Nechce k tátovi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1318
11.1.15 20:50

Nechce k tátovi

Hezký nedělní večer maminky. Nejdu si sem dnes pro radu jako snad po sté, ale asi si taktrochu postěžovat.
Mám 4 letou dcerku, s jejím tátou nejsem asi 2 roky, ale rok mám přítele, se kterým čekáme rodinu a od června spolu bydlíme. Malá celou dobu na víkendy chodila ke svému tátovi moc ráda, těšila, pořád o něm mluvila.Ale na Vánoce u něj byla 4 noci a 5 dní a vrátila se jako vyměněná. Mému příteli, kterému do teď říkala strejdo začala říkat táto a ke svému pravému otci přestala chtít. Když ví, že je víkend kdy by k němu měla jít, tak spustí pláč, že nechce k tatínkovi…Snažíme se jí s přítelem oba horem, dolem vysvětlovat, že je to její taťka a má jí rád, že se mu poní stýská…
Nevěřím tomu, že by jínějak třeba ublížil, tomu nevěřím. Spíš si myslím že těch 5 dní na ní bylo zkrátka moc. Jenže mě to trápí a jsem z toho nešťastná. Dneska večer, když jí vracel, tak říkal že několikrát přes den plakala že chce domů a že se i v noci dvakrát vzbudila a plakala, že chce maminku.
Já pořád doufám, že se to zlomí a malá k němu zase bude chtít…Je tu nějaká maminka, co má podobnou zkušenost? Přítele malá miluje, hodně se jí věnuje, čte jí, pořád si hrají…Z jedné strany jsme rádi, že ho takhle vzala, ale z druhé strany je mi smutno, ževlastního tátu odmítá.
Omlouvám se za tento výlev, ale prostě to muselo ven :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1166
11.1.15 20:56

Asi to na ni bylo opravdu moc dlouho. Nešlo by se s chlapem domluvit, že by si ji prozatím nebral na noc, ale jen přes den? A třeba častěji, ale jen na par hodin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
11.1.15 20:58

A ptala ses jí? Vždyť má už čtyři roky. Moje čtyřletá už umí říct, co neche a proč to nechce, hezky mi to vysvětlí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
11.1.15 21:02

Tak tak, už by mohla vysvětlit, co ji trápí a mohla by to popsat. A s návrhem, jak tu padl, že by si ji bývalý partner mohl brát přes den, souhlasím. Prostě ji postupně naučit se vracet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
11.1.15 21:07

@Daduka @pannda to bohužel nejde, je řidič kamionu a malou si bere podle toho, kdy se vrací a většinou je to bohužel jen jednou za 14 na víkend. @BlueFairy jasně že jo, řekne mi že chce být doma s náma, že prostě k tátovi nechce. Víc mi k tomu neřekla a když sem se ptala jestli na ní byl někdo zlej nebo tak tak mi říkala že ne. Akdyž už teda je pár hodin před tím, než k němu má jít, tak si začne balit vše co si k němu vezme a celá natěšená mu kreslí obrázky atd… nerozumím jí v tomhle ani trochu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
11.1.15 21:08

Taky si myslím, že těch 5 dní na ni bylo prostě moc..Tak malé dítě prostě patří biologicky k matce. Není normální rozpad rodiny a není normální, aby v tomto věku pobývalo delší dobu jen s otcem, případně s jeho novou rodinou. I kdyby to bylo v úplné rodině, maminka byla třeba v nemocnici a dítě s tatínkem a babičkou, dítěti se prostě stýskat bude. Ale nepoznamená ho to tolik jako tyto „šoky“.
Taky bych se snažila domluvit s chlapem, jestli by si ji nemohl brát jen na jednu noc, nebo ji vídat jen přes den, než k němu sama zase bude chtít. Problém bývají ty Vánoce a prázdniny, to jsou většinou rozsudky upraveny jinak než běžný styk.Pro většinu dětí je to náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
11.1.15 21:09
@kerrankin píše:
A kdy bude mimino? Není to spíš tím, že si uvědomila, že jí přibude sourozenec, a cítí se ohrožená? Tudíž spíš nechce pryč od tebe, než že by nechtěla k tátovi…?
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
11.1.15 21:16

@kerrankin malá dětičky miluje a na brášku se hrozně těš. Už teď jí zapojujeme, jezdí s náma po utz, genetikách, do rizikové poradny…Bříško mi pořád pusinkuje, bráškovi vypráví pohádky, ráno když se vzbudí první přeje dobré ráno bříšku a pak teprve nám nebo mě. Když jsem hlídala miminko větnámka, tak ho úplně zbožňovala a nažárlila…Tohle bylo tak nějak první co nás napadlo, ale v tomhle problém nějak nevidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
11.1.15 21:30
@petrusepetrus píše:
@kerrankin malá dětičky miluje a na brášku se hrozně těš. Už teď jí zapojujeme, jezdí s náma po utz, genetikách, do rizikové poradny…Bříško mi pořád pusinkuje, bráškovi vypráví pohádky, ráno když se vzbudí první přeje dobré ráno bříšku a pak teprve nám nebo mě. Když jsem hlídala miminko větnámka, tak ho úplně zbožňovala a nažárlila…Tohle bylo tak nějak první co nás napadlo, ale v tomhle problém nějak nevidím

já uvažovala podobně jako @kerrankin
u nás se to objevilo podobně, když jsme si pořídili kočičku :lol:. Prostě od ní nechtěla, ale to jsme z ní dostali až později.

Na rozdíl od ostatních si nemyslím, že je v tomhle věku 5dní s otcem nějak moc. není to přece cizí člověk, ale táta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí