Nechce moc jíst - 20 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nechce moc jíst - 20 měsíců
Ahoj:)
Chtěla jsem se zeptat na Vaše názory.
Malá má 20 měsíců, je velmi velmi živé dítě, ale strašně málo jí.
Na snídani nesní ani půl krajíčku chleba, když se zadaří tak půl jogurtu (Matylda atd.), na oběd sní taky trochu čehokoliv, odpoledne to teda dohání ovoce (sní třeba 3 meruňky), pár kukuřičných lupínek, max. palačinku nebo tak.
Takže večer ji dávám do postýlky flašku s mlíkem, aby měla aspoň něco.
Asi před 2 týdny jsme byli v nemocnici na kapačkách, protože hrozně zvracela a tam jsem jí musela pořád převažovat a když jsme tam nastupovali tak měla 9,30 nebo tak nějak a při odchodu 8,80 ![]()
Na rok a půl prohlídce se to doktorovi moc nezdálo, tak nás pozval na převážení 12.8 a už teď mám strach, protože si myslím že spíš zase zhubla..
V roce měla 9,30 v roce a půl 9,60.
Jinak bych řekla že vypadá spokojeně (jen má hrozně hubené ruce a nohy a hrozně vypouklé břicho), je velice šikovná, všemu rozumí, krásně sama papá, nemá plínky přes den, pomalu začíná spojovat slova, je fakt šikovná, jenom ta její váha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Asi bych to nehrotila. Možná nabízet jídlo častěji. Chleba na kousky s ovocem zeleninou a jen dát před ni, upozornit ji, že si může vzít a nechat to na ni, třeba si pár krát vezme sama. Nebo UM dát 2× za den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím, náš kluk má 8350g a 17 měsíců a nikdo nic s váhou nehrotí a ani mě teda nijak extra hubenej nepřijde. Na kapačkách byla kvůli zvracení častnýmu, ne kvůli váze, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, kvůli dehydrataci, ale sama dr. na dětským právě říkala, jestli to její pediatr řeší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soleile píše:
Jojo, kvůli dehydrataci, ale sama dr. na dětským právě říkala, jestli to její pediatr řeší
tak to nevím, náš ve 20 měsících určitě 8,8kg mít nebude a neřeší to nikdo
ale je fakt, že spí víc jak tvoje holčička. Tak se ho na to zeptej? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako kdyby jsi psala naší holce. Má 27měsíců a už konečně něco přes 10,5Kg. Příští týden jdeme k dr. ať jí alespoň udělá rozbor krve jestli má vše ok.
Náš jídelníček:
k snídaní jsem ráda když s ní půl rohlíku
k svačině třeba matylda a nějaké ovoce - vše jí pouze když má náladu
k obědu hlavně polívky když si dá 5× do pusy je to oběd a jsem spokojená
svačina a večeře to samé co dopoledne
a před spaním 200ml UM
někdy se tak vyhladoví, že je z ní cítit aceton, jak už jede jen na cukry…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krystal86 ahoj, můžu se něco zeptat, jestli budeš vědět? Čím je to, že je z děcka cítit aceton? Našemu byl teď taky, měl naměřené velké množství acetonu z moči. Doktorka mi jen řekla, že to může být, že může mít střevní chřipku… z čeho dál to teda může být?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá je taky nejedlík, v 18 měs. měla 85cm a 11kg
K snídani si dá 180ml UM, dopoledne si kousne tak jednou do buchty nebo rohliku, k obědu sní zhruba 5 lziček brambory+maso a pak až večer si dá zase UM.
Ovoce a zeleninu nejí vůbec, snažím se nabízet krupky, rohlík, brumika…vždy si to jen olizne nebo si max.1 kousne
V noci se budí 1-2 na mlíko takže tu váhu připisuju tomu, že to dohání tím mlikem.
Ještě jsem vypozorovala, že pokud ji krmí kdokoliv jiný než já tak je to o dost lepší
Jakmile mě vidí tak přestává jíst, dost mě to štve. Známí tvrdí, že když je malá se mnou tak je i víc roztěkaná a zlobivější… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dani24687
já u dcery cítím aceton z pusy takže ze žaludku. Když byla hospitalizovaná kvůli dehydrataci v nemocnici, tak doktorka říkala, že tělo už nemá co spalovat, tak spaluje cukr. Přesto jí udělali testy na cukrovku a tu nemá. Ale teď nevím, zda by ta cukrovka s tím mohla souviset.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit