Nechce kakat do nočníku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nechce kakat do nočníku
Zdravím všechny,máme dost vážný problém a potřebovala bych poradit.Mám tříletou dceru,která měla vždycky problém se stolicí,dokonce trpěla dlouho zácpama a to bylo šílene,z toho jsme se nakonec vymanili,začla pravidelně každý den kakat,jenže jenom do plíny…Nechala jsem ji dva měsíce,ať se naučí té pravidelnosti,hlavně žádné zácpy!Teď chci,aby začla kakat do nočníku,vysvětluju,slibuju,dokonce zakazuju,protože jsem zoufalá,ona tam jen sedí s brekem a nic..bojím se,že opět spadnem do zácpy,ale zas už nechci polevit.Nevím,z čeho se jí vytvořil takový blok.Čůrat chodí naprosto v pohodě na nočník,plínu ma jen na noc..prosím,poraďte mi,jak ji naučit chodit na ten nočník..je už dost velká na to,aby to zvládala.Nejde to ani po dobrém,ani po zlém.Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
a nepomohlo by, ze by chodila uz na normalni zachod jako´velka holka´? se stupatkem a specialnim sedatkem by to urcite zvladla. ve trech letech uz spousta deti nechodi na nocnik. treba by ji to tak nestresovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel ani na velkáý záchod to nejde,kravál,hysterické záchvaty,hrůza a přitom když jsme někde na návtěvě,v pohodě chodí na velký záchod čůrat…jsem bezradná
- Citovat
- Upravit
kakani
Ahoj, my jsme na tom uplne stejne, NAtalce budou v listopadu tri a nechce kakat. Zadrzuje to dokud to jde, nekdy i ctyri dny, patej uz to nezadrzi a vykaka se. Dostali jsme od dr sirup lactulozu, kdyz jsem ji to davala 14 dni, mela pak tri dny prujem, nez to ze sebe vsechhno dostala, a cely tri dny chodila krasne na zachod, nebo na nocnik. Jak se ji zrovna chtelo. Tak jsem si myslela, ze je po problemech. Jenomze prujem prestal, Natalka se jeste parkrat vykakala na zachod a ted jsme tam kde jdsme byli. Ten sirup ji uz davat nechcu, protoze mi ji bylo hrozne lito, jak mela krece v brisku, takze cekam, po peti dnech se nekde schova a bud do plinky, nebo do kalhotek… Taky nevm co s tim. Slibuju, vyhrozuju, nadavam, … a nic. Kdyz ju dam na zachod, tak krici, ze si lidi v baraku musijou myslet, ze ju zabijim, takze zase radsi cekam, jenom aby se vykakala, utiram louzicky, protoze jak tlaci, tak se pocurava a cekam, ze se to snad upravi samo. Nekde jsem ale cetla, ze to je psychickej blok, kterej muze trvat az do skolniho veku, tak snad neee. Nejak moc jsem se rozepsala, takze koncim a kdybys mela nejakej napad, nebo radu, dej vedet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,máme 2 roky a kousek a řešíme tento problém taky
,malá nočník nechce,tak čůrání zvládá na velký záchod s malým prkýnkem a stupátkem,ale to kakání…
S pravidelností problém nemáme,chodí 1× denně velký obrbob.Ze začátku do plíny,teď jsme bez plín,tak do kalhotek.Asi měsíc jí to nevadilo,že je má pokakané,ale teď se asi blejská na lepší časy
,venku si sama,hlavně SAMA stáhne kalhotky a vyčůrá se a dokonce se i takhle vykakala.Teď to na ní i poznám,tak jí venku stáhnu kalhoty a kalhotky a ona se vykaká,máme velkou zahradu a za zahradou pole,tak tam to nevadí,ale při návštěvách města docela trnu,mám s sebou projistotu plínu a už vůbec nevím,jak to budeme řešit v třeskutých mrazech,mladá se u toho musí i proběhnout,a pak mi radostně zahulajzňá mamikóóó,TAAAAM!!!
Tak jsem zvědavá,co poradí ostatní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak to je presne nas pripad. Syn od dvou let bez plin pres den, ale kakani si vzdy nechaval do vecerni pliny.Kdyz jsme ho zacali motivovat na kakani na nocnik - sliby, sladkosti, odmeny,darky, vyhruzky - jedinym efektem byla i 14 denni zacpa. Jakmile to na nej prislo, tak to zarazil a bylo s nim k nevydrzeni.
Tak jsem to nechala zas na chvili byt a on opet kadil do pliny.
Pred 2 mesici jsem se rozhodla,ze uz je dost velky a bude proste bez pliny i na noc a zacne normalne chodit na nocnik. Takze jsem koupila laktulozu, Probion lactibacilusy, zasobu jogurtu a zacli jsme. Dva dny zacpa a pak jsme ho proste porvali, drzeli ho nad nocnikem i 10 minut, samozrejme rval,kopal,jecel,kvicel , my ruce jako kulturisti ale vzdÿ se vykakal. Meli jsme takovy uchyt, ze jsme ho drzeli pod koleny a to ho dost nutilo tlacit i kdyz nechtel…no a najednou po 3 tydnech sel sam. Z niceho nic. Zjistil ze to umi, ze to jde a ze to neboli. Hura hura hura,,,
Mysleli jsme ze mame vyhrano a odjeli na tri dny dovolenou, kde samozrejme nekadil vubec - asi zmena prostredi - a po navratu domu to zacalo na novo. Brek,kvikot, kakat nebude i dkyz trpel jako zvire. Takze jsme opet v procesu horka vana,vytahnout a proste to z nej vytlacit a dnes jsme ho proste na tom nocniku udrzeli 30 minut, sedel tam sam,jen jsme ho nenechali odejit a vykakal se sam…tak doufam, ze do tydne si vzpomene ze to uz mel a uz to bude naporad.
Cim to vznika nevim, ale je to silene takze vsecky rodice s tim bojujici opravdu uprimne lituju.
Drzim palce. Nat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už jsem to zase vzdala,drželi jsme ji na nočníku asi 45 minut,hráli s ní pexeso,četli ji,jen když už se jí chtělo kakat,začla šíííleně řvát,zvedat se,hrůzostrašně vyvádět,nějak jsem to nezvládla,pustila ji,dala jí zas tu plínu,ona se vykadila během minuty…asi jsem neměla polevit,jenže jsem teď podruhé těhotná a nějak ty scény nezvládám
.Takže zkusíme zas někdy později,ale nevidím to dobře..ještě se zkusím poptat Dr.co mi k tomu řekne a budu doufat,že se v dcerce něco zlomí samo…tak vám všem držím palce a když na něco příjdu,písnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my s tím problémy zatím nemáme a doufám, že mít nebudeme. Já bych ale zkusila buď kakat s ní - já na záchodě a ona na nočníku - ať vidí, že se nemá čeho bát nebo se za co stydět. A nebo bych jí nechala v klidu osamotě na nočníku nebo na záchodě - až uděláš bobek, tak zavolej. Já bych se asi taky nevykadila, kdyby si se mnou někdo chtěl hrát pexeso ![]()
Jinak jsem slyšela o té lacktuloze, že je návyková - střeva zleniví a pak se chodí na záchod ještě hůř, tak bych s ní byla opatrná. Držim palečky, ať máte brzy po problému. Lucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my už jsme zkoušeli všechno,ať je sama nebo i když jakože kadíme s ní,dokonce má druhý nočník a v tom je posazený její nej medvídek,ten kaká taky,ovšem,všechno je na prd…a pexeso jsme museli hrát,abychom ji zbavili záchvatu pláče a abychom ji na tom nočníku aspoň udrželi
,ale stejně je to všechno k ničemu..ach jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, potřebuji poradit. Už jsem opravdu na nervy. Dcera 3 roky nastupuje za týden do školky a odmítá se mi vykakat do nočníku nebo záchodu. Sama se mi vyčůrá, tam problém není žádný, ale jakmile přijde na kakání nebo aspoň na to aby zkusila zatlačit, tak je to horor. Začně brečet, vztekat se, prosí mě až mě z toho molí srdíčko, ale…Jako menší měla problémy se zácpou a občas to bylo něco, než něco vytlačila, ale myslím, že v tom problém nebude.Do plíny se teď vykadí bez problémů, jen mi v tomhle případě bojkotuje nočník. Už nevím co mám dělat. Jestli to nechat být až si řekne sama a dávat jí plínu vždy až příjde domů ze školky. Už jsem to zkoušela po dobrém i po zlém a opravdu už prostě nevím.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mikkeilla píše:
Maminky, potřebuji poradit. Už jsem opravdu na nervy. Dcera 3 roky nastupuje za týden do školky a odmítá se mi vykakat do nočníku nebo záchodu. Sama se mi vyčůrá, tam problém není žádný, ale jakmile přijde na kakání nebo aspoň na to aby zkusila zatlačit, tak je to horor. Začně brečet, vztekat se, prosí mě až mě z toho molí srdíčko, ale…Jako menší měla problémy se zácpou a občas to bylo něco, než něco vytlačila, ale myslím, že v tom problém nebude.Do plíny se teď vykadí bez problémů, jen mi v tomhle případě bojkotuje nočník. Už nevím co mám dělat. Jestli to nechat být až si řekne sama a dávat jí plínu vždy až příjde domů ze školky. Už jsem to zkoušela po dobrém i po zlém a opravdu už prostě nevím..
Neporadím, jen ti chci říct, že v tom nejsi sama. Taky za týden do školky, před časem trpěla na zácpu, kadí vždy jen do plínky - o tu si řekne. Jak přes kopírák, jen té naší je 2 a 3/4 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mikkeilla nech to být a počkej až sama bude chtít. Syn taky dlouho nechtěl kakat na nočník ani záchod, jen do plenky. Zkoušela jsem vše, po dobrém, po zlém. Nic nepomohlo. Slíbili jsme mu i oblíbené mašinky na vláčkodráhu. Nic. Slíbil i děda. Nic. Byla jsem s nim i u dr. Ten mi řekl, že je to psychický blok, ale žen to časem přejde. Už měl prý pár takových dětí a vždy se to srovnalo. A měl pravdu. Ani ne do dvou měsíců to překonal u babičky a dědy na prázdninách. Takovou radost mě, když mi to hlásil
Děda mu to vysvětlil asi po chlapsku nevim. A se školkou se neboj. Tyhle děti si kakání nechávají na doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mikkeilla bylo to ted v létě, měsíc před čtvrtýma narozeninama.
Vím jaký je to boj a do toho poslouchat řeči okolí, že už je velkej, že má blok atd atd. I jsem se dozvěděla, že když u babičky a dědy to šlo tak jsem ho to měla učit už dávno
Nechápu. Já ho to učila, zkoušela jsem vše, ale nepomohlo nic. Jen čas a možná i to, že jsem to po něm nechtěla najednou já a nebyla jsem u toho já, ale někdo jiný. No ti co to nezažili vůbec nevědí jaký to je a že to není tím, že by na to člověk kašlal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pekoni Přesně..U babičky a dědy se to už párkrát povedlo a začali mi předhazovat, že u nich to jde bez problémů atd…Jenže u nich to bylo taky tak, že tchán jí prostě tu plínku nedal, že až bude opravdu chtít, tak si půjde na nočník a basta. A pak mi téměř vždy když jí hlídal, volal že to je hrozný, že brečí protože jí bolí bříško. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, muj prcek začal chodit do školky ve 2 a pul. měl problém s čůraním (když byl beze mně tak se počural do kalhot) a chci vám jen říct, nebojte, ve školce budou v kolektivu a okoukaj to. Hlavně žádné násilí, tím se ještě víc bloknou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit