteková terapie

Ahoj!
Věnuji se tématu potížím kojenců, a to zejména pohybovým, a vlivem dotekové terapie, především pak kojeneckých masáží (čínská a japonská medicína, ne mainstreamové komerční metody!) a taky cvičení, třeba Vojtovce (jasně, děti u toho plačou, ale to je jak se zuby a pomáhá to! Z vlastní zkušenosti).

Jaké máte vy zkušenosti? Máte nějaký ověřený druh masáže kojenců? Nebo i starších dětí?

Jinak je třeba mít na paměti, že dotek může být „zraňující“, „zastrašující“ a „pečující“. Tak všem přeju hodně pečujících doteků od vás i vám!

PS: mohla bych vás ještě poprosit o vyplnění dotazníku na formulářích google? Moc moc díky!

Doteková terapie a její vliv na psychický a fyzický vývoj kojence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24777
13.7.23 15:39

Vojtovka luxusně funguje! jen jsem u toho brečela, musel to dělat manžel.. věděla jsem, že jim to pomáhá (silně nedonošená dvojčata od bezdomovkyně ), ale nedokázala jsem jim působit tu bolest.. každopádně dohnaly do 2 let věku úplně všechno a krásné zdravé holky, premiantky.. (nyní tedy šílená puberta, ale to je jiná kapitola)
obecně jsem přesvědčená, že doteky mají uzdravovací schopnost a dětem i partnerům i blízkým je jim nutno dát tolik, kolik chtějí a potřebují, pokud nám samotným to také dělám radost.. my se třeba i kolem 50 s kámoškama políbíme a s jednou se třeba držíme kolem pasu a i se pohladíme (nesexuálně) prostě proto, že se máme strašně moc přes 20 let rády a hodně pro sebe znamenáme..
Doteky dělají v životě strašně moc… a za mne čím víc, tím líp (ne s každým, že :mrgreen: v práci se to omezuje na podání ruky a max. pusa zleva zprava.. i to plácání po zadku jaxi vymizelo, sakra, mně se to v mládí celkem líbilo, ale tož je to minulé století a dnes se to nenosí :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14581
13.7.23 18:09

@Lucy75 já jsem teda cvičila s malým vojtovku a nepřišlo mi, ze bych mu tím působila bolest :think: spíše se mu nechtělo “pracovat”, a proto brecel si myslím. Není co by ho na tom mělo bolet :think: nejvíce jsme měli cvičit takové ty “sklapovačky bočmo” :lol: jako jsem si to pro sebe pojmenovala. Jakoze ho člověk položí na bok, pridrzi a zatlaci na bod, aby zapojil svalstvo a zvedl se a prekulil na bříško. Ani se prekulit nemusí, ale jde o tu snahu se tím bokem zvednout. Ale i další, bylo to všechno principiálně podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí