Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, mam dvoumesicni holcicku, kterou. Jsem od tri tydnu zacala bohuzel prkrmovat nutrilonem, protoze ji me mliko nestacilo. Nicmene v kojen jsme pokracovalz dal, pred kazdym krmeni tak deset az patnact minut. Zacaly ji trapit prdy, tak jsme nasadili s muzem ty priserne drahy svycarsky kapky. Po nich nebo jestli je to jen shoda casu najednou tolik nekaka, spis tak jednou za dva dny. Prdy ma porad, ale rekla bych mene, Jenze posledni tyden mi dela to, ze po te nasi obvykle dobe kojeni usne a nechce flasku, pak se vzbudi logicky po kratsi dopbe a ma hlad. Taky najednou daleko vic cura, tolik plinek jsem pocuranych u ni neznala. Je mozne, ze se mi mliko upravilo, eventuelne, ze je dcera silnejsi, ma vetsi tah a vytahne si mlika tolik, ze pak nepotrebuje?
A jak přibírá? Myslím, že je to možné, zkuste přikrmování odbourat, jestli přiměřeně přibírá. Pokud má hodně mokrých plenek, vypadá to nadějně, asi opravdu vypije víc mléka od tebe.
Ahoj,
to vypadá, že v těch třech týdnech proběhl růstový spurt (běžné jsou kolem 3 a 6 týdnů, a pak 3 a 6 měsíců). Spočívá to v tom, že miminko najednou hodně rychle vyroste a potřebuje víc mlíka, a těle matky to pár dní trvá, než se toho mléka začne tvořit víc, a dítě je v tomto období uplakané a chce kojit třeba i každou hodinu a zdá se, že je mléka málo. Přikrmovat by se právě nemělo.
Nicméně, vypadá to, že i přes příkrmy se ti mléka začalo tvořit dost, takže bych to brala jako pozitivní zprávu
Pokud přibývá, tak jen koj, čůrání by odpovídalo tomu, že mléka je dost.
Je normální, že jen kojené děti chtějí jíst častěji než ty na UM, jak často chce teď holčička kojit?
@kucerat my přikrmovali od narození a najednou v jeho 4 měsících mi začal dělat to stejný. 14 dní jsem z toho byla špatná, že nechce papat a pak jsem zjistitla že mu to stačí, najednou jsem se ve 4 měsících rozkojila. A kojím doteď, nedávno měl rok
. Nejvíc mlíka jsem měla když mu bylo asi 7 měsíců, to jsem dokonce musela odsávat do úlevy. To jsem ani po porodu nezažila.
Pribirame krasne tak optimalne ani moc ani malo, vazne to asi vypada, ze se mi zlepsilo mliko a bude jto lepsi. Ja prikrmy nechtela, ale delala hrozny veci, kojila jisem po hodine hodinu treba a stejne rveala hlady nedalo se to