Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj zeny, mam 14 mesicniho syna, chtela bych pomalu prestat kojit, uz toho mleka tolik nemam a syn si navic parkrat cucne a dost, takze toho stejne moc nevypije. Celkove moc nevypije,500 ml za den je u nej az dost
@budgielady Jakékoliv jiné mléčné výrobky, mléčné kaše…klidně i normální mléko, jinak ještě bych to zkoušela, kojené děti to tak mívají, ale nakonec se většinou na nějaké UM chytnou.
Nadpis je nechce um - jídelníček?!?:) my měli stejně, nabízela jsem um, mlíko, kakao, kde co. nechtěl nic. ptala jsem se doktorky. ta řekla, že pokud mléčnou dávku nahradim jinak, není to problém. tedy dopol jogurt a večer třeba mléčná kaše. tak jsem to tak udělala. syn asi po měsíci začal pít Caro - z mlíka. prostě když už to mlíko potřeboval, tak si řekl…
Já přestala obě děti kojit ve 13 měsících, dcera nakonec vzala banánový sunar, syn vubec um nechtěl. Ji hodně sýry, jogurty a pod. má 2× denně, občas kakao, má rad sýry, pom. máslomáslo.
@budgielady : 500 ml za den je v pohodě, tolik mi teď průměrně za den vypijou oba jak 4,5 léta, tak 2 lety. Já třeba vypiju tak 1 l denně. Nemusí ti hned vypít 2 litry denně. Každý ma jinou potřebu tekutin. A do tekutin se počítají i polévky, stává v ovoci
.
Tak koukam, ze se mi tu dotaz nenapsal cely
.. Dotaz byl, cim tedy kdyz MM ani UM nechce, cim ho v jidelnicku nahradit, nektere z vas pochopily
. Ted jsem mu opet zkusila udelat UMba trosku pije, jenze nez by to vypil cele 200 ml mel by to studene a ohrivat se to myslim znovu nemuze, ze? Vypil za pul hodiny ted 50 ml a do toho teda mel piskoty a trochu presnidavky..
Co zkusit obilné mléko? http://www.jimejinak.cz/…pro-kojence/
@budgielady Studené nevadí, ohřívat by se nemělo…ale taky se to asi nezblázní (tím se spíš myslí neohřívat za několik hodin). Naše malá měla období kdy jiné než studené nechtěla, teď zase hodně teplé…Ve 14měsících už není takový problém mléko nahradit jinými mléčnými výrobky.
@omites Nic proti obilnému mléku, ale myslím, že zakladatelka se ptá, jak nahradit mateřské mléko-to znamená živočišné tuky a bílkoviny, které děti potřebují.
Tak ve 14 mesicich muze jogurty, mlecnou kasi, syr (treba lucinu), ja mam 9 mesicniho, taky tomu mliku moc neda takze davam k snidani jogurt, k veceri tu mlecnou kasi a mliko se snazim davat aspon po troskach no… ![]()
@BaMaK píše:
@omites Nic proti obilnému mléku, ale myslím, že zakladatelka se ptá, jak nahradit mateřské mléko-to znamená živočišné tuky a bílkoviny, které děti potřebují.
nic proti, ale nevěřím, že konvenční mléčné výrobky jsou až tak prospěšné, jak se nám průmysl a lobby snaží nakukat.
(nejsem vegan ani makrobiotik ani ty další věci
)
@omites To já taky ne, ale věřím, že člověk jako všežravec potřebuje smíšenou stravu. Nepropaguju konvenční mléčné výrobky ani žádné jiné, jen obilné mléko není mléko, ale bílá voda z obilovin, tak nevím, proč se to jmenuje mléko. A jistě se shodneme, že dítě živočišné tuky a bílkoviny potřebuje. ![]()
@BaMaK může dávat tohle mléko místo UM + mléčné výrobky.
Prostě jsem sem dala informaci, že i taková věc jde vyrobit. Zakladatelka je svéprávný člověk a má možnost volby. ![]()