Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jéé,už jsem málem na tohle téma založila diskuzi. a ona tu už je!
Máme taky velký problém s pitím,přes léto to šlo,ale musela jsem nabízet pití každou chvilku,bála jsem se aby nebyl dehydrovaný,protože nepije,ale ucucává… ated přes den taky,ráno mlíko vypije čtvrtku nebo půlku a pak už nechce
,dřív vypil láhev a řval že už není a ted tohle a přes den ucucává ředěný štávy,to je to jediné co aspon trošku pije,jinak do něj nic nedostanu.A večer má taky na dobrou noc mlíko a to vypije celou láhev bez problému.
nevíte někdo co stím???
Ach jo, dneska už mi nevypila ani dost mlíka
večer 120 kaše, v noci 160 UM a ráno 90 UM
![]()
Markit.Hl píše:
Ach jo, dneska už mi nevypila ani dost mlíkavečer 120 kaše, v noci 160 UM a ráno 90 UM
![]()
![]()
Mě 2× bojkotoval kojení při zubech, protože flašku ani za nic, tak jsem regulérně počkala až usne a dala mu odstříkané MM e spánku. Je to reflex, vysosnul to hned. Vždycky 150 dopoledne, odpoledne a 2× v noci, po 4 dnech se to srovnalo. Zjišťovala jsem - krátkodobě z hlediska hydratace stačí 500ml, z hledika energie to je asi málo, ale na to jsem kašlala, protože si to s jeho váhou mohu dovolit. Takže pokud by nevypila to minimum, najela bych na mlíko e spánku.
při tom, jak byla Káťa nezvykle mrzutá a plakala a dokonce po delší době dopoledne usnula to asi zoubky budou. Nestihla jsem se kouknout než usnula, uspala mi ji Kristýnka.
Co se energie týká, Katka má docela dost velký výdaj… a pěkně papá, jen pít nechce
A při 7 kg v 8 měsících… ![]()
neczuz píše:momi33 píše:Jasně. U nás je to vždycky - průjem, nepije, je protivný jak noc a nejí obědy. A na závěr vyleze zub a zase še při starém - kadí jednou denně ráno, sežere na co přide, vypije 2 flašky denně a furt se směje.
Ahoj,my jsme měli přechodné období,kdy malej pil,ale teď posledních pár dní je to zas hroznýHrneček odstrkuje,vzteká se.UM má teď 3× denně,1× denně kojím,ale je to asi spíš takové dudlání.Roste mu stolička,má nateklé dásničky,může to být tím?
Jééé,takové dítě bych chtěla mít
![]()
momi33 píše:neczuz píše:Jééé,takové dítě bych chtěla mítmomi33 píše:Jasně. U nás je to vždycky - průjem, nepije, je protivný jak noc a nejí obědy. A na závěr vyleze zub a zase še při starém - kadí jednou denně ráno, sežere na co přide, vypije 2 flašky denně a furt se směje.
Ahoj,my jsme měli přechodné období,kdy malej pil,ale teď posledních pár dní je to zas hroznýHrneček odstrkuje,vzteká se.UM má teď 3× denně,1× denně kojím,ale je to asi spíš takové dudlání.Roste mu stolička,má nateklé dásničky,může to být tím?
![]()
Akorát to období růstu zubů převažuje nad nerostenim. Každý zub se vleče 2-3 týdny. Má jich od 7mi měsíců devět, tak si počti, kolik těch normálních týdnů bylo. ![]()
Tak mě náš prcek taky nechce pít.Od narození bylo krmení spíš malej horor,pořád sem musela vymejšlet nějaky nový fígle aby bumbal mlíčko.Měl teda i pár světlejších okamžiků kdy to šlo jako po másle,ale těch bylo fakt málo-většinou se u pití vztekal.Teď je mu 10 měsíců a mlíko pijeme jedině ve spánku už asi tak 2 měsíce-dostanu do něj denně asi tak 750ml.A jiný tekutiny odmítá úplně.Za bdělýho stavu prostě do pusy flašku nevezme.Zkoušela jsem pítka,hrnečky,všechny možný druhy pití a prostě nic,ani na lžičce.Někdy už jsem z toho byla tak hotová,že když jsem venku viděla ještě menší mimča jak krásně bumbaj všechno možný až se mi z toho chtělo brečet.Sama sebe uklidňuju tím,že by snad dobrovolně žížní neumřel.A čekám že se to jednoho dne zlomí a bude z něj velkej pijan.On má teda i někdy takový výstřelky že si usmyslí,že jde spát hladovej a nic s ním proste nenadělám postaví si hlavu a nic do něj před spaním nedostanu.Přitom nebýt těch problému s pitím tak je to tak pohodový usměvavý miminko-teda až na oblíkání,to je u nás taky velkej boj,řve u toho jako bych ho vraždila,kope,mlátí kolem sebe a utíká