Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak ji tam nedávej
o co jde, pokud ti to tak vyhovuje a ona po tom vyloženě netouží, tak není důvod ji dávat do školky. A nějaký další maminka ti možná v duchu poděkuji, protože třeba se díky tomu její dítko do školky dostane a ona bude moct jít do práce.
Ahoj, naprosto te chapu- a na to jednoducha rada- tak ji tam nedavej! Vzdyt je jeste mala a pokud ji muzes mit doma, tak proc ne? KOlektivu si jeste uzije az az, navic ma doma brachu a urcite chodite ven a vidate i jine deti…
A to ti ji do školky vezmou??? No tak ji tam nedávej, však do školky může nastoupit až za rok, to jí prospěje taky ![]()
neporadím, včera mě napadlo totéž, že pokud by náhodou vzali moje dvojčata příští rok - teď 6.1 jim byly dva, takže letos k zápisu je zbytečnost - vzali, že když bych byla doma ještě rok s miminem, že nevím, jestli bych je tam chtěla dávat. Já mám na školku opravdu ošklivé vzpomínky…
Pokud nemáš vyloženě důvod, jako třeba návrat do práce, tak ji tam nedávej
povinný je akorát poslední předškolní rok a přesně jak píšou holky......umožníš tím jiné mamince, aby tam dostala svoje dítko ![]()
tak jí tam nedávej a dej jí tam za rok
záleží na tobě není poviností dát dítě do školky ve 3 letech , osobně taky přemýšlím,že dám syna do školky až ve 4 letech , sice už chodím do práce,ale brzy snad příjde nový potomek tak když už budu doma proč dávat dítě do školky,ale to vše ukáže čas - třeba za rok a půl bude jinak ![]()
tak jí tam nedávej
nemusí nutně jít ve 3 letech, počkej až jí budou 4 a pak společně s bráškou můžou jít, třeba ti to bude vyhovovat víc
s tím, že děti rostou neuděláš nic, ale vím jak se cítíš, mě šel starší letos do školy a obulela jsem to jak želva
nebo jí dej jen na pár dní v týdnu, nevím tedy jak je to u vás ve školce, to asi záleží na domluvě ![]()
Než jsem si přečetla tvoji poslední větu, tak jsem ti chtěla poradit pořízení dalšího dítěte.
No ale to už máš…
Tak pak už snad: nedávej ji tam? Kdo nebo co tě nutí? Dej ji až za rok a můžou jít zaráz spolu. ![]()
Btw, takto jsem šla do školky já, byly mi 4, bráchovi 3, máma šla do práce. Začali jsme chodit zaráz spolu, každý do jiné třídy (on do maláčů já do středňáčů). Ale můžu ti říct, že brácha byl ve školce naprosto v pohodě, ale já ráno řvala…
No ale to bude spíš povahou, než věkem… ![]()
jinak až budu muset do práce, tak se budu modlit, aby je vzali … ale stejně nadšená nebudu… já chci sice samostatné kluky a nejsou na mně závislí vůbec.. když odcházím tak mi řeknou papaá ahoj, zasmějí se a nazdar
, ale tím jim vlastně skončí to největší dětství, pak už s nimi nikdy tolik nebudu
Příspěvek upraven 16.01.12 v 14:44
Já moc nechápu jak hrozně prospěje tříletému dítěti to, že půjde do školky????
Pokud bych nemusela, tak bych tříleté dítě do školky nedávala
Myslím, že kolektivu ve školce si ještě užije další dva roky dosytosti. Navíc pokud má doma sourozence, tak se nudit nebude.
byron píše:
Já moc nechápu jak hrozně prospěje tříletému dítěti to, že půjde do školky????
mě napadlo jen to, že nachytá nemoce a bude se moct vyležet, dokud je máma doma a tak si nebude muset brát neustále paragraf
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahojte, potřebovala bych možná poradit, možná se jen vypsat, protože mě tyto myšlenky napadají čím dál více. Dcera bude mít v červnu 3 roky, na jaře nás čeká zápis do školky. Takže teoreticky by měla jít asi od září do školky. Jenže mně se nechce ji tam dávat, to je můj problém. Vím, že teď napíšete, že jí to prospěje, že přijde mezi děti, to já vím taky, ale jaksi se s tím neumím vyrovnat, že ta moje holčička už je velká a bude beze mně a já bez ní, bude mi mooc smutno. Samozřejmě jsou situace, kdy si v duchu říkám, že jí to tam prospěje, ale kudy chodím, tak na to myslím. A nemůžu se toho zbavit. Poraďte mi něco!!!!!!!

Ještě mám mladšího syna, tomu budou v létě 2 roky.