Nechce kakat do nočníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7021
26.8.16 13:23

Malej ze začátku kakal na nočník tak že jsem ho měla čelem proti sobě na klíně - na roztažených nohou a byl ve vzduchu nad nočníkem. Jeden čas ho to asi bolelo a taky je občas pro ně změna tlačit ve stoje a pak najednou v sedě.
Takže takhle kakal asi týden a pak jednou běžel sám a odtý doby začal tak chodit pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13428
26.8.16 13:33

@mikkeilla no mě taky tátova manželka řekla, že mu plínu prostě nedá a nedala. Já na jaře taky zkusila mu plenu nedat. Vydržela jsem týden a pak to vzdala. Týden nekakal a pak se z toho jak to nemohl vydržet pokakal do postele. Od té doby bylo asi 14 dní katastrofálních kdy nechtěl ani na záchod, ani na nočník, ale už ani do té plenky. Vždy to tak 3 dny držel a pak jsme celý den lítali mezi záchodem, nočníkem a plenkou až se konečně vykakal do plenky. Po této zkušenosti jsem řekla, že už tohle zkoušet nebudu a byla jsem ráda, když se vrátil k plenkám a přestalo to peklo. I se kvůli tomu jednou pokakal ve školce. Tak jsem si tenkrát řekla, že než mu dělat ještě větší blok tak prostě počkám až k tomu dojde sám. U mě taky v rodině neměli moc pochopení. Hlavně u tatky. mamča ta to vzala tak jak to bylo a plenku mu bez problému dávala. Njn naši rodiče jsou ze svého mládí kdy nás měli zvyklí, že my jsme byli bez plen hodně brzy většina a proto tohle nechápou nebo spíš chápat nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.8.16 13:39

@mikkeilla Pokud kaká do pleny, dej jí na kakání plenu a víc neřeš. Okolí pouštěj jedním uchem tam, druhým ven… Až Ti malá kakat přestane z toho nátlaku úplně, oni to řešit nebudou. Peklem si potom budeš procházet jenom ty. ;) Školku bych vůbec neřešila, takové děti si kakání nechávají zásadně na doma. Plenu časem sama odloží.

Řešila jsem šílené problémy s vyprazdňováním u staršího dítka. Byl to 1,5 rok totálního očistce a pekla, které bych nepřála ani nejhoršímu nepříteli. Proto jsem u mladšího synka byla sakra opatrná a nechala to všechno na něm. Po odplenkování kakal ještě 3/4 roku do pleny. Neřešila jsem, jen jsem se vždycky zeptala, jestli to nechce zkusit na nočník. Nechtěl. Nenutila jsem, dala jsem vždy plenu. Jednoho dne sedl sám od sebe na nočník s tím, že jde kakat. Od té doby naprosto bez problémů. Došel si k tomu. Bez nátlaku, bez problémů, bez psychické zácpy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13428
26.8.16 13:43

@Fima teda rok a půl to muselo být šílený. Mě stačilo těch 14 dní kdy se seknul a byl to děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.8.16 14:01

@Pekoni Bylo. 1,5 roku jsem se máchala v ho… od rána až do večera. Protože z toho že dítě nekakalo vůbec, byly samozřejmě další a další problémy. Rekord máme v 3 týdenním nekakání. Bylo to strašný období. Co bych za to tenkrát dala, kdyby mi dítě kadilo aspoň někam. Za plenu bych skákala radostí do stropu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
26.8.16 14:05

Nečetla jsem odpovědi, ale měli jsme podobný problém, nakonec zabralo kakání venku, to jí nevadilo. Nosila jsem s sebou pytlík, sebrala jak po pejskovi… jen jsme vylezli ven museli jsme kakat. Do měsíce zvládla i na nočník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
7.7.22 08:40

@Fima A v kolika letech se to tedy povedlo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze